Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Věřím ve Vaše poctivé úmysly - Nicméně tuto folosofii je třeba odmítnout! Pak je totiž řešení kopec. Utonul plavec? - Zrušme koupaliště! Spadl horolezec? - Zrušme hory! Zase nějaká autonehoda? ... Železniční neštěstí lze vyřešit zcela snadno - Zrušme vlaky ! ... To je o žárovkách, nicméně v našich hlavách ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Autore, kéž byste měl pravdu! Ale obávám se, že těm, kteří "nezbystří" při absenci bílého světla, "nezaregistrují" červené světlo, "přeslechnou" kravský zvonec či klakson a ještě považují za zbytečné se rozhlédnout, nepomůže vůbec nic.

2 0
možnosti
Foto

Jestliže není vidět žádné světlo, smí jet řidič před přejezdem max. 30 km/h. Chcete říct, že ani v této rychlosti zblízka žádné světlo neuvidí? To červené zdvojené?

Viz §28 a §29 zákona:

https://www.vsechny-autoskoly.cz/zakon_o_provozu_na_pozemnich_komunikacich/zeleznicni_prejezd/

2 0
možnosti
LV

Bílé přerušované světlo je vidět dobře i proti slunci. Pokud ne, je to signál, že se něco děje. Pozorný řidič zbystří, zvolní a pořádně se rozhlédne. Nepozorný si toho nevšimne a nereaguje. Příčinou bývá fakt, že nepozorný řidič většinou ani neví, že se blíží k přejezdu. Takže nějaké blesky to nespraví. Spíš by měly být před každý přejezd v dostatečné vzdálenosti instalovány zpomalovací 'hrby', aby řidiče na přejezd upozornily. Nepozorní jsme občas všichni, nehoda na přejezdu může potkat každého.

3 0
možnosti
MS

Stejně tak byste mohl instalovat zpomalovací hrby před každou STOPkou. K čemu jsou podle vás návěstní desky ve vzdálenosti 240, 160 a 80 m před každým železničním přejezdem?

0 0
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1318x
Důchodce na plnej úvazek

Seznam rubrik