Sobota 14. prosince 2019, svátek má Lýdie
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Sobota 14. prosince 2019 Lýdie

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

 0
Jste přihlášen jako


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Š28á57r92k97a 75M64a74t72y79á98š38o10v26á 1481315722149

nejlepšího králíka dělávala maminka, teď už jí ruce neslouží,tak musím já...no, prej ho dělávám stejně dobře, ale já nejradši králičí polívku...

https://sharka-68.rajce.idnes.cz/Kralici_polevka_a_kralik_na_cesneku_s_mrkvi_a_varenym_bramborem/

0/0
18.7.2019 7:43

Š56á39r71k94a 89M72a39t84y71á94š89o13v90á 1201375852469

https://sharka-68.rajce.idnes.cz/Kralici_polevka_a_kralik_na_cesneku_s_mrkvi_a_varenym_bramborem/

0/0
18.7.2019 7:39

P83e86t82r 90L56a61n50g97e97r 6165385610642

Příjemné čtení. R^ A navíc, králičí maso miluji. Mám to štěstí, že v restauraci, kde se stravuji, králíka připravují celkem často a na různé způsoby. Stejně tak zvěřinu a ostatní dobroty. Stačí si vybrat. Tak doma už mohu klidně vařit jen špagety se sýrem a kečupem, když se vyjádřím s nadsázkou.

0/0
17.7.2019 19:53
Foto

J45i50ř23i74n66a 34P21o34l38á84k62o23v14á 2691831691875

Děkuji. Já si, vzhledem ke svému prokletí, pochutnám na králíkovi také jedině v restauraci. Až si ho dáte příště, přeji vám dobrou chuť.Králíkům zdar!;-);-D

0/0
18.7.2019 9:49
Foto

J88i10ř24i78n64a 44P88o22l10á77k30o96v90á 2651101331165

Děkuji.:-) Já si, vzhledem ke svému prokletí, pochutnám na králíkovi jedině v restauraci. Až si ho dáte příště, přeji dobrou chuť. Králíkům zdar! ;-);-D

0/0
18.7.2019 9:52
Foto

Z58u48z88a26n52a 13Z73a22j55í12c29o77v51á 4912654386190

já králíka umím na mnoho způsobů, poslední dobou ho dělám ráda na hořčici. Váš článek mě pobavilR^

0/0
17.7.2019 16:45

M27i38l47a84n 80S16t34e61h66l56í89k 7370469283621

A jak děláte Zajíce?;-D

0/0
17.7.2019 19:18

J89i96ř20í 44J79u70r45č96á49k 9667180418697

Králíků jsme mívávali spoustu a bylo to podobné jak říkáte. V té době jsem jich byl opravdu přežraný, takže dlouho dlouho nic. Až když jsem přišel na to, jakýma hroznýma sr...., tedy, protože rádi dobře jíme a řekněme že jsem zatoužil po trochu lepším mase, než v obchodě, začal jsem králíky, slepice a brojlery chovat znovu. Zabíjení, stahování či paření, škubání a čištění je samozřejmost. U nás se říkávávalo, že správná Valaška mosí umět "podójit ovcu, opařit slépku a naložit ostrévku". No, žekl bych, že už jich takových moc na Valašsku néni. ;-D

Králík, to je lahoda a děláme ho na několik způsobů. A co můžu opravdu doporučit, je vykostit zadní stehna, naložit je aspoň přes noc s česnekem a udělat řízky až na druhý den. Dříve se samozřejmě všechno dělalo prakticky hned a s králíkem se nikdo nevykosťoval. Ale stojí to za to. No a předek pak uděláme na smetaně, buď jako "svíčkovou", nebo na paprice. Výborný je pečený na zelenině, nebo na divoko s jalovcem a rozmarýnem, samozřejmě vždycky s kouskem dobrého uzeného špeku. Před dvěma týdny jsem zabíjel starého samca a přemýšlel, jak s ním naložit. Nakonec zvítězil kotlíkový guláš. Hodně cibule, na závěr orestovaná dobrá klobáska, zelená i červená paprika, dvě rajčátka a půl plechovky červených fazolí. Samozřejmě trochu přiostřit čili, nebo feferonkou a může být i trochu toho ostřejšího kyselého nálevu. No, byl ho asi pětilitrový hrnec. Dva talířky jsem snědl při vaření, jeden na oběd před odjezdem na autočundr do Čech a s sebou jsme bralii dvě omniovky. Zbytek jsem dal do mražáku. No a představte si, že po příjezdu jsem si doma hned jednu vaničku rozmrazil, abych si spravil chuť. :-)

+1/0
17.7.2019 15:50
Foto

J43i57ř84i64n68a 80P48o71l84á30k76o42v64á 2641851551825

Ty jo, při čtení vašeho příspěvku mi začaly téct sliny.;-D Hm, to musela být dobrota. Děkuji za inspiraci.

0/0
18.7.2019 9:56

I84v19a83n66a 87L54a80n30c57e 3486818417977

Králíky jsem také milovala, ale když byl králík každý týden, tak jsem brblala. Každý měl na vesnici králíkárnu a spoustu králíků, i moje babička. Také je uměla střihnout za uši....R^R^R^

0/0
17.7.2019 12:07

M28i72l73a64n 28S19t70e35h67l64í78k 7900149763431

Nezoufejte, za dalších dvacet let už to bude (na třetí pokus) bez problémů.

P.S. Z králíka mám nejradši řízky.:-)R^

+1/0
17.7.2019 11:09
Foto

J12i25ř16i58n50a 65P81o98l57á12k54o13v14á 2431201421665

Já je mám také nejraději. Jsme stejná chuťová skupina.R^

Třetí pokus za 20let? Toho už bych se nemusela dožít...;-D

+1/0
17.7.2019 11:12

M40a86r12i14e 67Š10í45p76k83o57v26á 5542142744837

No, možná raději zkuste uvařit to pivo!:-)))

Králík se "vaří sám", a je super! Na hořčici nemá chybu. A žádný papiňák nepotřebuje. Jen vařit s láskou!:-)))

+1/0
17.7.2019 10:24
Foto

J77i47ř28i42n41a 32P89o41l45á73k26o61v72á 2161661911575

Králík je asi moje prokletí. Jinak vařím náhodou moooc dobře. Stavte se někdy na oběd a uvidíte.;-D

PS: raději až to u nás přestane smrdět.;-)

0/0
17.7.2019 11:33

M31a22r60i26e 73Š38í43p24k70o81v65á 5182652534537

Jo, někdy to tak chodí, že se něco staví proti. To se poddá, nebojte!:-))

Ten smrad znám důvěrně...vařila jsem před lety přední prasečí pracky v papiňáku. A v kritickém momentě jsem zdřímla :-D No, ještě, že to nebylo v zimě. Větrali jsme to taky pěkně dlouho:-))

0/0
17.7.2019 11:51
Foto

M70i34r66k25a 76P11a43n49t54l65í39k51o47v72á 1707273648673

Škoda, že jste se nenaučila připravovat králíka, jak ho děávala Vaše babička. Doma jsme mívali králíků plnou klec, tehdy to bylo kvůli nedostatku masa v obchodě nutné, a naše maminka králíka připravovala na tři způsoby: Omáčka -"na smetaně" (zelenina, i celer, smetana, bobkový list), "na česneku" (pečeného v remosce nebo v troubě a podávaného se zelím /kyselým) a knedlíkem), anebo "smaženého" (v trojobalu jako řízky, ale namísto smaženého na pánvi, pozvolna pečeného na plechu (kuthanu) v troubě. Ňam, ňam, všechny druhy přípravy byly výborné. Přeji Vám hodně zdaru a trpělivosti. I vaření je umění... :-P R^

+2/0
17.7.2019 9:45
Foto

N32a90ď24a 66D13u18b83c27o70v50á 7335330794295

Také králík na francouzské hořčici je výborný...

+1/0
17.7.2019 10:08
Foto

M71i34r11k80a 98P76a79n29t77l20í70k17o98v91á 1757963218483

Francouzskou hořčici mám, pár kousků králíka v Lidlu naproti koupím, (mají ho tam v krabičce), a zkusím. Díky za tip, paní Naďo. R^:-P

0/0
17.7.2019 11:01
Foto

J52i97ř30i61n22a 13P31o58l40á58k40o92v26á 2301851201785

Děkuji, Po publikaci blogu jsem si říkala, že bych mohla od ostatních nasát nějakou tu inspiraci.:-)

0/0
17.7.2019 11:14
Foto

N23a70ď89a 28D87u86b13c23o14v94á 7945190914505

Králík je dnes drahý jako hrom...

0/0
17.7.2019 9:45
Foto

M72i38r84k80a 81P97a20n22t97l58í50k45o31v87á 1837933508313

Dříve je měli na venkově skoro všichni - tráva kolem chalup - i jinde po vesnici i mimo ní, byla posekána - a sušila se i na seno. Králíci v kleci konzumovali i zbytky z kuchyně, hlavně chroupali suchý chleba - a přidávaly se jim i kousky řepy. Dnes dovážíme králíky až kdesi z Číny, proto stojí až 170 Kč za kilo. Chovat doma králíky se lidem nechce. Zdravím, paní Naďo. :-/

0/0
17.7.2019 9:52
Foto

J87i22ř62í 35H30r29d63l20i27č48k17a 8170356494483

Králíci v králíkárně a ne žádné kleci;-D;-D;-D

+1/0
17.7.2019 10:03
Foto

M18i66r63k40a 49P14a21n68t11l72í40k77o52v65á 1247383208543

Správně. ;-DV králíkárně - a někdy je vypustit i na chvíli ven - jen aby nám neutekli.... Nemáme je, žijeme ve městě, ale v mládí jsem si jich tolik užila, že se mi i přejedli... Dnes jsou mi vzácní.

+1/0
17.7.2019 11:09
Foto

N73a30ď78a 87D46u18b64c26o70v80á 7705140894325

Také zdravím, paní Mirko, ono je to jako se vším, kdo má dneska hospodářskou zahrádku? Túje, bazény, růže...

+1/0
17.7.2019 10:10
Foto

M10i95r23k31a 30P62a10n26t75l52í60k62o89v51á 1217533128203

No právě... Ale domácí králík je něco... :-P Naproti v Lidlu prodávají jen v krabičce části králíka. pro dva lidi to na oběd stačí. Občas se může přece "zhřešit"... ;-)

0/0
17.7.2019 11:05

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz