Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Že vy ale tu Drahošovu prohru dokážete popsat tak ušlechtile:-)

Evidentně přání je tady otcem myšlenky!

4 0
možnosti
JV

Souhlasím s tím, že Jiří Drahoš ke své porážce rozhodujícím způsobem pomohl, ten zásadní důvod ale spatřuji spíše v momentu, kdy v euforii z postupu do druhého kola vyzval Miloše Zemana k diskusnímu duelu. To si ovšem zvolil kolbiště, na kterém nemohl nikdy vyhrát a šlo jen o to, kolik ztratí.

Měl naopak využít toho, že Zeman do té doby všechny diskuse ignoroval v domnění relativně snadného vítězství a pořádně mu tu ignoraci vrátit a rozhodně ho nenechat převzít aktivitu. Po prvním kole Zeman jednoznačně tahal za kratší konec provazu, po dvou týdnech to bylo obráceně.

Jiří Drahoš mu to umožnil a proto svojí vinou prohrál. A společně s ním prohrála i Česká republika.

5 3
možnosti
JN

Tahal za kratší konec provazu? To rčení se opravdu používá, ale jako technik bych prosil specifikaci, jak to vypadá. Já mám dojem, že každý provaz má konce dva a oba mají délku nulovou. Konec je prostě konec.

2 0
možnosti
Foto

Tak předně, Zemanův pobyt na Hradě se, díky Bohu blíží konci, takže operovat dnes Drahošem je zbytečné, pokud si nemyslíme, že by kandidoval znovu. A to si myslím se nestane. Pitvat proč prohrál volby je dnes už zbytečné, protože na té prohře se velkou měrou podílela hysterická lživá kampaň Zemanových podporovatelů. Mnozí vzpomenou - vysílačka v brýlích, Bildenberg a další lahůdky kterými byli voliči oblažováni.

A Mašínové? Asi budu proklet / mám to na háku/, ale jejích názor na Jana Palacha je do jisté míry i názorem mým. Jeho oběť, kromě nezměrného utrpení jemu samotnému a jeho matce nepřinesla nic. A pozitivního vůbec nic. To že se snad svým činem inspiroval východním učením, to je sice hezké ale pro střední a západní Evropu neaplikovatelné a ve 20. století nesmyslné. Nelžeme si do kapsy že někoho vyburcoval. Cenzura zůstala, okupanti také, komunisti rozpoutali peklo kdykoliv jej chtěl kdokoliv připomenout. A mladý život, který mohl být užitečný v boji proti rudému teroru vyhasl.

4 6
možnosti
SN

:-)......Pane Braune, vysílačka v brýlích nebyla, ale v levém uchu naslouchátko ano. Jak otočil hlavu doprava, bylo to vidět! Takže tak je to! Rv

2 0
možnosti
AR

Zeman jako politický profík porazil Drahoše, politického amatéra, ale jen o pouhých 152 184 hlasů. To nebyl žádný větší úspěch. Čas šel dále a nyní vidíme Zemana jak pro sebe úspěšně zavádí vládní prezidentský systém. Jak premiéra Babiše, tak celou ČSSD považuje za své poslušné psíčky. Můžeme to vidět zřetelně teď, když šéf ČSSD a místopředseda vlády chce vyměnit na postu ministra kultury člena ČSSD Ant. Staňka za jiného člena ČSSD pana Šmardu. Jenže toto si nepřeje Zeman, protože Šmarda jej kdysi kritizoval a něco takového náš prezident nikdy nezapomíná!! Proto nechce přijmou demisi Staňka a nebude jmenovat Šmardu. Jak má premiér odpovídat za činnost vlády, když v ní má mít na přání a libovůli Zeman někoho, kterého tam nechce? Přitom řídí se dohodou mezi ANO a koaliční ČSSD. Určitě od Zemana se dočkáme tento týden nějaké legrace, která potvrdí to, že on bude schopen kroutit ústavní pravidla ve svůj prospěch. Chce mít více moci, než která jemu patří. Volba Zemana na prezidenta nebyla dobrou volbouRv!!

5 0
možnosti
JN

Já jsem dal Drahošovi šanci tím, že jsem v druhém kole nešel volit. Víc jsem pro něj udělat nemohl.

3 0
možnosti
DH

Je to veliká škoda, nejen pro budoucnost celé společnosti, ale zejména pro naše malá děcka i současná batolata, že nebyl náš pan akademik Drahoš zvolen presidentem. Vždyť to byl zejména on, který dokázal dokonale představovat pohádkovou postavu kašpárka, a mohl vzbudit u této generace zájem o politiku.

4 4
možnosti
Foto

Zatímco pan Zeman vzbuzuje zájem o politiku dospělých, kteří si nepřejí, aby dělal kašpara Rusku a Číně.

1 1
možnosti
LV

I kdyz souhlasim se vsemi diskusnimi prispevky, ktere se tu objevily, chtel bych jen upresnit, ze jsem nemyslel to, ze Drahos prohral protoze..... ale ze ten rozdil byl tak tesny, ze nebyt - podle meho nazoru - toho prehmatu, o kterem v clanku pisi, vyhral by.

1 0
možnosti

Ono toho bylo víc. Pro některé lidi, které znám a kteří nemusejí Zemana, byla zásadní poslední televizní debata. Drahoš tam působil jako umělý, nevěrohodný panák. I na konci, kdy byli oba kandidáti požádáni, aby během minuty shrnuli svůj program, to Zeman dokázal, zatímco Drahoš začal žvanit, útočit na Zemana a nakonec nic pořádného neřekl, protože to nestihl. Vím, že tím mnoho lidí odradil. Mě ne, protože Zeman je tak špatný prezident a navíc má okolo sebe další odpudivé zjevy, včetně mluvčího, že jsem prostě volil proti němu. Drahoš ovšem není můj kandidát, a to, jak mu poté narostl hřebínek, mě dost rozladilo. Do Senátu bych ho třeba rozhodně nevolil, kdyby to byl můj obvod. On přesto i s mým hlasem operoval, jako kdyby měl nyní velkou podporu, což ho opravňuje k lecčemu.

Co se týče Mašínových, beru to tak, že vedli odboj proti totalitnímu režimu. Odnesli to spolubčané, ale jak se ten režim a ti, kdo mu sloužili, chovali ke spoluobčanům? Syn sadistického komunistického vyšetřovatele, který mučil politické vězně metodami jak z nacistických koncentráků, bývalý předseda KSČM, vydá knihu proti církvi a na oslavu mu pak jde i ministr kultury. Ten by měl lézt kanály a omlouvat se na všechny strany. Ne Mašínové.

7 0
možnosti
LC

Ono to je mnohem prostší. Drahoš se po prním kole už cítil jako vítěz., paní Drahošová už přestavovala v Lánech nábytek. Prostě si připočetl hlasy pánů Horáčka, Topolánka, Hilšera ... Jenomže, někteří voliči i těchto kandidátů ho prokoukli a uvědomili si, že je na tom jako ty jeho brýle.

7 1
možnosti
SN

:-)......Drahoš, než vědec, byl spíš politický pracovník! Duel se Zemanem s naslouchátkem v levém uchu, když byl v koncích naučeného textu, obrátil svoje oči k Witovské s úpěnlivým pohledem.......nahoď....nahodila a pokračoval.

Vytáhli ho jak králíka z kloubouku, zdál se zřejmě nejlepší z těch zbývajících kandidátů a měl oslnit hloupé venkovany akademickým titulem. Nepodařilo se, stejně jako u knížete s čírem.

Jsem rád, že na to národ neskočil, vodili by ho na šňůrkách jako loutku ! ;-D;-D;-D

5 2
možnosti

Kdo by ho vodil? Toho současného prezidenta vodí jako loutku Číňané a Rusové. Myslíte, že by to mohlo být horší?

3 4
možnosti
JK

Jiří Drahoš je politickým talentem zcela nepolíbený, stačilo by trochu málo ze stávající slovenské prezidentky a výsledek mohl být opačný. Na kdyby se ale nehraje.

2 1
možnosti
SN

:-)......Pane Korejsi, jestli považujete slovenskou presidentku, vytáhnutou z klobouku, podobně jako Drahoše za velké mediální masáže, za státníka, tak dovolte......abych Vám projevil upřímnou soustrast! ;-D;-D;-D

0 1
možnosti
Foto

Největší chybou byla radikalizace Drahošových podporovatelů, kteří pozuráželi koho mohli, sám jsem to schytával za to, že jsem v prvním kole volil Michala Horáčka a hlas pro Drahoše jsem dával skoro se sebezapřením. Dokážu si ale představit, že, ta rozhodující procenta to mohlo odradit. V součtu s doslova tragickým obdobím, který tým kolem něj předvedl, včetně jeho samého před druhým kolem... bylo vymalováno.

2 0
možnosti
Foto

Přesně! I jeho tým byl spolek neschopných, který by ani nedokázal prodat auto, které jezdí na vodu. Některé jejich "omyly" tu už leckdo zmínil, jako největší trapas byl asi onen nebohý králík.

Naskýtá se otázka, zda to byl opravdu takový spolek neumětelů, nebo byli někteří jaksi motivováni "alternativně".

Horáčkův problém bylo jeho máslo na hlavě, byť staršího data. Ale i malý ždibec této komodity zláme kandidátu vaz.

Podle mne by tenkrát mohl uspět gen. Šedivý, kdyby nabídku neodmítl. Nevím, jestli jste četl některé jeho úvahy. (připomínám, že jsem nevoják s modrou!)

1 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 951x
Starec, ktery si rad povida. nejlepe u sklenky cerveneho