Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V49á58c98l65a59v 71M44a63c74h

21. 7. 2019 12:15

Trošku oslí můstek. To že je zdanění církevních restitucí špatné přece neznamená že Vaše udavačské praktiky jsou v pořádku.

1 3
možnosti
Foto

To je logika hodná Vysoké školy života ;-)

2 1
možnosti

Falešná slova některých diskutujících o práskačích jsou hloupá a krátkozraká. Je pro nás všechny velmi dobré, že naše práva nezávisí jen na našich zvolených mocipánech, ale je možno se dovolat i vyšší nezávislé instanci v rámci EU.

3 2
možnosti
Foto

Ano, pokud principy právního státu nefungují a vláda zneužije své moci k okradení někoho, je třeba toto téma otevřít v EU, jejíž jsme součástí

1 0
možnosti

Jako v právním státě se budu cítit jedině, když budou tihle vykladači lží a nesmyslů zakázáni. Nedělají nic jiného než podvodní šarlatáni, kteří např. naslibují speciálně inteligentnímu člověku, že mu vyléčí rakovinu odvarem z meduňky. Zakázat, a je po problémech.

1 0
možnosti

A církev si ty majetky vydělala jak? Poctivou práci, ne? Zdechovsky se před volbami prezentoval jako velký vlastenec a teď žaluje naší republiku. Ale co čekat od politika strany, která se paktuje s organizaci založenou nacisty.

3 2
možnosti
Foto

Pane Kulhánku, pořád dokola. Církev - jedna, plnila do 18. století řadu funkcí za stát. Od toho se odvozoval i majetek, který vlastnila a vlastní. Zkuste si něco přečíst.

1 1
možnosti

Danit restituce je sice hloupost, ale je prasárna na zhruba stejné úrovni jako nadhodnocení restitucí, ke kterému nepochybně taky došlo.

Pak bych se ještě rád vyjádřil k tomu rádoby ironickému "Okamura brání křesťanské hodnoty okradením církví". Církev a křesťanské hodnoty jsou něco dost jiného už minimálně od středověku, kdy se na popud církve mučilo, vraždilo a válčilo. Ani dnes to není úplně ono, nejeden "duchovní" se rád spustí s ženatou paničkou nebo sblíží s nezletilým chlapcem. Ono vlastně už samotné lpění na majetku není moc křesťanské, že?

3 1
možnosti
Foto

Zdanění tzv. církevních restitucí není první případ, podobného chování státu. Například změna podmínek stavebního spoření, která okradla statisíce občanů byla něco podobného. Na tomto zákonu se podílel nejen Miroslav Kalousek, ale také Vaše strana KDU-ČSL. Kdy podáte v této obdobné věci stížnost do Bruselu ? Předem děkuji za odpověď R^

4 0
možnosti
Foto

Pane Macku, pokud jste ještě nezaznamenal, dovoluji si Vám napsat, že pan Miroslav Kalousek je už 10 let v TOP 09 ;-) Zkuste se obrátit na kolegy.

0 1
možnosti

Nikdy bych nevěřila že se dožiji doby kdy udávání Čecha Čechem v Bruselu nebo udávat Český stát v Bruselu bude bráno jako hrdinství. Já této dnešní době říkám čurdománie. Je to pro Český stát něco hodně špatného.

4 2
možnosti
Foto

Paní Chmelařová, dát podnět k prošetření zločinu je povinnost, žádné udávání. Doporučuji si dostudovat trochu práva, jinak budete celý. život opakovat Okamurovi a Konečné nesmysly.

1 0
možnosti

Lumpárně se zdaněním církevních náhrad je třeba zabránit všemi prostředky. To, že bolševická pakáž sedí v parlamentu a ještě navrhuje zákony je katastrofální ostuda ČR.

6 3
možnosti
Foto

Hlavně ukazuje, že se prostě v ČR smlouvy nemusí dodržovat. Stát tak těžko bude hledat sem investory, kteří se budou právem obávat, že státem garantované podmínky nemusí platit.

0 1
možnosti
Foto

Díky, na tyhle exoty je potřeba upozorňovat.

A na křivárnu s daněním restitucí ještě víc :-)R^.

8 1
možnosti
Foto

Díky za to, že to tak vidíte. Opravdu jsme to studovali dost dlouho na to, abychom došli ke stejnému názoru - zdanění církevních restitucí porušuje princip právního státu.

1 0
možnosti

Je hodně lidí, kteří KDU nikdy nevolili, ale v eurovolbách volili konkrétně pana Zdechovského. A právě proto, že využívá svých pravomocí ve prospěch lidí, kterým je nějak ubližováno. Namátkou si pamatuju ty sourozence z Norska a pak zatčeného řidiče kamionu coby pašeráka. A teď církev. Tihle lidé jsou vděční za zastání kdekoli. Jeho hlas je jedním ze 751, takže je skoro jedno, jak o běžných věcech hlasuje. Tohle je pro mě důležitější.

4 0
možnosti
Foto

Mockrát děkuji. Myslím, že by to měl dělat každý politik. Bojovat za spravedlnost, znamená bojovat za demokracii. Pokud lidé přestanou mít pocit, že se dá za spravedlnost bojovat, dají hlas diktátorům. To je můj názor.

1 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.