Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Paní Mirko, povídání se mi líbilo, ale reakce některých čtenářů se mi nelíbí ... My jsme měli Yorkšírku a tu to táhlo k velkým pejskům ... A měli jsme jí pro radost, nebyla vůbec vycvičena. Dělala jsem si vždycky legraci, že je vychovaná jak děti, čili nevychovaná .... Naštěstí prožila ten svůj život mezi paneláky v poklidu .

0 0
možnosti
Foto

Paní Vlasto, příběh, který jsem popsala, není můj vlastní. (Z příbuzenstva). My jsme měli svého času Bellinu, bedlingtona teriera, také bez problémů.. Nyní už psa nemáme. Je ale pravda, že maijtelé malých pejsků musí být na procházce s nimi obezřetní, protože někteří velcí psi ty malé nesnášejí. Zejména, když je ti malí provokují. V tomto případě se tak prý nestalo,vlčák zaútočil na Sofinku hned jakmile vyskočil z kufru auta. Díky za poznámku. ;-)

0 0
možnosti
JJ

Zákonů se může napsat halda. Také jich halda je. Vlastně je jich tolik, že lidi ani neví co je a co není povolené. Co se týká chovu zvířat tak je jich také dost. A ještě to upravují městské vyhlášky. Spousta měst má ve vyhláškách, že pes na veřejnosti, mimo místo k tomu určené nesmí být na volno.

Takže jako první věc bych si zjistila jak to je v bydlišti oné paní. I když měla by to vědět, když je chovatelkou psa. Je její povinností to znát.

Takže byla Sofinka na vodítku? Pokud ano, zjistila si paní nacionále majitelky onoho psa, který jí napadl. A potom nejprve v rámci lidské slušnosti jí požádat o úhradu škody. O bolestné pejska nemá smysl, ale paní by měla uhradit účet u zvěrolékaře. Pokud se k tomu nebude mít, potom je na místě stížnost na občanské soužití a nedodržení vyhlášky. Ale tady by bylo potřeba mít svědky, kteří to viděli. Dál už bych nešla. Úřad si může majitelku předvolat a domluvit jí. Táhnout to k soudu nemá cenu. Co cenu má je bránit se, aby se to příště nestalo znova.

Onen vlčák asi není vlčák - ale ovčák. Vlčák by se takhle v přítomnosti cizí osoby nechoval - oni v sobě mají toho vlka a drží se své smečky. Tohle spíš vypadá na nějaké plemeno ovčáka a navíc nevychované(výchova není drezůra na cvičáku) a nesociolizované se psy. Mnohdy se štěňata berou od fen moc brzo a ty se nestačí naučit jak se chovat k ostatním psům. Pak to takhle dopadá.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, paní Jitko, odpovídám již jen tak pro pořádek. Účet u veterináře byl uhrazen, jinak jen domluva - a slib, že se paní, majitelka vlčáka, z toho příběhu poučí. Pejsek Sofinka byl na vodítku. Díky, paní Janýrová, za Váš komentář,

0 0
možnosti
RH

Z kufru auta vyskocil sedy vlcak = zakazte lidem pavouky a hady!

...jo, to dava docela smysl... :D

3 0
možnosti
Foto

Vozit vlčáka v kufru (za vedra) asi není rozumné. Asi byl vzteky bez sebe - a ten chudák psíček byl jen jeho obětí... Prý ten vlčák neměl nejen vodítko, ale ani obojek. ( A ta jeho majitelka byla prý vysokoškolsky vzdělaná paní). :-/

0 0
možnosti
LP

Ne, neměly by se změnit zákony ohledně chovu nebezpečných zvířat... ale mohli by se zakázat chovat tihleti minipseudočokli, motající se těm velkým pod nohy... alespoň by ti velcí neměli koho potrhat, popř. vylekat a byl by klid... a teď honem, honem, mínusujte

1 1
možnosti
PK

Jeden velmi nadutý mocipán taky chtěl jen čistou rasu...a ostatní pryč..podobnost čistě nenáhodná ve vašem případě, bravo

3 0
možnosti
Foto

No v posledních dnech je to již druhý příběh takto pochroumaného pejska větším plemenem, držím Sofince palce, sám jsem mám tzv. bojová plemena rád, ale dokud nebudu mít dost času na výchovu a péči, nemohu si žádného pořídít. Bohužel to není chyba těch pejsků, ale nezodpovědní páníčkové zaslouží...

4 0
možnosti
SL

Souhlasím .

S bojovými plemeny to nemá NIC společného ! Už jsem viděl malého nevychovaného ratlíka, který kousnul do nohy kolemjdoucího (vůbec ho nedráždil, jen šel po chodníku).

Je to o neschopných lidech, kteří neumí "socializovat" svého psa a ten si dělá, co se mu zrovna chce ;-€.

Pokud takového psa člověk vezme "do civilizace", tak ho nesmí pustit bez vodítka a košíku na čenichu. Jinak si zaslouží sám do čenichu ;-D;-D;-D.

0 0
možnosti
AL

Pro paničku je to stejný šok, jako pro pejska. Hlavně u těch pejsků, kteří nikdy nepoznali zlo, ale pouze lásku ve své "smečce".

Žádný zákon něčemu takovému nezabrání. Nejsou zlí psi, jsou pouze u špatných nebo nekompetentních lidí.

Rada? Vždy mít u sebe silný sprej.

Nejhorší je ten pláč toho pejska a pak ta bezmoc.

Držím palce. R^

3 0
možnosti
Foto

To máte pravdu. pane Ličko. Díky za reakci. ;-)

1 0
možnosti
KT

To je strašné, taky mám malou Žofinku. Tak ať se brzy uzdraví.:-)

1 0
možnosti
Foto

Díky, paní Trnková, za poznámku. Už je to prý na dobré cestě. Ale bojí se chodit ven - na ulici. ;-)R^

1 0
možnosti
IL

I23v10a15n76a 92L39a84n61c41e

10. 7. 2019 12:28

Souhlasim s vami, kazdy majitel by mel mit odpovednost za zvire, ktere si poridi. Mel by drzet a udrzet tak, aby nikomu neublizil. Pokud to nedokaze, tak by mel byt postihnut tak, jako kdyby ON zavinil utok... Mozna by lide vic premysleli jaka zviratka si poridit.

V Cechach jsem se minuly rok bala bezdomovcu, kteri chodili s velkyma psama, vubec nepochopim, ze mesto muze neco takoveho trpet.

1 1
možnosti
Foto

Díky, paní Ivanko, za poznámku. Poslanci v PS se často zabývají marginalitami, zatím co by měli raději řešit problémy, které občany skutečně trápí. :-/

0 2
možnosti
PK

No bohužel takovýchto lidí je kolem nás hodně. Poslední napadnutí jsem zažil cca před 5 měsící a odnesl jsem to pokousáním na obou rukou. Pani mi sice dala telefon ale když jsem oběhl veterinu a mé ošetření, tak ho až do večera nebrala. Musel jsem pátrat, nebot jsem potřeboval potvrzení, že pes byl očkován,jinak bych asi musel dostat další injekce,než jen proti tetanu.

Kamarád právník mi radil ať podám trestní oznámení,to jsem z psí loajality tentokráte neudělal.

Po zkušenostech s těmito individui se ozbrojím tazerem a svého pejsana budu chránit bez ohledu na následky pro útočník, jinak to asi nejde.

3 0
možnosti
Foto

Taky mám podobný případ s rotvíkem, a to dokonce dvakrát, jeho majitel se však vůbec nepoučil, navíc se cítí uražen. Ať je to vlčák, nebo pudl, vždycky je to na páníčcích, co si budeme povídat.;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 331
  • Celková karma 23,40
  • Průměrná čtenost 721x
Povoláním výtvarnice - kreslím, fotografuji, píši, zajímám se o vše, někdy i o politiku. Zlobí mě lež, pokrytectví, nespravedlnost, nesoulad ve společnosti - i v mezilidských vztazích. Publikace mých článků a fejetonů v různých časopisech, knížka vzpomínek a příběhů, Vyprávěnky. 

mpantlikova@seznam.cz

Seznam rubrik