Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V zásadě lze souhlasit, až na hluboký omyl omyl pana profesora: "Většina lidí si jej prostě stále přeje!"

Nemáme většinový volební systém a jeho 29% hlasů není většina, jen Piráti + ODS mají dohromady víc. Také výčet Babišových zlodějen oproti startovní pozici exponenciálně narůstá, ČR to bude jen na dosud odstřižených dotacích nejspíš stát ca 0,5mld, definitivně se verdikt Evropské komise dozvíme za pár měsíců, takže v listopadu to již bude jasné a Letná to dá patřičně najevo.

Demonstrace fungují, Benešová dělá ústupky a snad i váhající Babišovi voliči časem pochopí, co nás Andrejova vláda finančně i reputačně stojí a jeho podpora se sníží.

Stejně tak na spadnutí je jeho obžaloba, v listopadu by již mělo být rozhodnuto a podle vlastního morálního kodexu ANO by pak měl sám ostoupit:

X. Reprezentant, proti němuž je podána obžaloba pro úmyslný trestný čin nebo nedbalostní trestný čin spáchaný v souvislosti a ve spojení s výkonem veřejné funkce, neprodleně rezignuje na volený mandát, na svou funkci ve Hnutí a na členství ve Hnutí.

https://www.anobudelip.cz/file/edee/2017/ano-moralni-kodex-reprezentanta.pdf

0 1
možnosti

kde jste studoval matematiku, v Plzni 11 +12 =23 >29,5, to nedáte

0 0
možnosti

Pan profesor zapomněl na zcela nesrovnatelné podmínky těsně po válce a dnes. Zkušenosti s bolševiky tu nebyly a sami komunisti tvrdili, že nechtějí tu bolševickou cestu (s tou začali až PO volbách). No a k tomu přidejte nadšení z konce války a i to, že informace byly pouze z několika málo novin a rozhlasu. Takže se nedivím, že komunisti dostali tolik hlasů i od těch, co toho pak sakra litovali.

0 0
možnosti

P59e50t58r 22S50k33á41c93e73l

26. 6. 2019 23:38

Díky za pravdivé shrnutí současného stavu voličské základny. Další kamínek do mozaiky, kterou začal střádat pan Petr Hannig, když před léty prohlásil, že voliči stále a trvale volí negativně. Jednou Pepík, podruhé Franta - dodávám já. Proč například, když chtějí přeměny ve společnosti, nejdou všichni k volbám. V nich dát hlas jen NEparlamentním stranám a tím pádem výpověď všem, kdož nás za 30 let přivedli tam, kde jsme? Již bysme se nemuseli koukat na profláknuté politiky - jeden prý nevěděl, co jeho táta v zaměstnání dělá, druhý zase využil po roce 1990 známostí s panem Havlem a rychle zprivatizoval vše co šlo. Dodnes mu nevadí, že nejsou některé majetky šlechticům vráceny, jak šlechetné. A je jich vícero, na které volič shlíží s nedůvěrou. Tak na co se ještě čeká...zdravého rozumu je nám třeba.R^

0 1
možnosti

J86a30n 32B61u46r15i43a12n

25. 6. 2019 7:17

Koukám, že volby z r. 1946 byste si měl lépe nastudovat - pomíjíte totiž Slovensko.

Komunisti totiž celorepublikově nedostali 41 %, ale "jen" 37,97 %; sociální demokraté (pokud k nim započítáme výsledek slovenské Strany práce) pak necelých 13 % hlasů. Na Slovensku totiž komunisti dostali slušně řečeno na zadek - přes 60 % hlasů tam dostala Demokratická strana - holt Slováci měli se Sověty už nějakou tu zkušenost - narozdíl od Čech).

Čechy k tomu tu zkušenost potřebovali získat - a tak se i stalo. Další svobodné volby měly být v r. 1948 a čekal se u komunistů propad - tak se soudruzi zařídili a žádné svobodné volby se už nekonaly.

A něco podobného se děje i nyní - lidé potřebovali mít zkušenost s Babišem - a tu získali. Proto si myslím, že svůj volební úspěch (skoro 30 %) už nezopakuje a čeká ho jen a pouze propad. (Naštěstí je taková mezinárodní situace, že ohrožení svobodných voleb nehrozí).

A ještě jedna věc, proč Babiš nikdy neodstoupí (jeho slova) - z logiky věci je jediné možné vysvětlení - nemůže. On totiž ví, že je vinen a jeho jedinou možností jak se nenechat dopadnout spravedlností je držet si moc - i policajti mají hypotéky.

2 2
možnosti

Z článku: ..... holt Slováci měli se Sověty už nějakou tu zkušenost - narozdíl od Čech)....

Ale:... holt Rusové měli se Slováky už nějakou tu zkušenost - narozdíl od Čech. Byli spojenci Hitlerovského Německa, s přímou účastí frontových bojů spolu s Němci proti SSSR.

4 0
možnosti

Abych to shrnul...

Volici Babise - pomstychtivi, zavistivi blbci, kteri nepreji penize tvrde pracujicim zivnostnikum...

Prezident je degenerovany bolsevik...

Nic ve zlem, ale tohle jsou nazory obycejneho primitiva... snad to nebylo autenticke ale jen vymyslena povidka...

Volici volili Babise kvuli neskutecnemu rozkradani driv statnich podniku a pozdeji statniho rozpoctu. Dnes i navzdory podle me zbytecne planovanym deficitum jsou statni finance v nejlepsim stavu od roku 1989, statni dluh oproti 2 bilionum v roce 2015, se kterymi pocital Kalousek, je nizsi, nez na konci jeho vlady 2013. Ze pry Babis zneuzil jeho rezervy, pouzil uplne vse a na konci roku 2015 uz se to naplno projevi... statni dluh vzrostl pouze o 9mld. ... a do roku 2018 snizeni, oproti tomu "projevenemu se roku" 2015, o asi 50 mld. A to, ze neslysime o tolika kauzach, rozkradani na zakazach apod. jako za tzv. pravice, to je snad zbytecne mluvit.

Takze volici ANO meli pravdu, ne ti omezenci, co je neustale neskutecne hanlive napadaji. Nazory mohou byt ruzne, lide si je maji vyslechnout a ne se napadat. Jedni veri, ze s Babisem je lepe, druzi veri, ze kdyz se odstrani, tak bude lepe. Lide si maji slusne rict, ze nesouhlasi s nazorem oponenta a ty urazky si odpustit. Urazi podle me v prvni rade protibabisovska strana a dost nechutne. Jestli si mysli, ze si tim nekoho slusneho nakloni...

11 3
možnosti

J62i13ř73í 72D92a21n76i12š

25. 6. 2019 13:29

Chápu váš názor a v pořádnu, nechte si jej. Jen by jste si měl uvědomit, že se ví i o Babišovu rozkrádání, stačí trochu googlit. Babiš se zůčastnil například divoké privatizace v devadesátkách, kdy vznikl základ jeho bohatství.

V době opoziční smlouvy byl už dokonale napojen na státní a později i evropské penězovody.

O jeho rozkrádání není moc slyšet, protože má velmi dobré PR. Navíc v době "pravicových" vlád každý u moci musel krýt desítky či stovky vlčáků, kteří kradli pod ním (mimo jiné i Babiše), zatímco dnes Babiš kryje jen sebe samotného a to je poněkud snažší.

2 0
možnosti
Foto

Patří k tomu lepšímu, co jsem kdy v poslední době o Letné četl. Jen bych podotkl, že mi z perspektivy od města Mostu letenské demonstrace připomínají běsnění henleinovců koncem 30. let.

6 1
možnosti

J43a70n 21B64u14r90i70a55n

25. 6. 2019 7:18

Tak to o Henleinovcích moc nevíte - na Letné někdo běsnil? Něco rozbíjel, chtěl někoho věšet apod?

2 0
možnosti

Pěkný článek. Pan profesor měl velkou pravdu a ve všem. Autor článku pak správně položil otázku - jaké elity nám po to všem (Bílá Hora, Habbsburkové, fašisté, komuniosté, a devadesátá léta) zbyly. Bohužel mnoho skvělých občanů je již dávno mimo tuto krásnou zemi.

3 2
možnosti

Ale někteří i v roce 1969 se domů vrátili, zbaběle neutekli. Např. pan Petr Hannig, který v roce 2002 pociťoval nedostatek politické kultury a tak založil Stranu zdravého rozumu, nyní "Rozumní". Proč jeho stranu a jeho samotného (prezidentské volby) asi voliči nevolí? Přitom program SZR se od roku 2002 pomalu ale jistě v některých bodech naplňuje - viz přímá volba - prezidenta, hejtmana, starosty.

1 0
možnosti

Bohužel pan profesor neměl úplně pravdu. V ČR bylo v roce 2017 8.374.501 registrovaných voličů. Z nich přišlo k volbám 60,84% to je 5.095.046 voličů. Z nich hnutí ANO(potažmo Babiš) dostal 29,64%, což je 1.500.113 hlasů. TO TEDY ROZHODNĚ NENÍ VĚTŠINA !

3 3
možnosti

Jenže ANO vyhrálo volby na celé čáře! To za prvé a za druhé mělo možnost sestavit hned několik koaličních vlád a jednu také seastavilo.

0 0
možnosti

J86a22n 66R72á20ž

24. 6. 2019 15:19

Jsem opravdu rád, že jsem zabrousil do nitra těchto stránek a objevil Váš blog.

Musím s obdivem konstatovat, že obdobný pohled do hloubky toho všeho, co nás dnes ovlivňuje, zatím nikdo nenašel.

Opravdu vynikající blog!

5 3
možnosti
Foto

Úžasný článek pane doktore !!!!!! Bohužel se smutným, leč pravdivým koncem. V téhle zemi zbylo málo slušných poctivých lidí a ti co jimi opravdu jsou, politiku odmítají dělat , ale také jsou svoji poctivosti naobtíž většině !!!!!!

5 2
možnosti
Foto

Absence skutečných charismatických osobností? Také si myslím. :-/Staří a dobří "odešli" - a ti mladí se buď nenarodili - anebo se za 30 let od "sametové" nestačili vygenerovat... Smutné zjištění. :-( Dobrý článek.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS