Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P90e97t62r 93L25a16n85g63e88r

17. 7. 2019 20:38

Nějak neumím pochopit tu netoleranci, která lidi vede k tak ostré, až nevybíravé kritice umělců. Doba byla, jaká byla a i oni chtěli žít a tvořit. V podstatě jejich možnost volby byla mezi uměleckou prací s jistými "podmínkami" a mezi osudem paní Kubišové. Já si vážím jak paní Kubišové, tak pana Gotta.

0 0
možnosti

Pane Turnere, Váš článek mně připomíná závěr Formanova filmu "Amadeus", v němž zestárlý skladatel Salieri žehná všem průměrným a bezvýznamným. Filmový Salieri chtěl ublížit filmovému Mozartovi, aby se tak pomstil Bohu za to, že Bůh svou tvůrčí sílu vložil do hlavy bohémského floutka.

Váš článek je vytouženou modlitbou všech, kteří tonou v šedi průměrnosti. Ti vám také zatleskají. Ten hloupý a průměrný tenor, o kterém píšete, věnoval již desítky milionů korun nespočtu lidí, které postihly rány osudu - ať už to jsou rodiny policistů, nebo ti, které zasáhla nějaká nemoc či jiná tragédie.

Vy nemáte žádnou kvalifikaci určovat, kdo je hloupý a kdo ne. Sám jste ve svých článcích vyplodil takovou hromadu nesmyslů, že by je spočítal jenom Bůh.

Nemusí se vám Gottovo zpívání líbit, ale obávám se, že ani kdybyste žil tři sta let, tak nedokážete vyvinout takové tvůrčí úsilí a pracovitost, jako on. Vždyť vy se i v pravopisu spoléháte pouze na náhodu, což je názorně vidět právě na tomto vašem článku.

1 0
možnosti

Že je novým agentem 007 žena a navíc černá mi nevadí, leda tak z toho důvodu, že Craig se mi v té roli poměrně líbil a je škoda, že končí. Ale proč musí být tak škaredá??? Mi to skoro přijde, jestli se někdo nesnaží začít propagovat další "utlačovanou" menšinu - škaredé lidi (taky mají právo být hollywoodské hvězdy, no ne?):-)

0 0
možnosti
Foto

:-)Myslím, že by měla být škaredá a pochopitelně i lesba, aby se ve filmu také uplatnili nějaké Bond girls

1 0
možnosti

Jedno je fakt, že když jsem manžela doprovázela na bondovku tak to bylo jedině kvůli pohlednemu představiteli titulní role.. děj byl až na druhém místě. Tato herečka mě na film nedostane, škoda že nevybrali pohlednější..třeba Halle Berry.

0 0
možnosti
Foto

No i disidenti byli rádi, když se jim podařilo dát dohromady konformního Gotta s nonkonformním Krylem v listopadu 1989 jako symbol toho, že něco končí a něco začíná. Kontinuita i diskontinuita současně.

1 1
možnosti
Foto

Nebyli rádi pane Řezníku. Opět, jak je vaším zvykem, píšete o něčem o čem nemáte ani páru. To vystoupení byla osobní a přiznávám hloupá aktivita Václava Havla. Kryl toho posléze dost litoval a Havel sám se k tomu už pak moc vyjadřovat nechtěl.

0 0
možnosti
Foto

Božského Káju jsem nikdy nemusel a tak mi jeho (řekněme) "excesy" jsou tak nějak vzdálenější a tím méně sledované.

Nohavica má (řekněme) "božské" písně a balady a tak jsou jeho "excesy" podstatně blížeji. Že spolupracoval s StB je blbý, ale nevím, jestli a jak k tomu byl donucen, či co. Víc mi vadilo jeho kličkování v této záležitosti v následujícím období. Čím mne však dostal úplně, bylo jeho až servilní převzetí medajle, ačkoliv předtím prohlašoval, že písničkáři a obdobní bardi na hrad nechodí pro placky, jen zpívat. Tím mne silně zklamal.

3 0
možnosti
Foto

Vnímám to podobně. Nohavicu a jiné folkaře jsem měl vždy spojené s určitým typem protestu a jakési minimálně neúcty k "vrchnosti". Myslím si, že tito lidé by neměli lízat holínky potentátům a jakýmkoli režimům spíše nastavovat zrcadlo.

1 0
možnosti
Foto

Aniž bych chtěl zabřednout do marasmu rasismu; ať si je nová Bond 007 pro mě a za mne třeba modrá jako Avatar - já v tomto směru předsudky nemám.

Co mne ale pobavilo, co tvrdí o ní zdroj z filmového průmyslu:

>>M řekne: ́Vstupte, 007 ́ a objeví se Lashana - černá, krásná žena," uvedl zdroj.<< (novinky.cz)

Když jsem viděl foto dotyčné umělkyně... tvrdit, že je krásná? Promiňte, ale mám vkus.

Jo kdyby to hrála Whoopi Goldberg, tak by to aspoň byla zábava. Bohužel, už má svoje léta. Jinak bych se tu roli nestyděl nabídnout ani Sereně Williams nebo Michelle Obama či Condoleeza Rice - to jsou aspoň pohledné šťabajzny! ;-)

4 0
možnosti
Foto

Reginu Rázlovou byste nechtěl? ;-D

3 0
možnosti

J90a12k70u76b 49Š32o80l41c

16. 7. 2019 14:33

Pro hloupého každý hloupý.

3 0
možnosti

Pro chytrého jen někdo hloupý.

0 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Karma

Hned jsem si vzpomněl na Antonína Dvořáka. Je to možná nejlepší český hudební skladatel a také ovlivnil vývoj světové hudby. A. Dvořáka zároveň provází až dodnes pověst velice dobrého, možná až vzorného života.

Je to pradávná otázka, jak souvisí "mravy" umělce s kvalitou jeho tvorby. Rembrandt van Rijn byl svými současníky zavržen kvůli životu, který nesplňoval jejich kriteria počestnosti a mravnosti. Jeho dílo pak zůstalo zapomenuté po dlouhou dobu. K objevení a všeobecnému uznání kvalit Rembrandtovy práce došlo až mnohem později. Ale on byl ve skutečnosti neuvěřitelně konzistentní a mravně silný člověk. Prozrazuje to jeho práce.

S politickými panáky a politikou je to tak, že to všechno pomine. Vyvane i dobový vkus, na čas zavládne jiný, pak zase jiný, atd. Sotva kdo si vzpomene na jména těch, kdo ve své době zavrhovali toho či onoho umělce z jakýchsi politických, či moralistních důvodů. Ale pokud je ten umělec dobrý, pak jeho dílo zůstává i po mnoho staletí.

Mně se Gottovy (jím interpretované) písně nelíbí a Nohavicovy se mi některé líbí moc. Z tohoto pohledu - co do písní! - mi přijde Nohavica mnohem konzekventnější a "charakternější". Ale kdo jsem já, abych se opovažoval soudit jejich život? Nemám na to právo a stejně o nich neznám téměř nic jiného, než to, co na veřejnost propasírují média.

K hlavnímu tématu Vašeho blogu: Velkým politikařením kolem kultury se "vyznamenali" především komunisté (což platí i pro jejich současné klony). Vnímám paralelní obraz ze současných tlaků na kulturu na Slovensku. Ale bylo by to na dlouhé a obsažné téma.

5 0
možnosti

Nejsem fanda KG , ale když běží jeho písničky a i jiného interpreta, tak se mi pupínky nedělají, prostě co se mi nepáčí tak vypnu, či neposlouchám. Tak to asi činí každý průměrně slušný člověk s respektem k odlišnému názoru na umění.

4 0
možnosti

Jakože kdo je slušný a má respekt k odlišnému názoru na umění, tak vypne to, co se mu nelíbí? Trošku zvláštní logika... spíše bych očekával, že budete chtít naznačit něco jako že člověk s respektem k odlišnému si to právě vyposlechne... No ale proti gustu se nedisputuje, to je fakt.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS