Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J55o30s19e18f 21M89i60k31e38l

25. 6. 2019 12:06

Nejhorší je, že se nedá moc věřit ani tomu radaru, aspoň ne tomu na iDnes.

0 0
možnosti
Foto

:-) Jeden můj známý, co provozuje penzion v Jizerkách, zase nesnášel Karlu Mráčkovou. Ta jednou někdy v březnu v TV NOVA ve zprávách o počasí rozhlásila národu, že s lyžováním je pro ten rok konec, protože na horách už vlastně žádný sníh není. A známému druhý den začali lidé telefonicky rušit plánované pobyty na příští víkend jeden po druhém. A on měl chudák přitom na sjezdovce za barákem přes metr a půl přírodního sněhu...

1 0
možnosti

On je spíše problém v nepřesnosti předvídání. Já osobně bych uvítal kdyby se uváděla procenta. Když na 100 % nebude zítra pršet, deštník si brát nebudu. Ale pokud nebude pršet na 60 %, než vyjedu na kole, podívám se na radar. Zrovna tento víkend jsem si vyjel na kole a dva zdroje se shodly, že dopoledne pršet nebude. Vrátil jsem se domů zmoklý za půl hodinky.

0 0
možnosti
Foto

Super, zasmál jsem se (jsem taky meteorolog - amatér). O "výrobě počasí" něco málo vím, můj tatínek vařil počasí v Brně na letišti ve Slatině. A mně to jako kluka hrozně zajímalo (a nepustilo mně to, ani když už jsem doufám dostal na stará kolena rozum).

Některým lidem to ale vysvětlit nejde, protože nemají ani základní povědomí, jak se tahle věda vlastně provozuje, natož aby něčemu z toho rozuměli. Představte si, kdyby se každý večer na obrazovce v hlavním vysílacím času prezentovali akademici z oboru... dejme tomu částicové fyziky. Já vím, že přeháním, ale zkuste si to představit. Takovej občan, platící daně by byl vytočenej tím, že za jeho daně si snadno žijou ti "vědátoři", kteří bádají a bádají a stejně nic nevybádají (z jeho pohledu ovšem). Prostě by byl frustrovanej z toho, že tomu nerozumí a proto je to zbytečné.

Není to zcela přesná paralela s počasím, jen jsem chtěl ukázat na přístup - nerozumím tomu, tak je to zbytečné, nebo mně to poškozuje, protože z toho nic nemám.// A karma. R^

1 0
možnosti
PK

No jo ono jim to ale vychází, jen u nás nezaprší...;-D

0 0
možnosti