Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak to máš, Kájo, naprostou pravdu. Ty výrobky se jenom jako retro tváří, ale chuťově jsou úplně někde jinde.

A co obsahuje palmový olej, jako většina sladkostí, vůbec nejím. Nechutná mi to. Jednou jsem chtěla ochutnat studentskou pečeť. Ta letěla daleko!:-))))) Fidorky, tatranky...všechno je jiné. A to, že to chutnalo v mládí jinak, neberu. Není to pravda. Buřty, lovečák...ano, mají jinou recepturu...a nevoní.

2 0
možnosti
Foto

Přiznávám, že u retra na složení nekoukám :-/ No tak nevadí, stačí retro hrnečky na chalupě ;-) A trefilas mě přesně, já už byla hajzlík ve školce ;-D

0 0
možnosti
PK

No není vše špatný ale potvrzuji, že kvalita šla u uvedených výrobků dolu, třeba je to jen subjektivní pocit, nebo to v mládí chutnalo jinak.

Ač tak či onak mléčné výrobky nakupuji na farmě,resp jogurty zvládám doma a chleba taky ....takže, ještě by to chtělo to eskymo bez špejle;-D

3 0
možnosti
Foto

Dle mých zkušeností chuťová paměť je jednou z nejošidnějších, neboť chuťové buňky od dětství odumírají. To ̈, co vám v dětství připadá velmi chutné, tak později vám začne připadat velmi bezbarvé.

A navíc nelze porovnávat bezprostředně. Ani tak jahoda dnes není stejná, neboť ovzduší, půda jsou něco odlišného.

3 0
možnosti
Foto

To všechno může být, ale tenkrát jsem ho pila brčkem a teď jsem si ho musela naklepat ;-D

1 0
možnosti
MS

Abych pravdu řekl, už mi začíná ta vaše nostalgie po "výdobytcích" socialismu pomalu lézt krkem.

3 3
možnosti
DH

D50a45v80i25d 73H36o30r36á90k

16. 7. 2019 17:25

Jistě, souhlasím že zejména špičkové výrobky z Polcka nasycené posypovou technickou solí a všelijakými baktériemi salmonel, které jsou nám nabízeny v současnosti jsou natolik vynikající, že se nedají s čímkoliv chuťově srovnat.

3 4
možnosti
IL

I67v23a64n62a 71L66a64n60c10e

16. 7. 2019 17:00

Také mám vzpomínky na ty dobroty, v Cechách si nakoupím fidorky, kaštany a zrovna kávěnky nám chutnají.... Tak jdu cvičit, musím to zkusit, abych mohla v Cechách přibrat. za blogR^R^R^

1 0
možnosti
Foto

Děkuju :-) Kávěnky z toho všeho byly nej ;-) Taky bych měla jít cvičit ;-D

1 0
možnosti
DH

D27a26v46i20d 15H93o60r69á40k

16. 7. 2019 16:58

Jen pokud byla zmínka o tom druhém obchodě, kde byly tyto "pseudo-retro" výrobky nabízeny, tak ten patří pod stejné "nadnárodní" vedení a tak v rámci úspory a efektivity byly zbytky, které se v jednom nevyprodaly prostě nabídnuty ve druhém.

...ale abych to téma trochu zlehčil a hlavně vysvětlil, tak zboží u kterého Vy si údajně pamatujete lepší chuť bylo určeno především dětským zákazníkům, kteří si původní chutě neznali a nemohli si je pamatovat a tak je oba obchody chtěli v zájmu zvýšeného obratu nalákat pouze na obaly, které jsou dnes již povětšinou zapomenuty.

...a ve Vašem případě, mohlo nastat to, že jste se zmýlila, neboť u každého s narůstajícím věkem slábne paměť a spoustu věci si lidé z minulosti nostalgicky připomínají jako jedinečné a tak dnes již ani nevíme jak chutnaly, a žijeme jen v představě jaké byly tehdy jedinečné a přitom třeba by dnes při moderní receptuře a použitých surovinách byly nevyrobitelné a z hygienického hlediska nepoživatelné.:-)

0 0
možnosti
Foto

No dobrá, kdybych tohle všechno uznala a dala Vám za pravdu, tak je tam to ale ... proč to neteče ;-D

0 0
možnosti
DH

D54a96v56i75d 71H66o38r86á69k

16. 7. 2019 17:03

No tyhle tradičně "gumové" rohlíky pocházející z obou zmiňovaných, jen zde nejmenovaných Súúúper Hýper Márketů, stojí skutečně za...

Naštěstí nedaleko máme jednu relativně poměrně slušnou soukromou pekárnu, která chléb a rohlíky prodává prostřednictvím menších obchodů v okolí a tak naštěstí máme ještě příležitost alespoň vzdáleně zažít chuť pečiva, které bylo nabízeno v oněch "retro" časech.

3 0
možnosti
  • Počet článků 266
  • Celková karma 33,91
  • Průměrná čtenost 3463x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!