Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak už mi je jasné, proč mi v hospodě ten Fernet nechutná tak jako dřív. Dnes odpoledne jsem koukal z čeho mi to barman nalévá. Dostane do čenichu, on má cenu pořád stejnou. ;-)

3 0
možnosti
JD

Fernet jsem nepil snad už patnáct let!

0 0
možnosti
ZH

Si pamatuju, někdy v 90. letech jsem měl doma vždy lahev Ferneta pro případ nějaké nevolnosti. :-) Když jeden došel, koupil jsem dalšího. V jednu dobu cosi změnili a ten rozdíl chutě mě tak praštil do jazyka, že jsem ho šel reklamovat jako zkažený. Jenže další lahev byla stejná. Tak jsem svou spotřebu Fernetů omezil. Nedávno vyšli s nějakou omezenou edicí Fernet 90, která připomínala starou chuť. Ten nový hranatý je myslím chuťově totéž, co Fernet 90.

1 0
možnosti
SN

:-).......Zbyšku, zhruba před 15 a více lety se všechno pančovalo! To nebylo k pítí. I zelená! Myslivce jsem nepil roky. Jedině griotka byla pitná! Jinak to byl hnůj.

V Kaufu jsem koupil jakousi Whisky ....Mister....dál si nepamatuji, za 199 kč, ,půllitr. Přišly ke mě kamarádky jezdit na koni, nebyly to žádné znalkyně, ochutnaly, ....to se nedá pít.

Druhý den,jsem to šel s dokladem do Kaufu vrátit.....říkám na reklamacích....to vedle whisky ani neleželo, to je stáčené někde v Těšíně v garáži! Máte doklad? dal jsem jí ho, beze slova mi vyplatila celou částku. Pak jsem to na regále viděl ještě dva roky. Lidé postrádají chuť, vidí exotický název a kupovali to! R^

0 0
možnosti
Foto

Ale to není jen Fernet. Ošizených výrobků s původní známou značkou je na trhu mnohem víc. Někdy se liší na př. o odstín rozdílnějším podbarvením na etiketě a pod. Třeba Zlatopramen vyrábí docela dobrou "jedenáctku", ale vedle ní také podobné pivo Zlatopramen bez číslice 11 a při bližším zkoumání zjistíte , že obsahuje pouze 3,8 % alk., což je na úrovní pro tzv. osmičku. To je pivo nevalné chutě a poněkud "vybledlé". A takových výrobků (a výrobců) je víc.;-€

1 0
možnosti
MK

Právě jsem se vrátil z Billy a Ferneti Originál a Standard vedle sebe na regálu....

Standard/Light samozřejmě v akci.

1 0
možnosti
Foto

I31v75a77n 77M23a38r37e95k

19. 7. 2019 13:40

Fernet "Light"? 8-o8-o8-o

2 0
možnosti
HV

H23o39n19z95a 86V71a11c51e72k

19. 7. 2019 12:25

A víte,že před pěti lety měl fernet od Stocku 40% alkoholu? A není to jen fernet,obsah alkoholu snižují všichni,kvůli rostoucí spotřební dani.

6 0
možnosti
MK

Nepřekvapuje mě to. Zarazilo mě ale to, že jsou ochotní pustit na trh dvě verze současně.

1 0
možnosti
Foto

A že prý zlá EU. Není výrobce Fernetu česká firma?

0 1
možnosti
PK

U tvaru lahve je snad důvodem že při hranaté se ušetří na dopravě. Víc Fernetu na jednotku objemu kartonu.

1 0
možnosti
KF

K34a67r92e45l 82F52a84j55t

19. 7. 2019 13:37

... spíše bych souhlasil s autorem. V opačném případě by byly hranaté obě varianty.

0 0
možnosti
LB

Dvojí kvalita potravin je problém, ale tento případ to nebude.

Daň z lihu je neúprosná a na ceně se promítá a tady bych viděl důvody jiné ceny. Všeho dalšího může být v obou lahvích stejně.

V případě toho fernetu půjde zkrátka hlavně o reklamní akci na nový druh láhve, který výrobce uvádí na trh a patrně chce podpořit prodej nového a dražšího produktu i nepatrně odlišeným obsahem obou balení, která se na trhu nacházejí. Je to kšeft, je to možná vydřidušský kšeft, ale ne podvod.

Vodka s 38% alkoholu také v žádném případě nemusí být horší, než vodka s 40%.

3 0
možnosti
Foto

Těch 38% je tak ještě spodní hranice, kdy se kořalka dá pít jako kořalka. Když je to míň tak už to chutná jako nepovedená limonáda pro ženský.

1 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1555x
48let, zaměstnanec a otec dvou dětí.