Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FD
Foto

Byly to strašné časy, kdy v r. 1967 v novinách vysvětlovali, že pokud si bude někdo chtít ušetřit na auto, tak si bude muset odříci šunku, talián a hračky pro děti a přestat kouřit.

0 3
možnosti
AT

Ale no tak. Jakákoliv vzpomínka na doby minulé se dá využít ke glorifikaci socialismu. A buď na to někdo slyší, nebo ne. Dle svého světonázoru. A jestli na retro stylu budou parazitovat obchodníci a řetězce, na tom nic nezmění. Nebo jaké období byste považoval za morálně přípustné pro retro akce? Nebo po vzoru výrobců cigaret přidávat na tyto výrobky varování s podrobným výčtem zločinů socialismu? Mě nemůžete podezřívat z náklonnosti k minulému režimu, ale vaše rozhořčení se mi zdá být poněkud legrační.

4 0
možnosti
Foto

Ale kdepak. Jistě, ty retro akce jsou marketing a připomínka nám, dříve narozeným, našeho mládí (jsme přece jen o 30-40 let starší, než tehdy).

Nostalgie, chápete? Ne, nechápete, ale až budete mít vnoučata, možná pochopíte. Protože svět bude asi zase vypadat poněkud jinak a některé retro věci vám zkrátka připomenou mládí.

To vůbec nemá nic společného s tím, že nebo jestli by se někdo chtěl vrátit do té doby.

Ostatně, vy to znáte jen z doslechu. Jinak byste věděl, že ten toaletní papír byl normálně k dostání, kromě občasných afér (asi tak 1-2 za deset let, např. požár v Harmaneckých papírnách - a za půl roku nějakou dobu byl skutečně problém). Jiná věc je, jaký toaleťák - myslím, že nikdo by ten tehdejší obyčejný nechtěl dnes dobrovolně použít. Ale o tom vy víte zase houby, protože jste si tím tvrdým nepříliš savým papírem své pozadí nikdy neodřel.

4 0
možnosti
MK

Nostalgie, ano chápu. Pivo za 2,50, povinná zaměstnanost, ostnaté dráty a střelba na hranicích, do zahraničí jen na povolení, estébáky a jejich udavači prolezlá společnost. Moc pěkné.

4 0
možnosti
JR

J35a62n 42R24á19ž

7. 7. 2019 16:50

Za mne ne!

1 0
možnosti
Foto

Ten váš nesmiřitelný pohled mi připomněl zaryté komunistické sekerníky. Tyhle retro akce bych vůbec nespojoval s politikou. Na pultech se na čas objeví zboží, které zákazníky vrátí o 30 let nazpět, kdy byli mladší a bezstarostnější. Co vás opravňuje zařazovat kohosi do "tupého stáda", třeba jen proto, že si koupí paštiku Májka v původním obalu? Sám třeba vzpomínám na vlašský salát. Tomu socialistickému, vyrobenému podle stanovených norem, se ty dnešní absolutně nevyrovnají. Tuhle jsem se dozvěděl i proč. Dává se do něj třeba ten nejubožejší salám a plno podivných přísad.

1 0
možnosti
MK

Paštika Májka? Typický příklad socialistického podvodu - Májka se dnes neoznačuje za paštiku, protože na ni nesplňuje normu.

0 0
možnosti
JS

Lituji, ale považuji to za naivní a snaživé snažení ambiciozního mladíčka.

0 0
možnosti
MK
MB

Retro je dobrej pojem - Cosi co zaniklo, odplynulo. Slyší na to každý! Je to jednoduché = je tam naše mládí. Jistě, pak lze cíleně využívat. Marketink akce v obchodě, hudební kanál - Ale dá se to zužitkovat i posedem na Hradě ! ... :-)

2 0
možnosti
JV

Přesně tak !! Bohužel má to "tupé stádo" v této republice převahu. Viď volby na hrad a do vlády ;-(

2 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1555x
48let, zaměstnanec a otec dvou dětí.