Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I kdyz s Vami souhlasim ve Vasem rozboru "usmevave deprese", vedle Vasi definice deprese z vnitrni prazdnoty existuje jeste jedna forma "usmevave deprese" a to to je tak zvana skryta deprese, coz je skutecna deprese (ovsem samozrejme ne klinicka), kterou si postizeny vedome neuvedomuje, ale podvedome citi, ze neco neni v poradku. Paradoxne lide takto postizeni muzou srset vtipem a byt i charismaticti. Casto si drive bud "uzili" lehci formu "otevrene" deprese, nebo maji nejakeho predka s depresi. Jednoho mladeho byvaleho spolupracovnika, sympataka, pracanta, vtipneho, ocividne bezproblemoveho (i kdyz nam nekdy byly trochu divne jeho nenadale afektivnimi vykyvy), nasla jeho pritelkyne obeseneho, Nikdo jeho sebevrazdu vubec nechapal, ale pak se zjistilo, ze jeho dedecek trpel dost silnou depresi. Sice existuji i dnes psychiatri, kteri skrytou depresi neuznavaji, ale to je mimo jine stale vlivem zneuzivani pojmu skryta deprese k represim proti disidentum v byvalem SSSR.

0 0
možnosti
Foto

J60a36n 68Š71i84k

22. 7. 2019 8:08

Dívám se na deprese podobně pane profesore. Čím více lidi mají všechno, za čím se pachtí, tím více cítí prázdnotu. Vnitřní duchovní život člověka nenahradí dovolené all inclusiv, nová televize, auto a dokonce ani nakrmená rodina. Plno rozumově založených lidí, kteří teď budou nad Vaším článkem mávat rukama tu prázdnotu cítí. A pokud ještě nemají všechno a za něčím se ženou, tak ji brzy cítit budou.

2 0
možnosti
Foto

Pokud člověk coby jedinec dokáže udržet svou vnitřní rovnováhu, měl by dokázat překonat mnohé. I ony deprese. Smysl života je i člověku dán přírodou. Tudíž i jeho naplnění. A pochopení. Ten řetězec lidského bytí, tedy toho, co mu bylo dáno jeho předky, čili i jeho vlast. život, čili i jeho BYTÍ. A pokud má potomky, a onen řetězec má pokračování, nevím co více si přát, či snad hledat.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS