Diskuse

Drozdi!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Jane zdravím! Připomněl jste mi opět milé chvíle na chajdě rodičů. Pochopitelně exkurze, do místní vesničky s kinem! Zde prodejce lístků, cukrovinek, promítač a topič - Vše v jedné osobě! Dodnes vidím milého muže v modrém, pracovním plášti. Vstoupil do malého sálu a vypustil na diváky socialistický sprej - Lesní vůni! K čemu to platné, když asi za 30 minut šel zase přikládat do kamen! Napínavost děje byla rušena potřepáváním uhláku - (Ona nezbytná, vysoká kamna). Zase problém nízkého tlaku, či co komínu - Do hlediště se vevalil mocný dým! Bodrý muž se nenechal znepokojit, šáhnul do kapsy pláště! A postříkal nás znovu ! Zážitky mocné, vynásobené následnou návštěvou hospody - U Hitlera! Ten tam skutečně dobově projížděl, kdy řečnil v Krnově a následně v Bruntále ! Zpátky na chajdu po kolejových pražcích, za svitu baterek. Les spal - les žil, všude nějaký chrastot zvěře. Doma, rozsvícená petrolejová lampa tu jedinečnou atmosferu jenom umocnila! Tolik let uběhlo - Jak rád, o tom píši ! ... :-)

1 0
možnosti
JT

Spíš je s podivem, že to kino tak malá obec (cca 500 obyvatel) provozuje. Celá budova Sokolovny (kinosál i tělocvična) byla zrekonstruována. Obec se pyšní (právem) titulem vesnice roku Libereckého kraje 2017, ikdyž je na jeho okraji.

1 0
možnosti

A tak to má být, Honzo! O dovolené bylo mělo být dovoleno to:-)), na co není normálně moc čas. A ten věnovaný přírodě není nikdy promarněný.

1 0
možnosti
JT

Už to bohužel končí, ráno se probudím a šupky do práce,... ale "detox" v přírodě byl fajn. Navíc jsme se dotazovali na možnost wi-fi a díky našemu lesu máme to štěstí (smůlu), že u nás to nejde. Tak jen mobily, na ty je signál dostatečný.

0 0
možnosti
Foto

I46v70a82n 42M66a11r69e28k

21. 7. 2019 15:54

Karma. Pohoda, též to mám tak, jen pozoruji nízko létající vlaštovky (proč je jich tak málo?) , a plachtící čápy nad nimi, trénující na svou dalekou pouť na jih. Za pár týdnů zmizí na půl roku ty u země a ti nad nimi. V

1 0
možnosti
TG
MP

R^ Myslím, že právě tohle je ten opravdu smysluplně strávený čas :-)

6 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik