Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

Vy taky skočíte na každej marketingovej tah.;-)

0 0
možnosti
Foto

Už jsem se taky poučila, retro fakt jen obaly;-)no a nejsi ta vepředu s lacláčema?

1 0
možnosti
MV

Já capnul lancmit... a pic, bylo to tam zpátky. Jovo mi už tenkrát nesmakovalo. Ale ty "" rozmotavaci " rohlíky, po těch se mi stejska, Karlo. Fajnovy dny preju a zdravim Michala.

1 0
možnosti
Foto

Jako to dětství tam bylo? Jestli jo, tak frčím pro něj;-D Děkujeme za pozdrav :-)V

0 0
možnosti
ZB

Já marně vzpomínám na dalamánek. Nic co by ho nahradilo se v současné době nedá sehnat. ;-(

3 0
možnosti
Foto

No jooo, na ten už jsem zapomněla, ten mi mamka taky kupovávala ;-)

0 0
možnosti
Foto

Nejde to vyrobit jako tenkrát. Normy jsou výrazně přísnější a vlastně ukazují, jak neskutečně škodlivé byly potraviny za soudruhů. Takže buď se uvolní normy a proti tomu nic nemám, nebo je s takovou nostalgií konec. Jen těžko říct, jak moc jste objektivní, protože názor, že dříve byly rohlíky křupavé a dnes jsou gumové, čtu poprvé. Většina lidí, které znám, si naopak pochvaluje široký výběr pečiva, křupavé, křupavější, sladové, sypané mákem, sypané solí a kmínem, a dřív jen gumové rohlíky. Ale uznávám, že u chleba a pečiva je to složité. Spousta lidí si stěžuje, že pečivo a chleba nevydrží, jen jim nedochází, že je to vlastně v pořádku. Protože když mléko, pečivo, chleba, vydrží týdny, nejspíš je nacpané chemií. Nostalgie pěkná, otázkou je, jestli chceme i dnes být ropáky, kteří přežijí všechno, soudruh jim dodá na trh omezené množství, takže jim to bude chutnat, protože jim soudruh tak trochu zapomene říct, že je to jedovaté. Jen tak mimochodem, nelžete si tak trošku do vlastní kapsy? Nevyprávíte, jak je italská kuchyně bez těch umělých jedů výborná? Nic ve zlém.

1 5
možnosti
JZ

Máte to nějak pomotané s těmi přísnějšími normami. Za soudruhů se právě používalo přídavných látek minimálně. Soudruh je buď neznal nebo se v potravinářské výrobě v rámci RVHP nepoužívaly. Proto byla chuť valné většiny potravin lepší.

10 1
možnosti
Foto

Retro jsou jen obaly, né obsah.;-D Ale tohle mlíko jsem si před pár lety kupovala a bývalo dobré. Jestli jako v dětství, to fakt nevím, ohřáté nepozřu a jinak jsem jako dítě mlíko nedostávala, tedy končilo v podobě přeslazeného kakaa... Jen tohle ve skle mají málokde a taky mi přišlo škoda těch nevratných lahví.

Pečeť jsem se naučila jíst až dospělá, a stejně ji nejím, neb ty v dětství nenáviděné kousky jsou ze želatiny.:-( A ani ta dětská krupička se dětem už nedává...

1 0
možnosti
Foto

Klárko já tu lahev použiju na chalupě jako retro vázu ;-D S Tebou bych si rozuměla, já bych ti dala čokošku a ty mně ty kousky ;-)R^

1 0
možnosti
PK

Tak třeba špekáčky z Globusu nepovažuji chuťově za horší než ty z mého mládí. Ale určitě Kofila a ještě více Ledové kaštany chutnaly podstatně lépe.

Ale mezi námi - dnešní croissant z Bibione (od pekaře) taky nic moc. Buchtovitý. Ten z Lidlu ze zmrazeného polotovaru chutná fakt líp:-)

1 0
možnosti
Foto

Tak to je teda nějakej divnej italskej pekař ;-D V Kalábrii je pekli v noci na pláži, to bylo pak drobků pro ptactvo, musí to křupat a drobit, jinak to neni cornetto ;-) Jděte do jiné pekárny a řekněte mu, že je cornuto ;-D

0 0
možnosti
RP

Také jsem ty kavěnky už držela v ruce, že si připomenu mladí..nakonec jsem je vrátila. Po zkušenosti s polomačenymi sušenkami z Opavie které dřív voněly máslem a teď se nedají jíst nekupuji z těchto sladkosti téměř nic.

4 0
možnosti
DH

D37a61v74i50d 47H38o53r81á71k

16. 7. 2019 23:46

To je jistě jen Váš nějaký subjektivní, nepodložený dojem. Vždyť neustále dokola slyším z úst vládních představitelů v jakéže to žijeme nejlepší době, kdy nám nic neschází.

...jestli Vy nejste ve skutečnosti nějaká starými časy moc rozmazlená soudružka?

0 0
možnosti
RP

Bohužel retro je jen obal, uvnitř je hmota stejného složení jako u neretro výrobku.

Lákal mě ale landšmíd, podle složení by to měl být ten přepychový, kde je náhražek jen nějak 20 % a zbytek většinou maso, ten se mi už ale nevešel do hmotnosti nákupu.

1 0
možnosti
Foto

Tipuji sedící dítě napravo - bílé tričko a tepláčky s laclem (?). Díky za fajn vzpomínky. Ony ty "retro" výrobky mají s těmi z minula společný už asi jen ten obal. Při pohledu na ně nostalgicky vzpomínám na dobu, kdy jsem byla bezstarostné dítě. Nicméně, už bych se do ní nevrátila.

R^R^:-)

2 0
možnosti

Káju tipuju stejně...to nemůže být nikdy jiný. Na fotce napravo...a lišácký výraz:-))

1 0
možnosti
  • Počet článků 266
  • Celková karma 33,91
  • Průměrná čtenost 3463x
Pražanda, která žila 12 let ve střední Itálii, ráda na ni vzpomíná, ale ještě raději vzpomíná na osmdesátá léta v Československu.

Co mě baví? Žít, snít a vzpomínat :) 

Má kniha Zrzavé dětství v socialismu.... jestli se chcete vrátil v čase......, tak tady!