Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak máme po jednání předsednictva ČSSD, strana zatím zůstává ve vládě, zatím požaduje na post ministra kultury Michala Šmardu a Jan Hamáček má plnou kompetenci jednat dál. A míček je prý na straně premiéra a prezidenta. Tak v srpnu uvidíme, co bude dál! :-)

0 1
možnosti

Tak Davidu Horákovi na pravdě nezáleží? Pochopitelně, soudruzi jsou soudruzi, že? :-)

1 0
možnosti
Foto

Autore, ale ono není možné hledat donekonečna "vnějšího škůdce"!

Já se, na rozdíl od vás, domnívám, že onen "Lánský puč" byl poslední šancí k zastavení politického propadu. Vždyť v té chvíli bylo jasné, že pod vedením pana Sobotky tuto stranu nic dobrého nečeká!

Ne, nemyslím si, že by jeho aktéři patřili k obzvlášť charakterním hrdinům. Ale v každém případě projevili alespoň minimum politické prozíravosti a viděli, že jejich voliči už do budoucna nemíní politiku sobotkova vedení akceptovat.

Bohužel (pro ČSSD) se od té doby vůbec nic nezměnilo; po panu Sobotkovi následoval nic neřešící "triumvirát", nyní pan Hamáček - vše v zájmu stávajících funkcionářů udržet se na svých postech. V bláhovém domnění, že volič si zvykne.

Nezvykl - odešel jinam!

6 2
možnosti

Nehodlám Váš pohled rozporovat, ale vnímám to jinak. Vám nějak vypadává hlavní destruktivní aktér Lánského puče. A destrukci ČSSD vnímáte jen ze zemanovského úhlu pohledu. Pomíjíte vnitřní rozpornost frakcí prozemanovskou a antizemanovskou, proruskou a protiruskou. Napětí mezi nimi a snaha o nejširší rozkročení destruhují ČSSD zevnitř. A nejhorší pro ČSSD je jak Andrej Babiš, který umí cizí zásluhy převést sám na sebe. :-)

5 1
možnosti
MB

Naši zemi sužuje spousta problémů. Sucho, absence důchodové reformy, nerozvinutá infrastruktura, zdravotnictví, byrokracie atd. + Miloš Zeman. Nejsem přítelem Vlády - Nicméně uznávám, že má vládnout. Konat, řešit, organizovat. To se efektivně neděje. AB se musí zaobírat sám sebou, ČSSD zase svou existencí a Hradem. Celek je rezavý a skřípe. K čemu je to dobré - netuším. Přijde doba historiků a rozborů. Zemanova osobnost bude analyzována. Má potřebu se vnucovat a škodit. Kdyby trápil psy a kočky, jistěže hezké poznání by to nebylo. Pořád lepší, než-li to, co předvádí ! Je otázka, zda by nezabrala nějaká zásilka žab k nafukování. Zabavil by se a snad po nějakou dobu - by byl pokoj. ! .. :-)

2 0
možnosti

Zdá se, že normálnímu člověku pochopit stárnoucího, degenerujícího, nemocného a pomstychtivého staříka je obtížné! :-)

2 1
možnosti
Foto

...Jan Hamáček uvěřil politikům, kteří si jeho důvěru nezaslouží. Chtěl zachránit Česko, ale obětuje sám sebe a svou stranu.....Ach, až mi slza ukápla nad jeho šlechetností a nezištností.

ČSSD likviduje systematicky sama sebe už dlouhá léta. Jak správně píše pan Tronner níže, kopíruje trajektorii pádu ODS i s jejími příčinami. Volbou neschopných a slabých ňoumů do funkce předsedů strany, které vodí na drátkách ti opravdu mocní, pouze akcelerují svůj pád. A Hamáček je jeden z nich.

Máte pravdu, prezident si je vychutnává, ale má to naprosto bez práce.

7 1
možnosti
Foto

Ukazuje se jako velmi prozíravé si nic nezačínat jak s panem Babišem, tak i s ing. Zemanem. Socánci na to dojeli. R^

4 0
možnosti

Ave! Ač sociální demokraty pro jejich bezhlavé sociální inženýrství nemusím, přes mojí morbiditu doufám v resurexi a renovaci. :-)

0 1
možnosti
KT

ČSSD sleduje trajektorii pádu ODS. Nyní se nachází v poslední fázi celkového úpadku. Stejně jako svého času ODS se ještě zcela nezbavila kmotrů, politických šíbrů a nejrůznějších příživníků, pouze o tom hlasitě hovoří. V Praze je toho zářným příkladem kmotr Poche a jeho bílý kůň Dolínek, ve Středočeském kraji pak kmotr Povšík. Případné vzkříšení je možné pouze za předpokladu, že se do vedení dostanou zástupci mladé, nezkažené generace

6 1
možnosti
PK

Pro mladou generaci není socdem přitažlivá, moderní, pokud za tím není nějaké dobré ryto. Až na vyjímky v celé Evropě.

2 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 27,99
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!