Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O18t23o 79K19a31d39ě98r71k63a

25. 6. 2019 11:51

Pane Niedermayer. Váš dnešní blog je blogem občana.Spiše bych však chtěl blog politika. Od toho jste volen a zvolen. To mi chybí na politice v Česku , že se čeká co bude na náměstí nebo v neděli u Moravce. Podle následných reakci se pak do toho jde a nebo nejde. To neznamená , ze s Vámi a Letnou nesouhlasím.Pekny den

0 1
možnosti

Všichni politici nejsou populisti! :-)

0 0
možnosti
JH

Názory bruselského lehkoživky.

Nic překvapujícího.

7 11
možnosti
VH

Aha.

Takže jednou za čtyři roky volby a pak držet ústa i krok?

Takže zvolení (prezident, premiér) jsou našimi pány a my musíme poslouchat?

Takže jsme sice v EU, ale základní principy, na nichž je postavena (včetně principů demokratických, ve smlouvách definovaných a naším parlamentem odsouhlasených) nemusíme uznávat a EU má opět držet ústa?

To jste chtěl říct svojí poznámkou?

Nebo se na nic než plivnutí nezmůžete?

11 0
možnosti
MB

Od bývalého bankéře bych čekal střízlivější a realističtější komentář.

Proboha, kdyby někdo varoval před "volební demokracií" kdyby nešlo zrovna o Babiše, to by bylo pozdvižení..

To mě úplně děsí takhle si otvírat zadní vrátka demokracie ...dokud nám (zřejmě nějaké osvícené elitě) výsledky voleb vyhovují, jedeme v režimu demokracie, pakliže ne, budeme je ignorovat.

Jedna věc je protestovat proti počínání zvolené garnitury, jiná věc je nerespektovat výsledek svobodných voleb. Ano, na základě konkrétních událostí (neznámých v době voleb) lze vyvzdorovat předčasné volby (to patří k demokracii)... ale ne zpochybňovat volební demokracii.

Neziskovky (placené bůhví kým a bůhví odkud) jsou sice součástí demokracie, ale nesmí ji nahrazovat!

8 3
možnosti
VH

Ale varování o "volební demokracii" není přece o Babišovi (nebo alespoň není především o Babišovi). Je o trvalém přesvědčení "konzervativce" Klause! (Dovoluji si se pochlubit, že na zhovadilost tohoto páně Klausova přesvědčení /spíše účelovosti/ tady v různých příspěvcích upozorňuji již roky - dávno před Babišem.) Je o jednom z mnoha typů zrůdných útoků na demokracii pana Zemana. A samozřejmě i pana Babiše (či spíše jeho andělů strážných).

Vy se domníváte, že demokracií je pravidelná cesta k volebním urnám jednou za čtyři roky? Pokud ne, jak to že souhlasíte s výroky výše jmenovaných arogantů, že proběhly volby, tak co demonstranti ještě chtějí?

Výsledky voleb nikdo neignoruje - není to možné. Opět jeden z pokusů o prosazení "volební demokracie". Není však možné ani ignorovat jejich důsledky. To snad nepožadujete.

K Vašemu závěru: Vy jste možná ani nepochopil, co je volební demokracií míněno.

Ano, i neziskovky jsou součástí demokracie. Jak by mohly demokracii nahradit, když jsou její součástí? To je logika!

2 1
možnosti
PU

No - přečtl jsem to. A nevím, co vlastně autor chce. Abychom sice volili, ale kdo skutečně bude vládnout, aby rozhodovaly nikým nevolené, účelově založené a nevíme kým financované neziskovky?

Takto si představuje autor demokracii?

Nějak podezřele to konvenuje se slovníkem současné opozice. Čímž ty názory degraduje.

12 4
možnosti

To není pravda, pane Utékale, co tady říkáte o Milionu chvilek pro demokracii! Výsledek voleb nikdo nezpochybňuje! To jen tvrdí Zeman, Klaus, Babiš, komunisti a podobní! Nelžete nám, pane Utékale! :-)

0 1
možnosti
RW

Demokracie stojí na rozdělení moci výkonné, zákonodárné a soudní. Způsob uplatňování této moci je definován ústavou. Pokud dochází k porušení ústavy, existují jasně definované postupy, jak je má státní aparát řešit. Pokud se někomu nelíbí, že president je sprosťák, nebo premiér oligarcha tak MUSÍ použít ústavní postupy a změnit ústavu. Jakýkoli jiný postup je neústavní a odporuje demokracii. Takový člověk by měl otevřeně přiznat, že neuznává ústavní principy a chce je změnit mimo demokratický rámec. Tvrdit lidem, že lze "vylepšit" demokracii nedemokratickým způsobem je lež a přímá cesta k diktatuře.

12 2
možnosti
RC

co je prosim na demonstraci neustavniho?

1 0
možnosti
JZ

J82a41n 25Z34í78m70a

25. 6. 2019 10:30

Ono to má trochu chybu. Kdopak ty ulhane neziskovy financuje a proc. A to je velice pruhledne. A jsou to ti sami co chtějí poroučet kde budeme kupovat plyn. Ti sam. í, kdo financují pašeráctví afričanů přes Středozemní moře. A kteří by rádi porouceli i jinde. Jinak _ hezký článek.

12 3
možnosti
EK

O tom, kde budeme kupovat plyn se rozhoduje v Německu.

0 1
možnosti
MN

Co užitečného pro naši zemi udělal pan Niedermayer?

5 9
možnosti
KS
TK

Ano, často ze zahraničí placené nikým nevolené neziskovky minoritních zájmových skupin (sexuálních menšin, globálních sociálních a multikulturních reformátorů experimentátorů atd.) v některých západních státech prakticky přebírají politickou moc a z volených zástupců se stávají jen ustrašení kašpárci, které tyto skupiny mají fakticky v hrsti, protože kohokoli z nich jsou schopné zničit. Ne, tak o tento koncept pseudodemokracie, kdy už nerozhodují volení zástupci, ale globální vlivové skupiny, skutečně nestojím. :-P

18 3
možnosti
RC

a nepochybne davate prednost vlady mensiny (soucasna vlada) nad vetsinou...

3 4
možnosti
Foto

Bod jedna - jakžtakž můj souhlas; bod dva - můj naprostý souhlas; bod tři - můj silný nesouhlas

Já jsem včera v jedné diskusi napsal jednoduchou otázku pro ty, co se stále ohánějí demokratickými volbami a ta zněla: když se demokraticky zvolená vláda, nadneseně řečeno, "utrhne ze řetězu" tak stejně, podle nich, mají občané čekat do příštích voleb (jestli vůbec nějaké demokratické ještě budou)? Nikdo neodopvěděl.

0 1
možnosti

A proto volební demokracie nestačí! V mezidobí musí politiky hlídat aktivní občanská společnost! :-)

1 0
možnosti
JH

Pokud uvážíme postavení autora, jeho známost, je docela zajímavý - výmluvný fakt, že ho tady čte tak málo lidí....

4 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1597x
Vystudovaný matematik, poté působil 17let v centrální bance (od pozice referenta po viceguvernéra). Poté přes 5 let v poradenské firmě, ale také jako spolupracovník Bankovní asociace, člen různých poradních skupin a častý pisatel do médií. Mimo to spolupracuje s neziskovým sektorem či vede tréningové programy pro centrální bankéře v zahraničí.
Je ženatý, má celkem 3 děti a jednoho psa (menší živočichy nepočítá).

Seznam rubrik