Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Po otevření archivů z doby SSSR se zcela jistě ukáže, že Rusové mohli být na Měsíci už v srpnu 1968. Ale za první si spletli cestu, pročež namísto na Měsíc zabloudili do střední Evropy. A za druhé, všechny obrněné lunochody měli v Praze. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Pěkně napsáno. Jsem zvědav, jak výzkum měsíce bude dál pokračovat.

1 0
možnosti
Foto

Jen pro upřesnění: výzkumy na povrchu Měsíce pokračvaly i po roce 1972. Letělo tam ještě několik sovětských sond. A i po ukončení poslední sovětské mise (sbr a návrat se vzorky v roce 1976) stále ještě fungovaly a vysílaly přístroje, které tam nainstalovaly posádky Apolla. Tyhle přístroje byly vypnuty až v roce 1977, protože jejich jaderné zdroje už nedávaly dost energie.

0 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 597x
Zabývám se popularizací astronomie a příbuzných věd v instituci zvané Hvězdárna a planetárium hl. m. Prahy, takže jsem vlastně učitel bez povinnosti zkoušet, známkovat a udržovat kázeň. Učím fyziku na gymnáziu, kde čelím všem těm povinnostem, od nichž jsem na hvězdárně osvobozen. Kromě fyzikálního pohledu na svět mě zajímá hlasitá hudba (od pankáčů po Šostakoviče), objevování soudobé hudby (tzv. vážné), divadlo, opera, výtvarné umění a historie.