Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J70a81n 23R39á20ž

18. 7. 2019 15:15

To, že byli v modulu Apolla 11 jen tři bílí muži, žádná žena a ni jeden Afroameričan(!) dokonce i členové záložní posádky byli pouze tři bílí muži je nehorázné a ukazuje to na rasové i genderové předsudky panující v NASA.

A neomlouvá ani to, že tehdy byla americká společnost na nižším vývojovém stupni poznání, než kam dospěla v současnosti. Pevně věřím, že složení nové posádky, která poletí na jinou planetu, bude už rasově i pohlavně diverzifikovaná a alespoň jeden z jejich členů bude z LGBT komunity.

0 0
možnosti
JS

Já také na to pevně věřím, ale víc na to, že by se nemělo vůbec do vesmíru lítat protože jde v podstatě jen o odvádění pozornosti od existenční otázky klimatických změn na naší planetě.

1 0
možnosti
IL

I47v44a66n87a 48L94a84n31c32e

18. 7. 2019 12:41

Film jsem viděla a líbil se mi, i když některé věci mi připadaly dost absurdní, jenže jak to Hollywood umí, upraví se všechno... Proto se na nové filmy už ani nedívám. Ale Kevina Costnera jsem si ujít nenechala. Díky za blogR^R^R^

0 0
možnosti
JS

Díky za podporu. Po filmu se mi stále vybavoval příběh dlouho nedoceněného opravdového černého génia Viviena Thomase, dlouho asistenta slavnému chirurgovi Alfredu Blalokovi, kterému vymyslel a zručně sám vyrobil instrumentaci k na světě prvním operacím na srdce. Také byl o něm film ("Something the Lord Made" s Alanem Rickmanem) a taky tam byli rasisti, a průzračné hovadinky, ale tam mě to tak nesvědilo jako ty drškaté vědmy v NASA.

0 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 849x
Expat v Kanadě od r.1968, Ajt´ák v důchodu, od dětství náruživý čtenář. Filozoficky svobodomyšlenkář, agnostik, s odkazem na Evropské osvícenectví. (Z novodobých myslitelů mám nejblíže k Christopheru Laschovi ). Politicky jsem vyznavatel střední cesty, což neberu jako lhostejnost jako spíš právo rejpat do obou stran. Obecně, mým terčem jsou extrémistické pozice, tedy, politika identity, islamismus, rozbíjení sociálního zabezpečení, (a na druhé straně) představy o státu jako univerzální kojné, prostomyslné rovnostářství, (a na druhé straně) vymazávání demokratické společnosti komerční manipulací a oligarchickými zájmy. xenofóbie, ale více oikofóbie (což je novotvar k popisu sklonů k přehnané kritice vlastních tradic, doslova "strach z vlastního domu").

Seznam rubrik