Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Je třeba uznat jednotnou Čínu, včetně její české provincie.

Když už autor nakousl tu Afriku a čínské investice v ní - zjistil si, jak se tam Číňané chovají?

Opravdu autor chce, aby se Česko dostalo do vleku Velkého bratra, který klidně nedodrží smlouvu s pražskou filharmonií, pokud její členové nepodepíší jakousi politickou proklamaci typu anticharta?

Jde o blbost, filharmonici se obejdou. Ale na této drobnosti je vidět, co by se dělo, kdyby šlo o nějakou strategickou záležitost typu přístup ke strategickým zdrojům, kdyby šlo o nějakou kritickou závislost: Totalitní Čína klidně poruší smlouvy i veškeré záruky a závislosti zneužije k politickému vydírání.

Že je Čína silná? I hitlerovské Německo bylo celkem silné a velké, i Sovětský svaz byl velký.

Bylo proto prospěšné pro naši zemi spěchat do jejich područí?

2 0
možnosti
AK

Tady se rado zapomina, ze Cina je stale totalitni stat a od principu nema sanci na preziti pod kontrolou komunistu. Je to pouze otazka casu.

1 0
možnosti
PL

P23e82t79r 21L89a17n58g82e40r

19. 7. 2019 19:54

I když dost sleduji zprávy, koukám na dokumenty, čtu reportáže o Číně a využívám každé možnosti informace už možná 40 let a to nejen v češtině, přesto bych si netroufl o Číně vyslovit úplně kompaktní jednoznačný záporný nebo kladný názor. Na to bych musel přímo v Číně strávit poměrně dlouhý čas.

Nicméně spíše se kloním k tomu, že je Čína řazena mezi nejvyspělejší země právem a že se s ní jako s mocností musí v současné době počítat. Samozřejmě na druhé straně má Čína spoustu problému a pro nás nepochopitelných specifik.

Docela souhlasím s autorem panem Bedřichem Novákem nejvíc lamentují proti Číně ti, kteří o ní téměř nic neví a to málo co ví jsou zastaralé informace.R^

Primitivní výkřiky Zdeňka Matušky, který se zde dost projevil a dalších bych vůbec nebral vážně. Jsou to jen agresívní invektivy a osobní ataky na diskutující bez argumentů. Ostatně podobně reaguje i v jiných tématech. Možná by si měl zajít do nějaké levné hospody a tam se u piva vynadávat.

1 0
možnosti
BD

Vážený pane Langere.

Čínu můžeme pochopit vždy jen částečně. Je obdivuhodné,že dokáží organizovat cely systém řízení obyvatelstva. Lidé tam jsou tam jinak smýšlející než lidí tady. Tady vyrábíme překážky a tam je odstraňují.

Tady se hroutíme z nestabilního finančního systému a tam ho využívají ve svůj prospěch.

Nějaká " lidská práva "je jen náš výmysl. Tam se potřebují lidé najíst a být v životě šťastní. A zatím jim to funguje i když kastovnictví je tam stejné jako před mnoha lety.

0 0
možnosti
BD

Tady je v diskuzi krásný vzorek lidí,kteří žijí v nějaké iluzi. A z každého ty perly přímo odpadávají.Vůbec netuší co děje v Číně ,Rusku i USA. A natož,co se děje v Africe a Latinské Americe.

Odpovídat nemá vůbec cenu. Ti se utrápí úplně sami svoji žlučovitostí. Karmu si každý vytváří sám a dokonce zadarmo.

0 1
možnosti
Foto

to, co zde vydáváte za fakta, jsou pouze a jenom vaše fantasmagorie.

1 0
možnosti
Foto

Tak to jsem nevěděl, že ti umučení pro orgány jsou zločinci. Máte tuto informaci z Aeronetu nebo přímo od čínského bratra?

1 0
možnosti
Foto

Zkuste to dát přečíst vašemu lékaři, třeba ještě není pozdě a pomůže vám.

2 1
možnosti
Foto

No perly opravdu padají a vy jste učiněná perlorodka.:-)

2 1
možnosti
Foto

viděl jsem pár filmů o životě v Číně a žasnul, co všechno tam za pár let dokázali. Kam se my, náfukové, na ně hrabeme. Myslíme si, kdo ví co nejsme a ve skutečnosti na Číňany vůbec nemáme. A pokud jde o Tibet, tak jen primitiv může mluvit o zotročování Tibetu. Tam se dnes lidem žije daleko líp, než pod feudální nadvládou tibetských kněží.

4 9
možnosti
Foto

J47a69k84u37b 31R45o67t95h

19. 7. 2019 12:21

;-D;-D;-D Vidím, že čínská propaganda má zdatnýho sledovatele, tedy strávníka.

4 0
možnosti
Foto

J93a16k94u91b 52R34o50t43h

19. 7. 2019 12:14

Už jste mi zase prosvětlil den. Zase jsem si uvědomil, že jsem na tom mentálně fakt dobře.;-D;-D;-D

7 0
možnosti
RK

R84a30d32e13k 57K95a96r56a24s

19. 7. 2019 12:18

Tak hlavně, že si to o sobě sám myslíte;-D

2 0
možnosti
PK

Vaše blogy mi připomínají ranní kávičku Terezy Spencer....

0 0
možnosti
Foto

J96a97k10u39b 87R15o97t32h

19. 7. 2019 12:14

Takže k zvracení? 8-o;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........