Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P70e14t43r 91S37k34á87c76e36l

26. 6. 2019 23:55

Omlouvám se, pokud v článku tato myšlenka zazněla: Ale - kdo a za jakých podmínek dotace uděluje? Jakou odpovědnost za udělení mají byrokraté, žijící v Bruselu (plnící denně kavárny a VIP restaurace)? Byl již některý z úředníků v Bruselu souzen a odsouzen za chybné rozhodnutí v udělení dotace s podezřením na korupci? Po roce 2000 musela odstoupit celá hlavní komise EU, když jeden poctivý úředník upozornil na korupci v ní (onen vysoký úředník byl "za odměnu" přeřazen na skladníka). Jaké je nyní záruka, že se tak nekoná i dnes? Queis custodet custodiet? > Kdo ustráží strážce?

4 0
možnosti
JP

J56a77n 39P78a82v11l33í54k

26. 6. 2019 16:32

Zapomněl jste na to nejdůležitější. Ten člověk ohrožuje svým konáním demokracii a právní stát, má v tom navíc vlivného spojence na Hradě. Právní kvalifikaci všech podezření zajisté patří justici, nicméně společnost si musí chránit svou kulturu, do níž také patří morálka. A v tomto má povinnost amorálního jedince vyloučit z jakéhokoliv vlivu na rozhodování, které se na společnost vztahuje. Pochopitelně je to vše vzdáleno nějakým estetickým kritériím. Celá kauza Babiš je jeden velký hnus.

6 9
možnosti
MS

Co to blábolíte? Čím ohrožuje demokracii a právní stát? To je síla...8-o8-o8-o

11 4
možnosti
MS

Do vašich úvah jste zapomněl pár věcí.

Jestliže vám někdo brání ve vyšetřování obstrukcemi, tak se logicky čas vyšetřování bude protahovat, nota bene když státní zástupce si chce být na 100% jistý, že má opravdu neprůstřelné důkazy. Proč asi? I když bude AB obžalován, soud bude fraška, kde se obžalovaný bude chovat jako David Rath, proti kterému se spikly zločinecké tajné skupiny a ilumináti určitě také. Dobře, že už tohle je vyřešený.

Akcie firmy Profrost. Proč šikovný a prosperující podnikatel chce dobrovolně platit za akcii Profrostu 6x víc, než ve stejné době druhý zájemce - jeho manželka? Jaký byl důvod takové aktivity? Připomínám, že dvojí ocenění šlo ve stejnou dobu, takže umělé navyšování majetku Profrostu by logicky ovlivnilo oba nákupy akcií. Jak Agrofertu, tak nákupu ze strany manželky.

Za další zapomínáte na fakt, že drobní živnostníci také využívali díry v zákonech ČR a přesto to byl Babiš a jeho voliči, kteří je nazvali zloději. Vůbec bych se nedivil, kdyby demonstrovali na Letné. Jak by reagovali voliči ANO, kdyby hospodští vyváděli zisky přes korunové dluhopisy? Drželi by hubu a krok?

Střet zájmů už není v gesci policie ČR, ale EU, která ji bude hodnotit na základě v té době platných českých zákonů jak správně popisujete, ale také evropských. Takže je zbytečné předjímat výsledek.

Já vás chápu, že chcete dodržet presumpci nevinny a aspoň se pozastavíte nad jednotlivými obviněními a postupy. Jenže je nutné dodat, že účel EET je právě presumpce viny, nikoli nevinny stejně jako práskačský web, který následoval. Myslím si, že to je dostatečná motivace, aby se zorganizovaly demonstrace k sestřelení lídra a věřím tomu, že živnostníci mají motivaci silnější, než opoziční politici.

4 3
možnosti
SN

:-).......Už byl zbaven imunity, pokud jsou důkazy neprůstřelné, už mohl sedět! Nebo je to celé postavené na vodě, Kalousek navedl Chovance a momentálně to nechtějí ukončit, aby....Fiala, Bartoš, Kalousek a jim podobní nezačínali svoje srdcervoucí projevy......máme stíhaného premiéra, který nám dělá ostudu v celém světě ! ;-D;-D;-D

6 4
možnosti
Foto

Viz bod 1-Čapí hnízdo

Policie má jasný názor a proto poslala spis na státní zatupitelxtví s tím, že se stal trestný čin. Trvalo to dva roky zejména kvůli procesním postupům a vyhýbání se obviněných trestnímu stíhání

Dál jse ten Váš blábol nečetl

7 3
možnosti
MS

A teď si asi už několikátý měsíc čtou to, co sami dozorovali, že?;-D;-D;-D8-o

4 2
možnosti
Foto

1. Pokud si dobře pamatuji, byl tam mimo jiné problém s tím, že žádost o dotaci pro ČH vyřizovali zaměstnanci Agrofertu a komunikace probíhala prostřednictvím mailů Agrofertu. Policie se pochopitelně nemůže řídit svým jasným názorem, ale musí shromáždit dostatek důkazů a to nějaký čas zabere.

2. Ostatní firmy využily toho, že mohly vydat a prodat dluhopisy a dostat se k penězům, které potřebují. Jenže AB prodal dluhopisy své firmy sám sobě, normálně by své firmě mohl půjčit nebo do ní peníze vložit, že to vzal přes dluhopisy svědčí o tom, že sledoval jiný zájem.

3. Měl zájem o spolupráci, protože jinak by ho nepustili do zahraničí. A navíc to byl komunista, tam se zájem o spolupráci nabízí.

4. Už snad ani nelze být ve větším střetu zájmů než je AB.

5 7
možnosti
EH

1. Dotace jsou zlo. Sice určíte pravidla, kdo může čerpat a kdo ne, ale je to spravedlivé? Je vždy menší firma větší přínos než velká firma? Je snad Agrofert jediný, kdo se přiživil na dotacích a nepotřeboval je?

2. Za korunové dluhopisy můžeme vinit vládu, která je vydala. Vy byste platili na daních víc, než je třeba? Vynecháte např. odpočet na děti, aby měl stát víc?

3. STB už moc lidí nezajímá. Nohavica taky spolupracoval a plní stadiony. Stejně se nedozvíme, co reálně udělali. Soudit by se mělo za činy a ne za členství.

4. A svěřenecký fond je pitomá odpověď na pitomý zákon dělaný na jednu osobu.

6 4
možnosti
Foto

Naštěstí stále 30% voličů uvažuje stejně jako vy.

7 5
možnosti
PB

P28e76t92r 76B39u18r22i71a25n

26. 6. 2019 14:53

Bohužel je tomu opravdu tak. V každý kaši je nějakej ten žmolek.

1 1
možnosti
EH

Nenapsala bych to lépe. Jednoduše vysvětlené argumenty, které oponenti nechtějí slyšet, protože chtějí vidět jenom tu babičku, která se nechá koupit za koblihu.

Samozřejmě můžeme argumentovat, že se Babiš chová nemorálně. Do jaké míry je však nemorální chovat se ke své firmě s pečlivostí hospodáře? Využít zákon do mrtě? Nechceme i po ČR, ať využije do mrtě výhody EU a hledá skulinky v nevýhodách? Samozřejmě jsou tu tací, kteří raději bonzují do EU, kdo by měl vracet dotace. Jistě to rádi zaplatí ze svého...

Babiš může být, jaký chce (a já si iluze nedělám), ale uvidím raději v čele státu někoho, kdo hledá ty skulinky (pro sebe i pro ostatní) než někoho, kdo umí pouze politikařit, protože nic jiného v životě nedělal.

15 2
možnosti
RP

O tom se mě zaujalo prohlášení pana Čunka...všechny státy se snaží urvat z dotací EU co se dá a bojují aby nic nevraceli jen my na sebe žalujeme...

4 0
možnosti
Foto

Výborně napsáno, díky za kvalifikovaný rozbor jednotlivých záležitostí.

Jen drobná připomínka.

Kdyby se stejným metrem jako k Babišovi přistupovalo k Václavu Havlovi, o kterého StB jevila daleko větší zájem než o Andreje Babiše, tak by si od Václava Havla lidově řečeno "pes kůrku nevzal..."

Karma R^

14 7
možnosti

Rudej nok si dovolí v jedné větě použít jméno pana Havla a stbáka Babiše. Fuj!

2 3
možnosti
ZH

Například u čapáku jste zapomněl na pár "drobností", ze kterých lze usuzovat na úmysl. Je to půjčka Babiše na čapák v době, kdy mu "nepatřil" a podivně vysoké platby za reklamu, které čapák inkasoval od Agrofertu. Pokud má malá firma za zadkem tak silného "investora" (ve skutečnosti skrytého vlastníka), pak není malá a sotva bude splňovat podmínky pro dotaci. Je to prostě podvod.

9 5
možnosti
MS

"ve skutečnosti skrytého vlastníka" - to je hezké. Až na to, že to někdo musí dokázat, že? Myslet si o tom můžete, co chcete.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS