Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud vím, řeč byla o jednotné procentní sazbě, ale z lokálního průměru nebo mediánu.

0 0
možnosti

Mozna, ze kdyby byla zavedena nejaka minimalni mzda v tech postkomunistickych zemich by to prispelo ke snizeni poctu rumunskych a jinych zebrackych band v nemeckych velkomestech.

0 0
možnosti

Proč myslet na nejhorší, dát všem třeba bulharskou minimální mzdu a zápaďácí ať se vzteknou.

0 0
možnosti
Foto

Soudruzi to mají nějak stejně nastavené. Chytnou se každé emotivní hlouposti, která má, dle nich, udělat svět spravedlivější. Že ty jejich hlouposti vedou k opaku, jim tak nějak nevadí.

0 0
možnosti
Foto

Nejen minimální, ale také maximální mzda je potřebná,

0 1
možnosti

Evropská minimální mzda je odpověď na prezidenta USA " USA the first". Snaží se vrátit výrobu a zaměstnanost do vlastních zemí. Firmy, které existují pouze proto, že platí méně své zaměstnance než je firma platí v zahraničí,nemají právo existovat. Za to, že jsme u nás zlikvidovali podniky, které svými výrobky byly schopné konkurovat zahraničním a nahradili je výrobnami potahů na volanty zaplatíme a velmi tvrdě.

0 0
možnosti

Obávám se že tohle je pouze velmi slabý odvar všech těch krávovin, z kterými tato vypečená předsedkyně ještě přijde.

3 0
možnosti

Ach jo, socialisticke vedeni Evropy.

Ja vubec nechapu, proc v devadesatych letech nebylo usporadano referendum v zemich EU, zda zeme s takovymi mysliteli mohou byt vubec do EU prijaty.

1 0
možnosti

J70i49r11i 80V88r54a34b28e35c

22. 7. 2019 15:07

Však to někdy příjde a změní ty statuty v EU. Pak bude možno zase státy co nedodržují smlouvy vyrazit.

1 0
možnosti

P11e97t57r 51B41u50r31i31a20n

22. 7. 2019 12:53

Naprostý souhlas.

3 0
možnosti

Autor, kdybyste byl více informovaný (což vůbec nejste) tak byste věděl, že tam kde nemají min.mzdu, tak mají všude uzavřené kolektivní smlouvy o minimálních tarifech, hodinových výdělcích pro každé povolání. A to vlastně nahrazuje min. mzdu. Jenže na toto musí být silné odbory. U nás jsou odbory velmi slabé, takže tohle u nás politici nemohou prosadit. Třeba Nmecko zavedlo min. mzdu. před pár lety.

3 0
možnosti

A Vy, kdybyste vice premyslel, tak byste treba prisel na to, ze celostatne urcena minimalni mzda je blbost. Pro nektere reiony to muze byt tak malo, ze ji nikdo nema a pro jine regiony je to zase moc. To uz je lepsi ta kolektivni smlouva.

2 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 687x
Vystudoval jsem a živím se ekonomií. V současné době jako soudní znalec o odvětví oceňování podniků. Mám malá dvojčátka, která mi v současné době vyplňují skoro všechen volný čas. Jsem členem Strany nezávislosti České republiky.

Seznam rubrik