Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

:-).........je to přesně tak, jak jste to popsal! Jakmile se to sloučí, nikdy se mezi sebou nedomluví! Dnes už je to vidět na ČSSD a ta vznikla na stejném myšlenkovém základě ! R^R^R^

2 0
možnosti

V Německu by strany ODS, KDU, TOP09 a STAN byly všechny v náručí CDU/CSU. Všechny tyto strany uznávají křesťansko-židovský základ naší kultury, začlenění do evropských struktur a NATO, menší zásahy státu atd.. To že někdo chce EU upravovat víc (ODS), někdo míň (TOP) nemá vliv na základní shodu. Je pravda, že někteří zástupci ODS patří víc k SPD, někteří TOPÁCi jsou spíš Piráti a našly by se rozdíly i u jiných. To spojení by ale jen vyčistilo prostředí. Vzpomeňte si na úspěch čtyřkoalice ve volbách v r. 2000 (krajské a senátní - několik hejtmanů, 16! z 27 volených senátorů). V momentě, kdy se ale začaly strany mezi sebou handrkovat, tak takový uspěch již nezaznamenaly, viz volby 2002. V našich podmínkách jde vždy jen o osobní vztahy a nikdo nechce uhnout a vzdát se svého ega. Ale ve volebním boji proti ANO není jiné cesty.

0 2
možnosti
Foto

Když ale všechny tyhle strany se shodují pouze v programu "Antibabiš", což je pro vytvoření jakékoli předvolební koalice zoufale málo.

A naopak, každá z těchhle stran má ve svém programu něco, co voliči těch ostatních nikdy "nepřekousnou". Pokud by z těch ostatních (vzájemně nekonfliktních) bodů vytvořily jakýsi programový slepenec a vyhnuly se všem třecím plochám, tak už tam nezbyde reálně nic pro voliče zajímavého.

7 1
možnosti
Foto

Co mají konkrétně ve svém programu, co voliči nepřekousnou.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS