Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Kdysi byl houskový knedlík a ten, jak už název říká byl vyroben z housek, což dnešní nejsou a další faktor je ten, že dnešní housky se zdaleka nepodobají těm houskám tehdejším, doba, kdy se dal rohlík oloupat a zbyl vám v ruce jen střed, který stále krásně držel po kupě, ty jsou nenávratně pryč, tenkrát se dalo koupit pečivo několik dní dopředu a stále bylo poživatelné, to je už dnes nereálné. Takže můžeme prostě na ty knedlíky za socíku zapomenout, nejdou už vyrobit ani doma, leda, že bychom si i doma napekli housky;-).

7 0
možnosti
MS

Houskový knedlík byl vyroben z housek - to jste mi připomněl Felixe Holzmanna: "Jó, milej pane, zkusil jste někdy vařit podle kuchařky? Já to jednou zkusil a tam vám píšou úplný blbosti ... třeba knedlíky - psali tam »krájejte tři dny staré housky« - já krájel sotva půl dne a měl jsem toho plnou vanu ..."

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám