Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Mel bych jeste jednu poznamku k tomu, jak jste napsal, ze se od nas nesvobody utikalo do svobody. Ze se od nas utikalo je vice nez jiste. Emigrantu znam hodne a neznam zadneho, ktery by emigroval kvuli svobode, uplne vsichni (vyjimky mohou byt) utikali kvuli penezum. to, ze na zapade krmili imigracni uredniky historkami na tema "svoboda" a dostavali politicky azyl neni podstatne. Potkal jsem jednoho Cecha v USA, ktery emigroval v breznu 1989. Nez se mu vyridil politicky azyl, byl listopad a rikal mi ,jak musel krkolome vyzvetlovat, proc se nemuze ani po listopadu vratit. nijak mu to nezazlivam, je to jeho zivot a moje zbytecna starost, jen ze politicky utiskovany musel byt oficialne kazdy.

A ze u nas nejacilide postizeni byli je jiste, otec mel zarazeny postup, protoze u proverek spatne odpovedel na dve otazky. Prvni (tu mel kazdy): co si mysli o vstupu spojeneckych vojsk na uzemi CSSR v roce 1968 Odpoved byla, ze to neprispelo k nasim dobrym vztahum s SSSR. To bylo povazovano za neutralni odpoved, tak dostal dalsi otazku .Co si mysli o konfliktu mezi SSSR a CLR na rece Ussuri. Rekl, ze je to vec mezi SSSR a CLR a jemu do toho nic neni. Do zapisu bylo uvedeno, ze strani Cine a mel utrum. :-). hezk den.

0 0
možnosti
PN

Dobre rano, je to vcelku zajimava uvaha a zalezi na uhlu pohledu a predevsim na tom, cemu kdo chce verit. Nekde jsem cetl (je to dohledatelne an "sea trafific watch"), ze loode, co zachranuji lide v nouzi se uz ani nenamahaji jezdit po mori a lide v nouzi hledat, ale jezdiu 3 mile od pobrezi a tam "zachranuji" po te, co maji koordinaty ze brehu, kde je potreba "zachranovat". To uz neni z oblasti zachranovani, ale "human trafficing". Pokud lod "zachranuje" primo v Libyjskem pristavu, jak by jste toto zachranovani nazval? Plus vedle Libye je bezpecna zem Tunisko. Bezpecna asi bude, kdyz tam lide jezdi na dovolenou.

Jinak za tuto situaci muze dost EU diky jejimu nadsenemu hykani, ze bombardovanim Libye (pardon, vytvorenim bezletove zony nad Libyii, samozrejme) z valne casti UK a Francii se chrani civiliste. Doslo k celkove likvidaci Libye jako statu. Skvely vysledek, Francie a UK nemusi platit dluhy Kaddafiho Libyi a cela EU ma problem s imigracni vlnou pres Libyi. Je to vina EU, mela valecnicke nadseni UK a Francie stopnout.

1 0
možnosti
JP

Výborně Jiří, věcná, vyvážená analýza citlivé věci.

0 0
možnosti
Foto

Odměnou nemusejí být vůbec peníze.

Proto se k ozlišení více hodí skutečnost, kam konkrétně kapitán/ka lodi migranty doeveze. Jestliže do nejbližžšího přístavu nebo na nejbližší pevninu, jedná se o záchranu. Pokud jinam, dokonce třeba přes celé Středozemní moře, jedná se o pašování lidí. No a gumové čluny daleko od Afriky nedoplavou....

0 0
možnosti
VV

Velky.

Kdyz nekoho vylovim z more, jsem jednoznacne zachrancem.

Ovsem kdyz mi policie objevi pod plachtou nakladaku nekolik neznamejch osob, nebudu rozhodne zachrancem. At si to Kreml nazyva jak chce.

0 1
možnosti
Foto

Tak to prostě je, a to bez ohledu na to, že činnost zachránců může být problematická, protože může vytvářet pocit, že budu v případě problémů někým zachráněn.

0 0
možnosti
JC

J80i69r19i 63C17e65e

19. 7. 2019 14:03

Slečna je hrdinkou pouze v kruzích, ze kterých se v 60. - 80. letech rekrutovaly kádry RAF, nebo Revolutionäre Zellen. Během let se bohužel těmto existencím podařilo "dlouhým pochodem institucemi" infiltrovat i politický systém. Viz působení ultralevicového extremisty Joschky Fischera na pozici ministra zahraničí SRN.

1 0
možnosti
Foto

Až si přečtete kromě nadpisu i článek, tak napište, můžeme podiskutovat:-)

1 0
možnosti
Foto

žádnej rozdíl mezi nimi nevidím

2 0
možnosti
PB

P80e82t56r 83B53u84r55i95a30n

19. 7. 2019 13:18

Kdo nelegální migraci kritizuje je hysterik, kdo ji lživě omlouvá je empatik. Je dobře, že už od první věty článku víme who is who.

Jenže nesouhlas není hysterie a hloupá naivita není empatie, to fakt ne.

...které by nás měly nutit chápat migranty jako lidské bytosti,...

My je tak chápeme a proto po nich vyžadujeme dodržování platných zákonů. Pro některé aktivisty jsou zřejmě božští nadlidé.

...Jsou to totiž v jistém smyslu naši migranti, stejně jako jejich migranti...

Nejsou, a to v žádném slova smyslu.

8 1
možnosti
Foto

Je mi líto, ale docela zbytečně blábolíte. To, co píšete jste, si v tomto článku nepřečetl. To tady, pane Buriane, prezentujete pouze své vlastní běsy a pouze dokumentujete, jak emotivně toto téma mnozí vnímají a jak iracionálně jsou mnozí schopni reagovat.

1 5
možnosti
PK

Dnes i na toto téma byl na ČT plus duel mezi Zahradilem a Rozumkem. I když p.Rozumek nebyl zas tak "sluníčkářský" jako obvykle, tak Zahradil R^

1 0
možnosti
PK

Nejlépe to popsal zde p.Paulíček. Jen bych dodal:

- čeští králové ve 13.století pozvali německé kolonisty. Sousedy, nejbližší "civilizační okruh" a jak to dopadlo. Pravda, bylo jich 3 miliony.

- některé problémy lidstva nelze vyřešit jen "sociálním inženýrstvím", je to často horší. Africkým a z části asijským vládcům vyhovuje, že se Evropa či USA, Kanada "postará". Než to řešit ve vlastní režii.

0 0
možnosti
Foto

...čeští králové..asi je potřeba se probudit a vnímat realitu...

2 1
možnosti