Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Občanská společnost konečně zdvihá hlavu na obranu svobody a demokracie!

Kdo mluví proti ní? Zemanovci, Klausovci, Babišovci, komunisti a socani!

Asi mají strach z aktivní občanské společnosti. A to je dobře!

:-)

2 2
možnosti

J31a36n 19R58á23ž

25. 6. 2019 18:36

Píšete, že je dost konformních politiků i stran, kteří jsou schopni se protestů ujmout, tedy zřejmě i převzít vládní odpovědnost.

Můžete prosím nastínit, který že by to politik mohl být? Ač se o politiku zajímám, tak o někom, kdo by prokázal takové schopnosti, aby získal většinovou podporu a vyhrál volby, vážně nevím.

4 1
možnosti

Volby tak brzy nebudou! Zatím je čas! :-)

0 0
možnosti
Foto

,,Každý, kdo chce být občansky atkivní, vysvětlovat a nepolevovat, by skutečně měl začít u sebe". Budiž. To ale také musí nejprve leccos nejen vysvětlit, ale i pochopit každý sám. Pochopit a vysvětlit. Sám sobě!A jak sám správně tvrdíte, jde o nesourodou ,,společnost", a to velice. A tam je vždy onen kámen úrazu. Co a z jaké nesourodé společnosti skutečně vzejde.V reálu, která ze skupin z ní vzešlá se skutečně dostane k moci. Jak varoval i K.K., ,,pod vlajkou jedné partaje se zase všichni sejdem":-/ Nevím jak kdo, ale já bych se proti tomu více, než jen vymezil. A nebylo by to poprvé. Nakonec, ,,lidovou demokracii"s jednotnou nár. frontou jsme tu již měli. Naštěstí, a to až zákonitě, rozložila samu sebe, a nikoli jakýsi samet. Samet leccos jenom zamet. Jen to tehdejší ,,obč. společnost" jaksi nevnímala. Ba, mnozí z ní, a raději, vnímat ani nechtěli, a jiní samet uvítali i coby onu oponu za minulostí. Nejednou svojí:-/

5 2
možnosti

Je zajímavé, jak je mnohdy snaha, názvem doplnit to, co chybí. Nedemokratická "Německá demokratická republika", protilidová "lidová demokracie", protiliberální "liberální demokracie"...

A Samet toho mnoho zamet i proto, že každý, kdo si dovolil kritiku, byl onálepkován a ukřičen. Byla z toho těžká kocovina a problémy táhnoucí se dodnes. Dnes se opět ostošest nálepkuje a dehonestuje za "nesprávné" názory, a opět z toho nebude nic dobrého.

3 1
možnosti

Tak je to spravne sudruh. Tak to ma byť. Pořádek musí byť. Jinak to nejde. Náš pořádek.

5 2
možnosti
Foto

Volné asociace? Nechci hodnotit příčiny jejich vzniku, ale nejste na terapii. Tam je dokonce často žádoucí se nekontrolovat , uvolnit se a nechat to proudit ven halabala, jakkoli, jak to z hlubin přijde.

3 0
možnosti
Foto

Ale jo autore, jen se pochvalte, jak to skvěle děláte. Ale račte si uvědomit, že ani to OF by tehdy nemělo šanci na úspěch, kdyby nedokázalo jasně formulovat nejen to, co nechce, ale také dodat alespoň návrh reálně proveditelného řešení, vedoucího ke změnám.

Kdyby tehdy bylo jediným požadavkem pouhé odstoupení Jakeše s Husákem (dnes Babiše), nic by se nezměnilo!

7 4
možnosti

Přesně! Je divné jak lidé, kteří si tu dobu pamatují a kteří v ní dokonce aktivně působili - viz autor - tu dobu dodnes nepochopili. To je holt ta různorodá masa ve které je místo opravdu "pro všechny".

3 3
možnosti

D83a34v53i26d 31H47o62r26á28k

25. 6. 2019 13:32

Také jsem na podzim roku 89 ́ jako žáček ZDŠ, tehdy ještě od rodičů vypůjčenými klíčky cinkával u nás po náměstíčkách a měl jsem takovou určitou naivní radost, že jsem součástí jakéhosi davu, ke kterému jsem s úctou vzhlížel a očekával svou šťastnou, světlou budoucnost...

...a jak jsem pomalu dospíval a začal rozum nabírati, tak jsem poznal, že tehdy jsem byl skutečně dětsky naivní a v současné době si raději ten svůj Milion chvilek, který mi osud dopřeje budu užívat, užitečněji, rozumněji a zábavněji, než se tlačit někde mezi davy na Václaváku, Letné či podobně a spolu s tuhle sortou bučet a opakovat různá mírně stupidní hesla diskovaná z tribun.

5 6
možnosti
Foto

P21a79v38e20l 75V90á29v17r42a

25. 6. 2019 13:36

jasně, dělějte si co chcete:-)

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS