Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Nemyslím si. Nemůže se otevírat opačný proces tam, kde se ještě neotevřele demokracie. Pouze jakási pseudodemokracie.

1 0
možnosti
HP

Ta nenávist z vás přímo stéká, už dlouho jsem nečetl něco tak zlého. Měl byste své frustrace zkusit ventilovat nějak jinak.

16 6
možnosti
Foto

Asi došla marjánka.

1 1
možnosti
PA

Zastupitelská demokracie má své mezery a rozhodně nebyla zamýšlena jako ochrana pro trestně stíhané podvodníky a patologické lháře. Zároveň si nemyslím, že by ve funkcích meli zůstávat politici, kteří hájí jen své zájmy. Měli hájit především zájmy voličů. Jeden příklad za všechny je kancléř Hitler. Ten byl také vítězem voleb. Je ukázkou toho kam se může ubírat demokraticky zvolený politik. Andrej má jiné ambice, ale jen slepec nevidí kam nás jeho politika vede. Do postupné izolace o EU. IMHO demostrace jsou důležité proto, že si svět uvědomí, že nejsme všichni jako Andrej, který hlásá, že EU útočí na Česko.

10 5
možnosti
ZB

Hitler sice vyhrál volby, ale následně je zrušil za pomoci demonstrací jako byla ta Milionu chvilek proti demokracii. Babiš, ať proti němu máte cokoliv , žádné volby neruší. Místo toho je vyhrává.

2 6
možnosti
Foto

Oni nevystupují proti žádné totalitní moci, ale proti demokraticky a ve svobodných volbách zvoleným zástupcům většiny lidu této země.

Zdroj: https://majzlik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=718993

Možná jste zapomněl na takovou maličkost, že pokud demokraticky zvolení zástupci, začnou zneužívat svého postavení, své moci, nerespektují ústavu a ohýbají zákony tak, jak potřebují, pokud zasahují do nezávislosti soudů, dosazují své lidi na pozice, kde se rozhoduje atd. už se nejedná o demokracii ... a je právem opozice, veřejnosti - tedy i těch kteří je nevolili, protestovat, demonstrovat a udělat cokoliv v rámci zákonných možností, aby takovému zneužívání moci, ohýbání zákonů atd. zabránili. To je skutečná demokracie, protože když selhává jeden jediný pilíř demokracie, když je ohroženo rozdělení moci, není jiná možnost ... a není nutné mlčet čtyři roky a dívat se na tu pohromu, je možné vyvolat veřejný tlak, předčasné volby a podobně. Ty konec konců zatím nikdo nepožaduje, požadavky jsou takové, aby se zabránilo právě tomu, o čem píši. Tyto demonstrace ohrožují jenom ty, kteří si z republiky udělali dojnou krávu - a dost možná jejich voliče, které si kupují - tedy tak to asi oni vnímají, ale i v tom se pletou. Nakonec by došlo i na ně - na vás. :-/RvRv

25 10
možnosti
ZM

Lžete. Pokud by skutečně nastala taková situace, tak na její řešení jsou prokuratura, policie, soudci, obhájci a vězeňská služba. Ne uřvaný dav zamindrákovaných ubožáků.

1 6
možnosti
VK

Tak šovinistický a nenávistný blog jsem nečetl ani nepamatuji, morální svinstvo nejsou představitelé opozice, ale text Vašeho blogu.

Útočíte na naprosté základy demokracie, na lidská práva, která s volebním výsledkem nijak nesouvisí, práva na svobodu projevu nebo svobodu shromažďovací a nazýváte je terorizmem menšiny, tedy užitím násilí nebo hrozby násilím s cílem zastrašit protivníka.

Lež, která nemůže být vzdálenější pravdě.

Doufám, že se o tom nejen Vy, ale i Vaši příznivci přesvědčíte v listopadu na Letné.

14 13
možnosti
Foto

Nenávistné blogy píše paní Pavlíková a paní Jandová.

0 1
možnosti
JS

Pekne v tichu. Ta nejvetsi svinstva vzdycky probihaji bez vetsi pozornosti "pokrokovych" medii a levych aktivistu. K velke radosti Kremlu, evropsti politikove zrusili vylouceni Ruska z "Council of Europe" , organizaci sdruzujici 47 zemi a propagujici lidska prava, demokracii a zakon prava. Rusko bylo vylouceno po anexi Krymu a intervenci na Ukrajine v r. 2014. Je to poprve, kdy Evropa zrusila sankce proti Rusku, aniz by pozadovala sebemensi ustupky v ochrane lidskych prav. Pro prijeti hlasovala i vlada Nizozemska, jejiz obcane byli zavrazdeni pri sestreleni letu MH-17 nad Ukrajinou. Nad tim by se meli mozna zamyslet demonstrani z Letne, trimajici prapory Evropske Unie.

2 5
možnosti
KB

K10a65r77e81l 98B27o62k

27. 6. 2019 23:22

Autor si zavzpomínal na svoje mladá léta, kdy coby člen jedné strany něco znamenal.

4 9
možnosti
FM

Vy, kteří tady kritizujete tento blog, jste ve své zášti a nenávisti vůči Babišovi a Zemanovi tak zaslepení, že vám utíká to podstatné. Domácí politické scéně se podařilo rozdělit národ a pokud se to bude dále stupňovat, opravdu může dojít k bratrovražednému boji. Ani za minulého režimu nebyl náš národ tak polarizovaný.

Samozřejmě karma.

14 15
možnosti
PA

Omyl. Příznivci Babiše si uvědomí svůj omyl až začně Schillerová zvyšovat daně a zavádět nové, aby měla na proplácení dotací pro Agrofert, které EU neproplatí, ale ona bude muset. A aby měla na vrácení těch, které už EU proplatila. A bude po polarizaci.

5 4
možnosti
Foto

Přesvědčit Vás o opaku není možné, protože Vaše představa demokracie se s tou mojí a všeobecně uznávanou neslučuje. Je dobře, že i lidé s takto zvláštními názory jako máte Vy mají možnost veřejně je publikovat a snažit se je obhájit. Ještě více mě však těší komentáře pod Vaším článkem. Ukazují jak hluboce se mýlíte, jak duchem žijete někde v komunistické totalitě, kterou si navíc z mě neznámých důvodů ještě přikrašlujete. Že Vám to nevyšlo na Cannafestu je možná škoda. V co doufám,že lidí s podobně pomýleným přístupem ke svobodě a demokracii, jaký máte Vy, bude snad postupně ubývat.

7 8
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,02
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik