Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No, já nevím, ale ať to čtu, jak to čtu, to konkrétní znásilnění má na svědomí podle všech dostupných informací skutečně Afričan tmavé pleti, který byl pár hodin před tím propuštěn v Německu z vězení. Jde o migranta. Tohle nějaká chudák Anežka Hrůzová, Masaryk, nebo kdokoliv jiný, nenarovná...

23 0
možnosti
KS

Jenže ve chvíli, kdy rozhlas zprávu zveřejnil, to ještě nebyla potvrzená informace. Jen Okamura tvrdil, že to ví nabeton a nechtěl říct, odkud má tu informaci potvrzenou. A celá ta diskuze potom byla úplně na hlavu padlá. Místo aby lidi nadávali na zločince, nadávali na novinářku.

1 11
možnosti
ZB

Nedalo se to číst, je to patlamatlanice. Antikarma! RvRv

22 5
možnosti
PB

Spatlal jste několik nesourodých věcí dohromady, ale zamlčel podstatu onoho problému. Vyzdvihl jste pomluvy a zamlčel fakta.

21 0
možnosti
FN

Mě je nějaký Okamura ukraden, jen škoda autore, že ve vašem příspěvku chybí vyjádření k tomu, co zažívala ta šestnáctiletá dívka. Proč se nezabýváte třeba tím, že kdyby EU byla schopna vymoct právo, že už zde cizinec, který soustavně porušuje zákony, být neměl , a mladá holčina nemusela trpět? Umíte se vžít do pocitu jejich rodičů

36 0
možnosti
JH

Celý článek jsem nečetl, ale vyjádřím se k jedné větě. Že pan Okamura reagoval tak, jak reagoval, jen proto, že si ČRo dovolil označit jeho stranu jako xenofobní.

To klidně může být pravda, nemusím souhlasit s obsahem ani formou jeho reakce (už vůbec ne s reakcemi jeho sympatizantů), ale v jednom se ho musím zastat.

ČRo jakožto veřejnoprávní médium má informovat nestranně a objektivně. Tudíž nemá co označovat jakoukoli stranu jakýmikoli nálepkami. Kdyby termín "xenofobní" označoval jednoznačně definovanou a prokazatelnou skutečnost, mohlo by se jednat o objektivní označení a nikoli nálepku. Jenže s definicemi jsou dnešní média obecně na štíru, s dokazováním svých tvrzení taky, zatímco pejorativními (v jejich očích) nálepkami rozhodně nešetří. A zrovna od veřejnoprávních médií bych očekával, že s těmito trendy nepůjdou a naopak budou nastavovat vysokou laťku všem ostatním. Bohužel, neděje se zdaleka stoprocentně.

A k vašemu důkazu xenofobie SPD - to není důkaz (ačkoli ten výkřik o podílu cizinců na znásilnění je zjevný statistický nesmysl). SPD je strana programově zaměřená proti nelegální migraci. Může za tím být xenofobie, může za tím být rasismus, můžou být proti veškeré migraci, ale oficiálně je to odpor proti kriminálnímu jednání cizinců na území EU potažmo ČR. Jakékoli usuzování o motivaci jejich programu je pouze spekulace. Tu si samozřejmě může dovolit blogger jako vy, ale opět ne seriosní médium, už vůbec ne veřejnoprávní.

45 4
možnosti
MS

No tak jako extrémisty a xenofoby je označuje i BIS a ti o tom myslím něco ví. Že se to nelíbí označovaným je vcelku normální, však zloděj se taky nejvíc zlobí za to, že ho nazvete pravým jménem, protože on si přece jen trochu přilepšoval a z cizího krev neteče.

1 10
možnosti
JK

Ta čísla 7 tis. či 12 tis. znásilněných žen ročně u nás si vycucala AI z prstu, protože se domnívá, že policejní statistiky jsou příliš nízké, neboť ne všechny ženy trestný čin na sobě spáchaný nahlásí. Policejní statistiky uvádějí číslo kolem 500. Už to je pro mě vysoké číslo, ale ve srovnání z vyfabulovanými počty AI jsou vlastně nesrovnatelné.

19 0
možnosti
Foto

A že se ani nezmíníte o té novinářce, že také nebyla bez chyb, rozhodně mi přišlo divné, že místo odsouzení a lítosti hned začala s tím, odkud že ví, že to byl africký migrant, jestli to má ověřené...https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/tomio-okamura_1906201316_miz

31 0
možnosti
VB

No, já si myslím, že se snažila dopátrat, kdo z policiie spáchal trestný čin tím, že Pitomiovi dal informace o pachateli. A to je správné.

2 16
možnosti
JV

Výborná analýza !Pitomio má pasující přezdívku.

5 20
možnosti
JN

jen tak ze zvědavosti, dle čeho soudíte, že okamurovým sympatizantům je sympatické násilí na ženách?

31 3
možnosti
MT

Podle toho, že o něm s takovým zápalem píšou v souvislosti s tou moderátorkou. Ale asi je fér říct, že ne na všech ženách obecně. Vypadá to, že že jen na nepřátelských ženách.

5 9
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1390x
Marek Lichtenberk
představitel iniciativy za svobodná média "Slabiky.cz"

Seznam rubrik