Diskuse
Chmelit zastudena - pít zatepla
Děkujeme za pochopení.
T57o20m23á20š 74T72a12t61í29č96e80k
Je to tak. Indická světlá přinesla poctivé obohacení.
D28u94š58a35n 48M45a36t70o88u89š23e74k
Zajímavý článek,dlužno dodat že mě IPA,Stouty a nic takového co smrdí citrusem a svrchním kvašením nechutn...
J75i40ř88i33n96a 36P24o64l68á56k23o63v53á
Dobrý den, pěkně zpracovaná historie IPy. Dodávám, že zastudena lze chmelit i spodně kvašená piva. A co se týká doby studeného chmelení v ležáckém tanku, doba 2 dny je velmi krátká, bylo by to mrhání chmelem. Moje zkušenost je minimálně týden, optimálně 2 týdny. Další způsob jak do piva dostat více chmelového aroma je přídavek koncentrátu chmelových silic přímo za filtrací nebo před plněním do sudů. Na trhu je spousta nových odrůd chmelů, které konzumentům nabízejí nové zážitky. Tak vám přeji hodně nevšedních pivních zážitků a všem poctivým pivovarníkům, ať dá bůh štěstí.
A64d60a17m 74M79a39l47ý
Lepší pivovarnický expert než politický analytik.
- Počet článků 442
- Celková karma 35,94
- Průměrná čtenost 4089x