Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

J66a80n 61Z91e71m43a42n

25. 7. 2019 8:17

Přístup k ochraně životního prostředí u mladé generace je vidět třeba v pražské Stromovce. Nepořizují si auta, protože buď jsou neekologická, nebo na ně nemají a tak si místo nich kupují přenosné grily a zaplňují ve Stromovce místa, vyhrazená ke grilování i mimo ně. A protože grilovat neumějí, tak se Stromovkou line smrad připáleného masa a k nebi stoupají kouřové signály, že by to Indiáni brali jako výzvu k tažení. Ale mládežnící se cítí, že jsou hrozně bio a eko.

0 0
možnosti
Foto

Tímto prosím, z mé strany, končím diskusi pod tímto blogem. Všem děkuji za účast. Ti, kteří chtěli, si z ní něco odnesli, ti kteří nechtěli, neodnesli. Přeji všem bez rozdílu prožití klidného léta a příjemných dovolených.

0 0
možnosti
JS

J10a25n 34S60o84u79č29e28k

23. 7. 2019 10:24

Dobrý článek. Docela by mě zajímalo, jak tito mladí bojovníci za záchranu klimatu prožívají prázdniny. Kolik jich odlétlo strávit své volno k moři, kolik jich lenoší jinde. A kolik z těchto ochránců klimatu brigádničí při výsadbě nových stromů, či čištění přírody od plastových odpadků. No nic, září se blíží a to se to potom bude opět demonstrovat za klima životní prostředí.

1 0
možnosti
Foto

J76a13n 31H51o50r47n18í22k

22. 7. 2019 22:51

Myslím, že jste zbytečně nastartovanej a zapšklej.

Klima se mění, lidi tomu přispívají a dělají minimum pro to, aby se to nějak efektivně řešilo.

To, že mladé lidi náš přístup štve a že na to upozorňují je v pořádku, ne?

A ta Greta je taky v pohodě, není agresivní, nikomu nenadává a jasně říká své názory. Mít Aspergera neznamená být dement z lesa, jak si někdo myslí.

Vy byste je hned proplesknul :-).

3 3
možnosti

Mít Aspergra neznamená být dement, znamená to ale neschopnost posoudit komplexní problém pokrývající různé oblasti.

1 1
možnosti
PH

Aj, další vševěd, co jako nejlepší řešení považuje dát dětem přes držku.

Pro vaší informaci, hodina ve škole o ekologii existuje už poměrně dlouhou dobu, bohužel to světe div se s celosvětovým klimatem pranic nezpůsobilo a z Moravy se tak čím dál více stává Toskánsko.

Poslední odstavec o tom, jak to (dle vás) funguje ve společnosti už je spíš trapně naivní vzhledem k vašemu věku.

3 5
možnosti
JK

I kdyby bylo těch hodin padesát, nic to nezmění. Stejně tak, jako demonstrace místo vyučování. Pokud chtějí studenti něco radikálně změnit, ať se pilně učí a pak mohou dotáhnout do konce třeba jadernou fúzi.

0 1
možnosti
PK

Pane, pohrdám vámi. Narozdíl od vás se mladí aspoň ozvali a protestují. A budou pokračovat (teď je samozřejmě klid, protože zatím ještě mají možnost dál prožívat běžné prázdniny cestováním). Tuto planetu prokazatelně vedeme do záhuby a právě oni jsou ti, kteří to odskáčou nejvíc a budou se muset z toho marastu nějak vyhrabat (pokud to ještě vůbec bude možné). Právě oni mají nejvyšší právo prostestovat a dokonce je to i jejich povinnost, aby přežili. A jiný způsob, jak se ozvat a bránit proti devastaci nemají. Laskavě si odpustěte řeči, že lidstvo bez bordelu a devastace nemůže fungovat - samozřejmě že může, a docela spokojeně, jen by si muselo odříct veškeré zbytečnosti a konzum, kompletně přehodnotit způsob života, změnit fungování společnosti a ekonomiky. Ano, bude to nepříjemné a nepohodlné. Proto to většina z vás není ochotna podstoupit, a to bohužel ani pro budoucnost svých dětí a lidstva. Raději budou dál troubit své lživé "nic takového nehrozí, zbytečná hysterie". Samozřejmě že hrozí, a už se i čím dál větším tempem projevuje.

Bohužel - sobectví, lhostejnost a bezohlednost dnes vládne světem. Hlavní jsem já, moji potomci ať si to řeší, jak chcou ... Rv

0 5
možnosti
JC

Tak ať ukáží, jak si odříkají třeba mobily nebo PC apod.

0 0
možnosti
JV

V televizi teď občas dávají reklamu společnosti E-ON, která mi vždycky připomene to oteploklimatické skotačení pátečnězáškolních mládežníků: Martha Issová, známá z předvolebního klipu "Přemluv bábu", tam má fantastický výstup na téma řešení oteplování klimatu - otevřeme všechny ledničky světa! Je to boží, doporučuji vidět!;-D

3 0
možnosti
MK

Vážený pane Šťastný, na tak dlouhý blog žádný ani náznak řešení, za které tedy nepovažuji vysvětlování mladým, že to jinak nejde. Ani jste se nedotkl argumentu, že mladí tady po nás budou mít planetu, když už tady my nebudeme. Čím jste se prosím doposud živil?

2 13
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
12 2
možnosti
AW

Navážení do Gréty je taková místní oblíbená atrakce. Určitě vám řada lidí zatleská a dá karmu.

U nás totiž s ekologií nemáme žádné problémy a vše řešíme hezky "dospěle" a vědecky. Papá Klaus vám zpovzdálí spokojeně kyne ze svého "institutu".

3 16
možnosti
Foto

Pane Wolkere, prosím, čtěte příště pozorněji. Ani slovem jsem se v blogu nezmínil, že by ekologické problémy u nás, či jinde ve světě neexistovaly, ale že mi vadí forma protestů, manipulace médií a odzívnutí tématu školami.

A kde jste vzal Klause je mi už úplnou záhadou.

9 0
možnosti
JS

Vizionarske blouzneni sestnactilete autisticke skolacky lze brat s usmevem, nebo se soucitem. Jina vec je ovsem, kdyz ve jmenu stejneho silenstvi nektere zeme nici svoji strategickou energetickou zakladnu a v budoucnu cela prumyslova odvetvi. Nejedna se jenom o Nemecko. Staci si precist predvolebni program "demokratickych" socialistu- kandidatu na prezidentsvi USA, t.zv. "New Green Deal". Vize prechodu nejvetsi svetove ekonomiky na bezuhlikovou bazi behem deseti let s nepredvidatelnym dopadem na celou spolecnost a naklady pohybujicimi se v astronomickych cislech.

14 2
možnosti
PK

Vám to přijde jako šílenství? Ve skutečnosti to je jediná cesta, jak se ještě Zemi pokusit zachránit. A i těch 10 let je proklatě hodně.

0 3
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1871x
Místní patriot, který ví, že Krušné hory jsou krásné

Seznam rubrik