Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Majzliku. Zde je ukazka vasi neschopnosti pochopit proc se tak deje. Jedina vase utecha je, ze nejste sam. Potacime se s timto od podzinu 1992. Kratkozrakost vase a prakticky velkeho mnozstvi obcanu CR nam neprineslo stabilitu vedeni statu jakou jsme si predstavily.

Abych mohl vam ukazat jen malou ukazku, pouziji vase slova. Mluvite o volbe, kdy vhodite liste te strany, kde jeji clenstvo a hlavne jeji program vam vyhovuje. Jenze, podle systemu ktery mame, ten program i pres vitezstvi vasi strany, nemuze byt uskutecnen v celku tak, jak byl predlozen k volbam. Proc? Jeste se u nas nestalo, aby jedna strana a jeji program zvitezil nad 50%. Podle systemu v nasi Ustave vase vitezna stran MUSI vytvorit "KOALICI" s jinou stranou (nekdy s nekolika stranami), aby dosahla majority ve Snemovne a vlada mohla byt sestavena.

Timto aktem se vase strana vzdava casti sveho programu a vztrebava casti programu koalicnich partneru. Vse bez VASEHO schvaleni. Koalicni program muze mit mnozstvi bodu, s kterymi volici nesouhlasi (nemluvne o dosazenych osobach).

Zde je ten maly problem, ktery behem mandatni doby teto vlady, muze prinest mnoho rozvratu a muze vest i k predcastnym volbam.

Nebudu dal rozvadet ty detaily, ktere nam prinaseji neduveru ve vedeni a take, nedavaji nam moznosti ustavne vse vyresit. Chtel jsem vam jen naznacit nutnost zmeny. Demokraticky.

13 7
možnosti

Nechápu vaše uvažování a ještě méně tu vysokou karmu. Tady nikdo nezpochybňuje výsledky voleb. Ale a) my volíme strany, ne konkrétní politiky b) myslím že hlavně voliči ČSSD se musí v noci budit hrůzou, díky komu to tady takhle vypadá. Uvědomte si, že vláda je koaliční a kdyby jí ČSSD opravdu potopila, tak má Babiš smůlu. c) Ústavu tady opakovaně ohýbá hlavně prezident, tam vidím riziko znásilnění demokracie mnohem větší než ve využití práva shromažďovacího.

13 13
možnosti
JS

Jak to tady vypadá? Vaše bujné noční sny nemají nic společného s realitou. Přesvědčete se, vyvolejte předčasné volby. A mimochodem bylo by dobré si zopakovat sčítání. Odečítání je pro Vás asi příliš složité, abyste pochopil, že ČSSD nemá tolik hlasů, aby mohla vládu potopit.

6 4
možnosti
JC

Čest práci soudruhu Mimoni !!

13 17
možnosti
ZM
MB

Osobní problémy AB paralyzují ČR. Morálka, čest, výklad Ústavy - To vše se posouvá kamsi jinam. Za jednotlivce je nejlepším Ano bijcem M. Kalousek. Za uskupení pak Piráti. Šokují tím, že jasně, zřetelně a zcela korektně formulují své výhrady. Bez problémů, dokonce s přímým pohledem a oslovením udatného Bureše:-)

8 14
možnosti
SN

:-).....Mirku, sice jsem Vám dal plus, ale jen proto, že Vás mám rád. Kalousek v politice.......koncentrace největšího zla! Ač původně lidovec, (viděl jsem ho jak pokorně klečí a modlí se na sv. Hostýně,), pak se klidně spojí s komunisty, aby se udržel v politice, a když to nefunguje tak před sebe vystrčí "šlechtice s čírem" ví, že na hraběcí tituly Češi zabírají i když byly za Masaryka zrušeny.

Je chytrý jak liška, to mu nejde upřít! Škod napáchal za miliardy, ale,,,,nikdy nic nepodepsal. To všechno náměstci! Preventivně rozvedený, majetek na exmanželku a děcka, on je vlastně bezďák.

A další tah jeho TOP ky: Profláklý Pospíšil, ačkoliv právník, ale jinak nic moc, už se okoukal, tak tam nastrkuje dalšího šlechtice, jakéhosi Czernina: Doufám, že už mu to voliči nesežerou ! Moc Vás zdravím! V

20 9
možnosti
JB

J83a82n 59B13u95r61d73a

27. 6. 2019 14:18

Je mi smutno z toho, jakým způsobem si berete demokracii do úst. Je mi smutno z toho, jakým způsobem si berete do úst Masaryka, který svoji morálku prakticky celý život hlásal z pozice menšinové. Za poslední je mi smutno z implikace, že demonstrovat lze toliko proti totalitě, když na člověka někdo míří kvérem.

Jenže to je všechno v zásadě jedno, protože hlavním problémem je, že jste dost mimo ohledně toho, co to je demonstrace a jakou povahu mají její požadavky. V konečném důsledku je to tak zase jeden ze stovky stále stejných článků opakujících myšlenku o držení huby a kroku a klidu na práci.

27 18
možnosti
ZM

Pokud vám někdo řekl, že máte držet hubu a krok, neposlechněte ho.

9 2
možnosti
LB

Z Tábora žádné tanky v listopadu 1989 nevyjely a ani vyjet nemohly, armáda v té době už žádné tanky v Táboře neměla. Kam, probůh, na takové informace chodíte?

Nikdo z politiků, dokonce ani Babiš, nezpochybňuje legitimitu občanských protestů. To si opravdu myslíte, že lidé mají právo se dostavit každé čtyři roky k volbám a pak už jen jako ovce přihlížet, co se v jejich zemi děje?

Mimochodem, dnešní demonstrace jsou tak perfektně připravené a zorganizované, že kdyby v naší zemi všechno fungovalo tak, jako třeba v neděli na Letné, měli bychom se asi jako ve Švýcarsku.

39 12
možnosti
ZM

To mám ze zpravodajství na začátku roku 1990, z rozhovoru s panem Kocábem a z rozhovoru s jedním důstojníkem, jehož jméno si bohužel nepamatuji. Dost se o tom dá najít i na internetu. Zkuste to.

12 3
možnosti
PS

P43e21t95r 71S59k49á29l92a

27. 6. 2019 13:59

Pokud je pro Vás pokojné shromáždění nespokojených občanů "vražděním demokracie", čím je pro Vás ohybání a nerespektování ústavy prezidentem?

28 13
možnosti
ZM

Pokud víte o něčem, co by mělo být ohýbáním či nerespektováním Ústavy, měl byste to ohlásit na policii nebo na prokuraturu. Je to vaše povinnost. Jinak pokud vím, tak to již nějací poslanci a senátoři udělat chtěli, ale pak to vzdali, protože by to prý neprošlo. Zkuste něco jiného.

10 6
možnosti
Foto

Mikuláš Minář organizátor demonstrací vyzval Babiše k televiznímu duelu. Řekl mu: . „Obhajte své kontroverzní kroky veřejně, přestaňte mlžit a postavte se mi jako chlap v televizní debatě,“ Babiš to odmítl s tím, že se zástupcem demonstrujících desetitisíců lidí nepůjde, není důvod"RvRvRv

10 14
možnosti
SN

:-).....Pane Kindle, .....co by si asi s nedostudovaným teologem ev filosofem, který svůj projev čte za papíru a pořád dokola omílá nicneříkající fráze, mohl vyprávět. Svěřte se nám! ;-D;-D;-D

13 8
možnosti
JK

Vás ty komouši museli pěkně zmáčknou. Otiskla se vám do chování ta jejich ideologie, a ne, a ne sejí zbavit.

Demokracie je postavena na svobodě vyjadřování jednotlivce. Jakmile jednotlivci řeknete, že se teď nesmí vyjadřovat a nařídíte mu termín kdy a také jak bude konat "demokraticky", pak jde o totalitu.

Chápu, že nerozumíte demonstrantům, je absolutně nezajímá vaše myšlení zamrzlé v minulém režimu, nastupuje nová doba, nové myšlení, svobodná prezentace názorů a svobodné shromažďování kdykoliv se chce a je to potřeba k obraně té svobodné demokracie, ne té vaší nařízené "demokracie" z povinnosti.

Nastupuje generace, která pošle nás starochy poznamenané tuhou totalitou do společenské výslužby a já jim věřím a budu je podporovat při odstraňování těch, starých komunistů, StBáků, mlátiček, donašečů a jejich posluhovačů, co se budou zuby nehty bránit opustit své pašalíky.

Pokud skutečně máte s komunisty popsané zkušenosti, tak by bylo logické mladou generaci podpořit stejně, jako nás podpořili lidé 50+ z celé ČR v roce 1989 a dodnes jsem jim vděčný.

10 15
možnosti
ZM

Mladou generaci podporuji, pokud nehlásá násilí, vyznává demokracii, lidská práva a netíhne k anarchii. To se o těch na Letné říci nedá.

10 5
možnosti
PK

Ne se vším s vámi souhlasím, jedno je ale jisté, stávající stav je skutečně výsledkem selhání politiků a neexistencí vize. Třeba stávající atmosféra ve společnosti vygeneruje nějakého člověka, který jí bude vlastnit...

21 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,02
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik