Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Víte, že u nás ti laciní dopravci vznikli (RegioJet, Ariva, Leo a další) a výrazně snížili ceny na tratích, na kterých služby provozují?

0 0
možnosti
Foto

Ano, pane Hrubý, máte pravdu, jezdí RegioJet, Arriva a Leo, ale převážně jen po "vlastech českých" (hlavně do Ostravy) a ještě tak do sousedních zemí, ale do takové Francie nebo Itálie, o nichž se zmiňuji ve svém blogu, nikoliv. Nicméně děkuji za připomínku.

0 0
možnosti
Foto

Tak ono se dá cestovat vlakem po Evropě často i laciněji než letadlem.

Jestli jezdíte častěji, kupte si pro dotyčnou zemi obdobu naší in-karty, např. německou BahnCard 50.

Nebo při cestách směrem do Bruselu volte trasu přes Drážďany nebo přes Cheb.

Do Londýna si kupte včasnou jízdenku do Kolína nad Rýnem (nebo do Bruselu) od Českých drah přes Drážďany. Eurostar si kupte od německých drah nejlépe jako úspornou jízdenku (Sparpreis) z Kolína nad Rýnem do Londýna (ovšem s velkým předstihem) nejlépe ve spojení s BahnCard 50.

Při vyhledávání spojení se nespoléhejte jen na České dráhy, najděte si to na německých drahách (http://www.bahn.de). Do Londýna se dostanete z Prahy za 14 hodin.

8:05 z Hlaváku busem německých drah do Norimberku, pak ICE do Frankfurtu, ICE do Bruselu a Eurostarem do Londýna v 19:57.

Nebo (levněji) 6:32 do Berlina, dál do Kolína, do Bruselu a Eurostarem v 19:57 v Londýně (15 a půl hod.)

Šťastnou cestu.

0 0
možnosti

Cenám za letadlo se vlaky nemůžou rovnat, to je jasné, zvláště do vzdálenějších destinací. Nicméně zase tak drahé to cestování vlakem není. Do sousedních států dneska můžete z Česka koupit jízdenku za pár stovek. A pak v sousedním státě je třeba zase koupit jízdenku k dalším sousedům. Pokud člověk umí nakupovat na serverech zahraničních drah, dá se to finančně utáhnout. Například cesta z Brna do Milana za cca 1800 Kč, jednosměrná. Letadlo je asi za tisícovku (z Prahy), ale člověk zase neuvidí důkladně tak pěknou krajinu, kterou tam vlak jede. I když zase přelet Alp taky stojí za to.

1 0
možnosti

Souhlas, já vlakem jezdím moc ráda, ale ty ceny... letenky vycházejí kolikrát opravdu i mnohem levněji a když připočteme čas.. :-/

0 0
možnosti

Vážený pane Sedláku, ne nadarmo máte tohle příjmení. Uvažujete logicky, ekonomicky, někdo by řekl, že máte selský rozum. Za to Vás chválím. Jen pozor, aby Vám/Nám tento způsob myšlení NE zakázali.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS