Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Jste úplně napravo;-);-D

1 0
možnosti
Foto

To úplně první v proužkovaném svetru je kluk a já ta v lacláčích :-)

0 0
možnosti
MH

Jste ta holčička úplně napravo. :-P;-D

1 0
možnosti
VV

žiji desítky let v USA a mám-li chuť na socialistické výrobky, musím si je vytvořit sám.

Vlašský nebo lahůdkový salát? Dám krk za to, že v Čechách už ho žádný výrobce neumí. Tedy z šunky s omezenou solí. V cz se dělá ze salámu, rohlíky? Takové jste jedli opravdu v 80. letech minulého století, sekanou, typicky česká jídla bez šizení, pečivo,České buchty, vdolky,koblihy, vánoční ořechové i linecké těsto, výběr ryb,

Všechno se doma dá vyrobit, když má jeden čas a je třeba důchodce. Peníze nehrají roli. Chlebíčky jaké Američani v životě nemohli vidět.

Zatím si neumím vyrobit snad jen český RUM. A Češi ho nechtějí vyvážet. Vydělávat. Těm nikdy nešlo o prachy. Koupit tu české pivo není takový problém ale malé pivovary nevyvezou ani flašku.

Komu není....

3 0
možnosti
MH

Pane Vávra zkuste koupit tohle myslím že budete mít rumu dost

https://www.zanaromi.cz/produkt/aroma-rum-cz-rumova-trest-11000/

0 0
možnosti
PM

P40a61v60e56l 19M21a37c85h

18. 7. 2019 0:12

Velice dobre si pamatuji kdyz jsem po 21 letech prijel na prvni navstevu Ceska a jedl turisticky salam, rohliky, polarku, minonky a jine veci. Musim se priznat, ze jsem si ve vetsine pripadu vubec nepochutnal. Byl jsem velice zklamany. Clovek si to asi vubec dobre nepamatuje. Je to jako kdyz moje maminka rikavala; Za prvni republiky to byly burty. Pamet klame.

0 0
možnosti
VV

Pán asi nejedl dnešní české "pochoutky".

2 0
možnosti
IM

I14v79a44n 22M75i35n92á63ř

17. 7. 2019 16:30

Často vzpomínám na totáčové broskve. Pravda, bývaly v úzkém rozmezí konce srpna a začátkem září. V naprosté většině se ovšem tzv. - jen pily ! Teď nám je vozí bůhví odkud, jsou téměř po celý rok - podtržené, nezralé .. a vždy jak kameny.

"Ale oni dojdou", slyšíme často. Ano, dojdou, ale až po té - co je zachvátí hnilobný proces.

3 0
možnosti
VV

jo znám.

Nejlepší broskve a největší a nesladší jsou z Kalifornie. Ty z Atlanty (GA) a Floridy jsou maličké a úspěšně tvrdé. Ne ty nedojdou. Nejlepší ovoce jsem jedl na Slovensku, v Bělehradě a celé jižní Evropě.

V poslední době jsme aspoň zde na Floridě zaplaveni pěknými třešněmi v několika odrůdách. V září budou i švestky. Na Floridě nemohou růst tyto druhy ovoce.

1 0
možnosti
DR

Retro jedině v Lidlu (netuším proč autorka toho prodejce tají) a chuťově žádný problém.

0 0
možnosti
Foto

Protože by mi to nepustili na hlavní stranu blogu, byla by to reklama, to je v Kodexu. Tohle mají v Kauflandu.

0 0
možnosti
TV

A to je zajimave, ze uzeniny "dle receptury z roku 197x" se nejen bezne vyrabeji, ale navic jsou chutne zhruba tak, jak byvaly tehdy...

1 0
možnosti
TV

To byla reakce na pi Chvatalovou...

0 0
možnosti

Je mi jasný, že to oku lahodí..ale chuťové buňky trpí:-/ To se dalo čekat!

Aspoň sis udělala radost ;-) Hezký blogR^

2 0
možnosti

..a že seš to dítko v bílém tričku a tmavých lacláčcích, v popředí? Hned jsem si říkala, to je celá Kája! ;-)

1 0
možnosti
Foto

Je to jen marketingový tah...a i kdyby ona chuť a její preference se nějak vyvíjí, ze spousty věcí, které nám chutnali v dětství dnes budeme zklamaní :) Ovšem s pečivem v marketech, to je tragedie...na druhou stranu, když dostanu chuť na rohlík máme v Plzni pekaře, který umí dokonce lepší než ty kdysi.Já jsem tedy spíš na tmavé chleby, ale jednou za čas mě to přepadne :D

Ale napsala jste správně, že tyto "retro" výrobky jsou nejvhodnější k vyfocení se .. Karma, četl a díval jsem se rád.

4 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 35,43
  • Průměrná čtenost 3736x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!