Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Stalina mohu uznat za největšího vůdce = Úplný bratranec A. Hitlera = Geniáně šílený. Fascinuje mne, že oba národy byly schopny neuvěřitelných činů - Je určitě úchvatné, dobýt obrovské území. A v době míru zkrachovat ! Německá cesta pak byla zcela jiná ... !

Národ, který postavil své dějiny na dobyvatelství a carismu - se ovládá snadno, (Mj. dodnes). Mentalita je jiná a hlavně pak - I cena lidského života. Neuvěřitelné Stalinovy, osobní škody ! Před válkou se chová jako agent Wehrmachtu! Následně vojáci - jako první procházejí zaminovaným územím, teprve poté, jede technika. Způsob vedení boje zapřičiní ty obrovské ztráty = Nic se neděje - Nás mnógo ...

To všechno v součtu vyvolá - Poraženého vítěze 2 světové války. Němci přijedou jako turisté a Veterán jim vděčně prodá na parkovišti Matrojšku. Rozdíly mezi poražencem a vítězem jsou nesrovnatelné. Jim to nevadí, mají pocit vítěze a Stalina. Jak říkám Geniální šílenec. Osobně si myslím, že Rusko je neporazitelné. Nám stačí na sídlišti vypnou elektřinu a hlavně teplou vodu ! ... :-)

5 0
možnosti
VV

Ono je velmi jednoduche posilat bezohledne bez jakekoliv strategie vlastni vojaky na smrt a pak jeste prohlasovat ze my jsme meli ty nejvetsi ztraty. Musite nam za to byt vdecni.

11 0
možnosti
VR

Ono těch pošuků, kteří jsou svým levicovým modlám schopni odpustit cokoliv, je i na Západě hodně.

To bylo opravdu "geniální", když Stalin krátce před napadením SSSR nechal zlikvidovat nejschopnější velitele Rudé armády!

20 0
možnosti
Foto

Obávám se, že jde o ,,státu v překladu", resp. výkladu. Asi by bylo přesnější u těchto ,,person" hovořit o jejich rolích v daných obdobích, kdy byli až neomezeně v pozicích, kdy byli ,,u vesla";-)

0 1
možnosti
JL

Pane Jiroudku, mala oprava. Protoze pisete v mnoznem cisle, potom NE "person"(jeden), ale "persons"(mnoho). Je to moderni vyjadreni ceskeho "lidi". (nebo "vudcu") Sprane anglicky podle slovniku pana Webstra jsou to "PEOPLE". To aby rec nestala!!!

0 1
možnosti
SN

:-)........Dobře napsáno! Největší počet obětí za 2. sv. přinesli Rusové. O tom nelze diskutovat. Že v některých případech se Stalin choval jako zvíře, s tím lze také souhlasit.

Já jsem jako dítě druhou světovou prožil, pamatuji se tu hrůzu při bombardování, lidé nevěděli, kdy přijde gestapo a někoho na základě udání odvede. A že těch udavačů bylo!

Dnes se dějiny přepisují! Nebudu zmiňovat jen známého blogera JZ, ale......Němci, kteří se v historii podíleli na dvou vyhlazovacích válkách jsou naši kamarádi, po těch kteří nám umožnili, že žijeme se plive! Divný je to svět! R^R^R^

4 6
možnosti
VR

No, oni ti, co se po nich, dle vás, "plive", si ten vděk českého národa docela dost pokazili "bratrskou pomocí" v roce 1968!

A to nemluvě o desítkách, za aktivní účasti sovětských poradců, odsouzených k trestu smrti!

13 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1041x
novinář (politika, ekonomika, kultura) a překladatel (literatury faktu z angličtiny) na volné noze

Seznam rubrik