Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Z komentářů mám dojem, jako byste zapomněl zmínit ještě to, ono...... A vlastně všechno ostatní. To by bylo jistě na knihu, nikoli na jeden článek. Nemám tu problematiku nastudovánu jako Vy. Příčiny vidím v tom, co potvrzuje i náš všední českomoravský život. V každé větší obci máme policii, což je jistě nutnost. Proč? Pro bezpečí nebo pro pocit bezpečí, vlastně pro obojí. Protože poměrně dost lidí lže a krade. Nebo by kradlo, kdyby se nikdo nedíval a nic nehledal a nešetřil. Do politiky vstupují také jen lidé, tak se snadno může stávat, že nekradou jen tzv. obyčejní lidé, ale státy. Lži bývají užívány k obhájeni rozmanitých pochybných činů, kroků, činností. A také konkrétních postojů. Kdysi se na školách učilo, že TGM nechal střílet do lidí. Včera jsem si přečetl (nikoli poprvé), že Václav Havel byl hýčkán (asi to bylo myšleno tak, že byl hýčkaným vězněm, který místo antidepresiv dostával taneční drogy na příkaz Dr. Husáka). Možná se i tato lež dostane do učebnic. Možná přispěje svou nůší do mlýna dějin i Aeronet a pan Petřík s hypotézou, že Václav Havel připravil půdu pro síly nepřátelské státu a obdivovatele NSDAP a Fürera.

Chápu, že jste si chtěl rýpnout do náboženství, které je u nás nejvíce rozšířeno, ale vyznívá to trochu roubovaně, i když je to asi hlavně provokativní nadsázka, která není zcela od věci.

Princip vyvadění finančních prostředků ze země a výprodej bohatství státu ve frcu známe i my. Důvody jsou zjednodušeně v nenasytnosti a bezohlednosti.

0 0
možnosti
PB

P90e80t71r 13B35u32r57i97a53n

17. 7. 2019 10:44

Princip vyvadění finančních prostředků ze země...

Vyvádět něco někam znamená, odvádět to z místa kam to patří, např. koně ze stáje. U financí se tím však vždy myslí protizákonně, podvodně, s nekalým úmyslem.

Můžete mi tedy říct, kdo nelegálně vyvádí peníze z naší země a kam?

0 0
možnosti
PB

Tolik lží na tak malém prostoru, úctyhodný výkon.

0 0
možnosti
PS

Legrace to není. Apríl to také není. Soutěž o nejhloupější blog vyhlášena nebyla. Jediné logické vysvětlení je že Děda mráz měl havárii kdy mu vypadl pravý sob a tím se saně staly neovladatelné. Naštěstí ihned zareagoval major Zeman který měl kontakt na supermana který nedaleko pomáhal Grétě sázet javory. Jenže superman při prudké akceleraci zapomněl na ruční brzdu. Následný třesk vyhubil dosavadní vládce světa dinosaury. Tím se uvolnilo místo a vznikl první faast food kde po pozření zkaženého fair trade zkaženého salátu nějaký bloger napsal něco jako je toto.

0 0
možnosti

A co ta extrémní porodnost, která způsobuje přelidnění, hrozbu sociálního konfliktu i nedostatku potravin? Taky následek neokolonialismu? Ta porodnost totiž patří k největším problémům. Kvůli ní jsou drancovány další a další ekosystémy a vzrůstá znečištění. Také způsobuje migraci do Evropy. Ale my ji nevyřešíme tím, že všechny migranty přijmeme.

4 0
možnosti
ZH

Když tak hluboce nenávidíte Evropu a katolíky, co kdybyste se odstěhoval někam daleko? Třeba do Číny? Tam katolíkům pšenka moc nekvete. Je tu však jeden problém - pozice, které v Africe opouští Evropa a severní Amerika, čile zabírá Čína. Takže vlastně ani tam se vám nebude líbit... ;-D

Pak zbývají ještě muslimské země, některé z nich však pěstují otrokářství - byť třeba skryté. Hm, jste v pasti... ;-D

9 0
možnosti
Foto

Státy jednají pořád stejně a mnoho lidí má za to, že je to způsobeno těmi špatnými. Kdyby tam byli ti hodní, mnoho problémů by bylo odstraněno. Tohle je naivní představa každého etatisty.

Představa, že státy vyřeší Africký problém je naivní. Státy udělají nejlépe, když se nebudou plést lidem do cesty.

3 0
možnosti
Foto

Ano, my se také účastníme, ale v pozici kolonie (tedy montovny, aby to znělo o něco lépe)

0 2
možnosti
Foto

No, ty konzervativní katolíky jste tam namontoval výborně... to bude dneska určitě hlavní hybná síla zla.

6 0
možnosti
JP

Co třeba čínské aktivity v Africe, ty vám nevadí? Nevím kdo do Afriky přijde po Evropanech, ale vaše nářky ho určitě zajímat nebudou.

7 0
možnosti
Foto

Neplašte ho Čínou, to je na něj moc složité.....

6 0
možnosti
JU

J16o58s74e25f 83U11l71m84a74n

16. 7. 2019 16:29

;-D Nezklamal jste. Já to věděl už od prvního řádku, respektive nadpisu. Už předem bylo jasné, že pachatelem všeho zla bude bílý muž a nejinak tomu bude v v jakémkoliv dalším článku, který napíšete. Jen jedno nevím...jestli jste opravdu takový i uvnitř, anebo se tak jen prezentujete.

8 0
možnosti
PK

Ale no tak,pan autor je vzdělaný muž a stále je jeho dílo k zamyšlení (i nad ním jistě) než číst pana Trčálka.....mistra dialogu, přímé řeči;-D

1 1
možnosti
  • Počet článků 824
  • Celková karma 22,14
  • Průměrná čtenost 972x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik