Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

To, co se Vám pane Zemane do článku nevešlo, je pravděpodobný záměr, rozhodnutí o Čapím hnízdě "neuspěchat". Umíte si představit, kdyby bylo rozhodnutí soudu ve prospěch Babiše?!! Kolika opozičníkům by to zavřelo hubu?! To, co teď jako brání, by museli naopak zpochybnit - tedy nezávislost Justice.

Dle vyjádření dlouholetých znalců nakládání s dotacemi, zákon porušen nebyl, ale v okamžiku prokázání ÚMYSLU by se věc posuzovala jinak, byť ke zpřísnění podmínek z EU došlo později. Prokázat úmysl (pokud se Babiš sám nepřizná) je velmi těžké a proto je takový hlad po rozhádaném synáčkovi.

P.S.

Demokracie nepromluvila; jen se projevila dle ní v možnosti shromažďovací. Promluvili pouze nevoliči ANO a ti, kteří se chtěli pozvednout z mediálního zapomnění.

2 1
možnosti
AL

Promluvila demokracie? - Vážně?

Vážený autore prosím, neberte jim jejich iluze.

.

:-)

1 3
možnosti
AN

Ještě s tímhle si lámat hlavu. Jako by nestačilo to vedro. Jinak, na každýho jednou dojde, taky jsem si myslel, že ne, dneska je ale větší problém to vedro, než nějací nespokojení. Jak říkají naši muslimové Alláh je velký " :-)

2 1
možnosti
VH

Jen k jednomu nesmyslu (neboť vše ostatní je obdobný demagogický cirkus):

".....podezřívat miliardáře, druhého nejbohatšího člověka v zemi, že by chtěl ještě více zbohatnout a to na úkor nás ubohých ostatních, je opravdu slabá scifi."

Jak známo, kdo má hodně, chce mít ještě víc. Že nechce peníze na účet daňového poplatníka? Takže proč žádá o dotace, proč se snaží ty zemědělské přetlačit od malých podniků (kvůli kterým původně, kdysi dávno, vznikly) co nejvíce k těm velkým? Proč vadí "Lex Babiš". Stačí přece nežádat o dotace - tedy nechtít ještě více zbohatnout. A "Lex Babiš" se Babiše vůbec nebude týkat, nebudou audity (ano, ta, namířené proti celé republice /sic/).

Bohužel, není to scifi - je to realita.

Vzpomenete si, proč šel pan Babiš, dle vlastních, mnohokrát opakovaných, prohlášení? Protože musel komusi (nespecifikoval) platit úplatky, které se postupně zvyšovaly. Když už dosahovaly 10 %, šel raději do politiky, aby je platit nemusel. Co z toho plyne:

- Chtěl být stále bohatší (ne že ne), k čemuž potřeboval státní zakázky a dotace. Úplatky mu růst bohatství zpomalovaly a proto šel do politiky.

- Z vyjádření je jednoznačně zřejmé, že pan Babiš (nebo jím pověřené osoby) dlouhodobě, ve velkém korumpoval, že je tedy zločincem (zločin uplácení podle § 333 tr.z., zcela určitě v odstavci /2/). Pozor - žádná pomluva - práskal to na sebe skoro celé minulé období.

Stejně, jako na sebe podrobně práskl v PS celý postup podvodu s ČH.

Pan Babiš totiž podvody a uplácení považuje za samozřejmou součást podnikání. Proto ho ani nenapadlo, že nemá tuto činnost moc zdůrazňovat. (Ostatně měl pravdu: jeho voličům to nevadilo.)

8 4
možnosti
PK

No vida, teď by se referendum hodilo, všechny opoziční strany snad kromě pana OKa...byly proti a horovaly jsme přece v zastupitelské demo.

Já bych byl pro, takto by se lid mohl velmi precedentně vyjádřit a shodit vládu.

2 0
možnosti
AL

Čtvrt miliónů? Není to málo? Už je úterý a počty rostou.

Mám z velmi důvěryhodného zdroje, přímo od jedné "celebrity z tribuny", že jich tam bylo na 300 000!

----------------------------

:-)R^

2 3
možnosti
Foto

A občane Ličko Vy umíte do tolika počítat?

7 1
možnosti
Foto

Demokracie? Ne. Na Letné se sešla většina těch, kteří nedopatřením pozřeli párek z Kosteleckých uzenin a nechtějí tuto zkušenost už nikdy opakovat.

Autore, zkuste si zjistit, jak Andrej Babiš ke Kosteleckým uzeninám přišel.

Celé jeho EET je jen k tomu, aby věděl, kde jsou nějaké peníze a mohl tam vstoupit jako do Kosteleckých uzenin nebo na konkurenci mohli "naši kleknout".

8 1
možnosti
AL

Autore (prosím) nezjišťujte ! :)

Ve slušné společnosti se o cizí peníze nezajímáme. :)

Pokud je něco špatně, tak od toho je policie a nezávislá justice.

:-)

1 5
možnosti
MS

Souhlasím s tím, že současnou patovou situaci vyřeší referendum - tedy voliči. Pak se krásně ukáže, kdo je většina.

5 0
možnosti
AL

Tak je to ve vašem táboře se vším. :) Trošičku poposunout, tam přidat, jinde zase ubrat, něco raději nezveřejňovat apod.

Žádná patová situace není. Všichni v klidu počkají na řádné demokratické volby a Kalousek nebude premiérem.

:-)

1 2
možnosti
LV

Demokracie není držet hubu a krok, jednou za 4 roky to někomu hodit a pak být zase zticha. Demokracie je diskuze, každodenní. Demokracie je možnost vyjádření se ke každému kroku politické reprezentace.

Andrej Babiš je policií trestně stíhán pro podezření z dotačního podvodu. Ano, spis leží na státním zastupitelství, patřícího do gesce Ministerstva spravedlnosti. Ministerstva, do jehož čela sám trestně stíhaný Andrej Babiš den poté (!) jmenoval Marii Benešovou, která už dopředu deklarovala, že její postoj v této věci nebude neutrální a že bude stát na straně AB. Proto lidi vyšli do ulic. Protože totéž se stalo v případě pokuty, kterou AB dostal od Černošického MÚ za střet zájmů. 3 dny poté, co na Středočeský KÚ vedený další jeho favoritkou, Jermanovou Pokornou, dorazilo jeho odvolání, bylo oddělení rozhodující o tomto odvolání zreorganizováno a kauza byla vrácena zpět do Černošic. A takhle to může fungovat do nekonečna.

Proti tomu se dmenstruje. Nikdo nedemonstruje za předčasné volby. Ať si to ANO udělá stejně jako na Slovensku Smer. Odstavili Fica, dosadili Pellegriniho a funguje to dál. Jenže u nás to nejde. ANO není demokratická strana. Je to politická divize Agrofertu, není tam nikdo, kdo by "vůdce" nahradil.

Víte, pane Zemane, vy (používám zcela záměrně malé "v", protože se to týká celé skupiny příznivců AB, nejen Vás osobně). Vám hrozně vadí faleš, krádeže, zneužívání veřejných peněz k osobnímu obohacování, ale jen u jiných. Zneužívání moci Andrejem Babišem k tomu, aby své zlodějny dodatečně zlegalizoval vám nevadí. A Babišovy zásluhy? Jeho jedinou zásluhou je odstavení Kalouska, který vám pil svou arogancí krev. To vám stačí, abyste AB prominuli cokoliv - lži, zlodějny i účelové ohýbání zákonů a dosazovaní vlastních lidí k zametání stop.

Demokracie je o tom, že lidé mají právo, by dokonce morální povinnost, dělat všechno proto, aby tomu zabránili. Včetně demonstrací. To je demokracie.

11 2
možnosti

Sice netuším, jak v té vaší demokracii může nějaký ministr (byť spravedlnosti) ovlivňovat nezávislého soudce (ten jediný totiž bude rozhodovat), ale budiž.

Sám mám zkušenost i s rozhodováním Vrchního soudu a tam se zastavil čas někdy v 50tých letech minulého století. Česká justice opravdu není nezávislá a člověka lze zlikvidovat (v lepším případě ekonomicky) i dnes, bohužel:-/

2 2
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik