Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Pěkné vzpomínky na jaro. A to povídání ve mně vzbudilo vzpomínky na to, že mezi Holanďany, tedy pardon Nizozemce, Čech zapadne snáz než mezi Němce. Do jisté míry podobná historie v tom určitě bude hrát svoji roli.

PS: Není od věci nazvat mláďata ptáků občas ptáčata. Ať se nevytrácí polymorfnost češtiny. ;-)

4 0
možnosti
Foto

To bude asi tím, pane Tatíčku, že Nizozemci nejsou tak pinktlich (akurátní) jako jsou Němci. A tím jsou nám, Čechům, bližší. Je to vidět hlavně venku, na ulicích ve městech. :-)

2 0
možnosti
AL
Foto

Díky za pochvalu a rádo se stalo. Těšit mé čtenáře je můj cíl a má radost.

0 0
možnosti
Foto

příjemný pokoukání, jen tak dál:-)

1 0
možnosti
Foto

Jaromíre, díky Ti za komentář. :-)

Fotím rád, ale udělat dobrý a delší fotoblog mi zabere dost času a dá dost práce. Obdivuji kolik vynikajících a zajímavých fotoblogů jsi zde již publikoval Ty. R^

0 0
možnosti
Foto

Pane Jaroslave, moc pěkné fotografie - jaro je v Holandsku krásné. (Byla jsem tam vždycky na jaře). Jak ty rozkvetlé jarní rostliny, tak i to vodní ptactvo, jsou parádní.... Hlavně ty kačenky. Našimi známým v NL ústí zahrada přímo ke kanálu se smutečními vrbami, a vždy na jaře jim stará kachna přivede na ukázku zástup malých kachňátek. Viděla jsem to, ale také, že další den jich bylo o jedno míň. Asi to měl na svědomí nějaký vodní dravec - vydra nebo něco podobného. Měli kocoura Šňufa, a ten jim zase nosil ukázat rybičky, které v grachtu ulovil. Když jsme u nich v B.... byli naposledy, viděla jsem tam létat hodné černobílých strak. Těch u nás tolik nemámě - a ani těch čápů. Zvláště u nás na Moravě, kde je málo rybníků. Ale nějací čápi zde jsou. V televizi nedávno ukazovali, že se jedno čapí mládě zamotalo do rybářského vlasce, zachránci ho z něho vyprostili a podařilo se jim vrátit ho za pár dní do hnízda. Čapí matka si ho na louce našla a přivedla ho zpět na komín. Díky za pěkné povídání i obrázky. Zdravím Vás ze Zlína, teď tu začalo bouřit, možná bude bouřka - zaprší.,, Deště je tu velmi třeba... Příroda si tím vedrem přispíšila, okurky a červená řepa ze záhonků je už v láhvích v regále, rajčata ještě stíle dozrávají. Pěkný podvšer přeji.;-)R^

1 0
možnosti
Foto

Jo. karma. Nejsem si jistá, ale t ten pejsek mi připadá jako francouzský buldoček, má ho jedna paní z našeho bloku. Je to hrozně zvědavé zvíře... ;-)R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky