Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K16a66r47e41l 48R40y82b57á73k

29. 6. 2019 10:26

Článek je velice zajímavý a má ode mne karmu. Nevím, jak to bylo s tanky s Tábora, ale zcela jistě vím, jak to bylo u nás. V pátek 17.11.89 byl v naší posádce ostrý poplach. Vyfasovali jsme samopaly a ostré náboje. A na buzeráku jsme čekali na rozkaz. Zajímavé bylo chování vojáků z povolání. Do čela rot postavili absolventy a sami se postavili s pistolema za nás. V případě rozkazu jsme měli naskákat do aut a jít demonstrace potlačit. Jistě si dokážete představit, co by to bylo za masakr. Rozkaz naštěstí nepřišel a v půl dvanácté byl poplach ukončen. Sloužil jsem v Plzni. Takže 17 šlo opravdu o život. Což u zmanipulovaného fanatického davu na Letné opravdu nehrozilo.

Nejlepší je se podívat na zpětnou vazbu v diskuzi. Dnešní "demokraté" se chovají jako kdysi komunisti a možná ještě hůř. Pana Babiše jsem nevolil, ale právě on je produktem demokracie, stejně jako přímou volbou volený prezident. Na tom soudruzi z jakéhosi Demobloku nic nezmění. Navíc-pokud vím, tak pan Babiš je trestně stíhaný, ale není obviněný, ani odsouzený. Takže je zatím podle zásad demokracie nevinný. Ale co je na tom úplně nejhorší- pan premiér využil pouze díry v zákonech, za které je odpovědný kdo? Ano správně-právě strany zastoupené davy z Letné. Jen jeden příklad-vzpomeňte si na Kalouskovy důchodce. Závěrem bych dodal-demonstranti posloužili pouze jako nátlak poražených stran k tomu, aby se jejich politici opět dostali ke korytům

15 4
možnosti
SL

Závěrem bych dodal-demonstranti posloužili pouze jako nátlak poražených stran k tomu, aby se jejich politici opět dostali ke korytům ...

Teď asi urážíte většinu těch lidí :-P !!

Asi máte jasno. Jenže většina protestovala proti AB a jeho činům (dotace), ne proti ANO, které vyhrálo volby ;-). Poražené strany tím stejně případné volby nevyhrají. Jen ANO bude pomalu ztrácet, pokud bude prodlužovat čas vládnutí stylem "mrtvý brouk" .

5 3
možnosti
RS

R54a47d89e97k 57S69e27m71a

28. 6. 2019 20:51

kdo může tomuto demagogickému článku dávat tolik hlasů??? vraťte se do školy, asi jste chyběli na učivu o demokratickém parlamentním zřízení...

6 11
možnosti
ZM

myslím, že toto byste měl říci svému obrazu v zrcadle, až se budete holit.

6 2
možnosti

Tak tohle je docela zábavný kousek propagandy. Má totiž všechno, co má správná propaganda mít. Je to úderné, oslovuje emoce, argumentuje jen tam, kde se to dá ustát a jinde používá dogmata. A samozřejmě obsahuje ten správný kus pravdivých informací, který na první pohled zakrývá různé nesmysly a argumentační klamy. Všechno je samozřejmě křišťálově jasné, aby čtenář nemusel moc přemýšlet a mohl se kochat autorovou genialitou.

Stran motivace a složení demonstrací je jasno, všechno je zmanipulované, opakují se promleté memy o popírání svobodných voleb. V záplavě hanlivě laděných kecíků o pošlapané demokracii ale nějak zaniká, jakpak autor na tyhle věci přišel. Prostě je to tak, protože bagr. Zkrátka zřejmě není možné, že by premiérovy kontroverzní aktivity mohly zvednout vlnu nevole čistě z principu. Jistě ho miluje celý národ, když má hlasy necelé pětiny oprávněných voličů.

Líbil se mi "politický odpad" v kombinaci s kritikou toho, že "řvoucí dav" nemá žádné zástupce(přitom milion chvilek jakési má). Dohromady tyhle dvě věci dávají "ztroskotance a samozvance", což je podle mě super, protože je to odkaz na staré dobré časy.

Pro tohle psaní je potřeba dobrá mentální pružnost a tu autor ovládá. Takže KSČM je fajn, protože je legální. Pokojná demonstrace je ale největší zlo, přestože žádný zákon neporušila. Přirovnávat nedávnou demonstraci na Letné k demonstracím z listopadu 89 ́ je velmi odporné, nicméně napasovat na tu samou věc Hitlera, Gottwalda a občanskou válku na Ukrajině je OK.

Další vynikající závan starých časů byla myšlenka, že ozvat se proti něčemu je nepřípustné, když nemám sám kompletní vlastní řešení. Prostě kritiku ano, soudruzi, ale konstruktivní(co znamená konstruktivní, stanovuje strana)

Problémem lokální demokracie je spíš, že až příliš mnoho lidí, bez ohledu na názorový směr se chytá na takové rétoricky dobře zvládnuté, ale obsahově manipulativní věci, jako je tenhle článek.

11 11
možnosti
TT

Souhlasím v tom, že dav - nebo doufejme alespoň jeho značná část - demonstruje proti zjevnému Babišovu nepoctivectví (řečeno v souladu s pravidly diskuse). A že demonstrace jsou projevem demokratické svobody. Jen se táži s autorem článku, kam demonstranti opravdu míří? Věří opravdu tomu, že Babiš kvůli nim odstoupí a bude se kát? To je velice směšné. Věří tomu, že ho koaliční partneři opustí? Taktéž.

No a když někdo důvěřuje demokratickému systému, důvěřuje snad i právnímu státu. Ergo, byť se prokázaný případ nepoctivectví táhne jak sopel, zatím nebyly nijak zásadně porušeny ani jeho principy. Co tedy mají ty megademonstrace přinést?

3 0
možnosti
JD

J11i41ř69í 86D93a57n28i14š

28. 6. 2019 13:16

Pane Majzlík, velmi oceňuji vaši snahu a váš boj v oblasti léčivých rostlin.

Nicméně nazývat snahy o odvolání Babiše vražděním demokracie, je hodně přemrštěné. Demokracie je boj, nečistý, tvrdý, zákeřný a nelítostný. Je to boj o moc a v něm vyhrává ten nejsilnější. A to je teď Babiš.

Já jsem sice jeho odpůrce, jelikož nahrazení bandy zlodějů jedním velkým zlodějem, nepovažuji za východisko. Nicméně jsem zcela smířen s tím, že nám bude do konce volebního období vládnout. Lid vyjádřil svou vůli. Tečka.

5 2
možnosti
JS

J64a17n 82S74o13u52č37e66k

28. 6. 2019 10:46

Ano, mohu s Vámi jen souhlasit. Připadá mně, že dnes nejde o diskusi, ale o nastolení chaosu a nenávisti ve společnosti. Babiše stvořily ty strany, které se dnes tak hrdě nazývají demokratickými. A jeho pozici stále posilují svoji protibabišovskou rétorikou a absencí vlastních programů, kterými by byly schopny oslovit veřejnost a porazit ANO ve volbách. A na tom nezmění nic ani pár set tisíc lidí na Letné. Mimochodem, to poslední byl spíše jen takový happening s několika komediálními vystoupeními některých herců.

17 7
možnosti
MK

Máte pravdu pane Michalico, Zemanovi a hlavně Babišovi se opravdu národ podařilo rozdělit

11 4
možnosti
BM

Sokrát opakovaná lež!

4 3
možnosti
RS

R24u55d47a 64S32l14a13v96í78k

28. 6. 2019 10:04

Využívání práva zaručeného ústavou je vražda demokracie???

12 2
možnosti

Pravo menit ministry ve vlade skrze demonstrace v ustave neni.

0 3
možnosti
TV

Kdyby demokraticky zvítězil p.Kájínek, tak taky nesmím jít protestovat?

4 4
možnosti

Pravo protestovat ano, pravo si myslet, ze musite byt vyslysen, jinak jsou ostatni antidemokraty, ne.

1 1
možnosti
Foto

Plně s vámi souhlasím! Dav v demokracii nemůže rozhodovat o budoucnosti země! Byly volby a opozice prohrála. Proč asi?

7 6
možnosti
AV

Protože Prchal...

0 0
možnosti
KS

Vážený pane, článek je to dlouhý, ale vyhýbáte odpovědi na zcela zásadní otázku. Získal Babiš vítězstvím ve volbách legitimitu ke zpronevěře dotací? A když mu EU nic dát nechce, tak se mu proplácejí ze státního rozpočtu? A neříkejte, že je jen podezřelým. Zaprvé by to u předchozích předsedů vlád nikdy neprošlo a zadruhé už padesát milionů za Čapí hnízdo raději rovnou vrátil. A Vámi nadhozená otázka ohledně KSČM, že není zakázanou stranou. To sice není, ale zcela jasně je zakázána propagace komunismu. To bohatě stačí na to, aby taková strana neexistovala. Jen se nikdo ze soudců neodvážil postavit proti těm 390 tisícům voličů.

19 4
možnosti
FM

Modlitba za pravdu

Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti,

zbav dnešní svět toho nejhoršího LŽI.

LŽI, která podpírá a připravuje násilí a učí lidi nenávidět se navzájem.

LŽI, která otravuje národy a vykopává mezi nimi propast.

Cožpak si má věčně ošklivit soused souseda a čekat jen na příležitost, aby mu zasadil mstivou a úkladnou ránu? I po válce si mohou lidé a národy podat ruce, mohou si sebe rytířsky vážit a navázat vztahy důvěry.

Ale na bojišti LŽI nebude nikdy důvěry a cti. Každá LEŽ je útok, zajde, ale zůstane po ní nenávist a opovržení.

Za každou LŽÍ je úklad a násilí,

každá LEŽ je útok na bezpečí světa.

Neboť jen bez LŽI se mohou lidé a národy dorozumět, ať mluví jazykem jakýmkoliv. BOŽE, VRAŤ SVĚTU PRAVDU (Karel Čapek)

1 1
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,02
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik