Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RR

R46o18m90a98n 68R17o66u58n

28. 6. 2019 2:27

ANO, jsem rád, že se blíží změna a třídní společnost bude za pár let minulostí!!Chápu, že ti, co vydělávají na práci jiných, jsou vystrašení ;-). Nicméně mít pod státní kontrolou energetiku, surovinové zdroje, zdravotnictví, školství, vodohospodářství, dopravní infrastrukturu a zemědělství (v takovém rozsahu, abychom byli opět potravinově soběstační) je nutností. Stejně jako zřízení první státní komerční banky či firem řízených zaměstnanci formou družstev. V neposlední řadě je prioritou otevření východních trhů a změna ekonomického strategického partnera.

2 0
možnosti
BD

V Německu jsem pochytil ten obrovský rozdíl v uvažování.Přiznám.že jse byl z tohto přístupu v 90 letech dost zmaten.

Tržní systém tam nemá nikdo zažraný pod kůži. Naopak tam končí era soukromého podnikání na úkor zeměstnanosti a určitých jistot.

Vědí moc dobře,proč uznávají dílo Karla Marxe a dnes zvažují nejen vyvlastňování majetku,který je používán v rozporu s potřebami společnosti. Německo je nejen vůdčí silou v současném hospodářství,ale chápe i změny ,které přijdou velmi brzy. Tam není ten nechápající přístup ko konci kapitalismu dnešní doby, ale chápou i nevyhnutelnost minimálního zaručeného nepodmíněného příjmu.Solidarita v soiciálním systému je tam na vysokém stupni.

Autorka postupně pochopí,že tento německý přístup odráží skutečné celospolečenské hodnoty.V

0 1
možnosti
DM

Tohle je ale důsledek obecně a dalo by se takřka řícii celosvětově příliš rychle rostoucích cen nemovitostí a to na úroveň,že vlastnické bydlení se stává nedostupným dokonce i pro střední vrstvu.

Koncetrace nemovitostí do rukou stále uzší skupiny pak tento trend ještě posiluje...

Samopzřejmě, že růst cen je založen na tržním principu,jenže na pokřiveném trhu.Uvědomme si kolik z ceny nemovitosti nás stojí byrokracie,regulační požadavky z hlediska projektu,mnohdy nesmyslné,výpalné státu a a jak dlouho trvá stavební řízení.

Primárně zde je největší problém...

Paradoxně v dobácho středověku měl chuďas větší šanci získat vlastnické bydlení než dnes a v přepočtu na roční výdělkek na něj i podstatně kratší dobu vydělával...

Já přílišné regulace neschvaluji.,ale je špatně když byty ve velkoměstech slouží pouze co airbnb turistům,majitelé z nich neplatí daně,centra se defacto vylidňují a obrácenou stranou se plní ubytovny či se pronajímají sklepy, kde spí pohromadě desítky zahraničních dělníků...

Vyvlastnění je silné sousto,ale regulace už jen kvůli fenoménu airbnb je třeba.

Nulové úroky a odvěká touha člověka cpát peníze do cihe l(páč slovy cimrmanů - důl je díra v zemi a tu vám nemůže nikdo sebrat),.toho se asi nezbavíme,současný statut quo je ale nevyhovující,tak co je řešení?.

1 0
možnosti
JL

J81a67n 30L79u62n51g27a

26. 6. 2019 14:07

Paní Šichtařová, napsala jste to pěkně, ale pouze jednostranně. Pravdu máte v těch záporných úrocích, ale když je přebytek peněz, tak co s tím dělat, že jo. Přebytek pěněz mají někteří lidé nejen v Německu, ale i u nás. A co s těmi penězi, když nechtějí, aby je sežrala inflace. Musí něco koupit a tím je nemovitost. Peníze někam vrazí, tam se neztratí a ještě jim přinesou další peníze. Druhou věcí jsou pozemky. Těch není nekonečno a proto každý, kdo je má je nechce prodat nebo velmi draho. Stavařů je dostatek, proč se nestaví? Donekonečna zabírat zemědělskou půdu za účelem výstavby také nejde, jinak by to bylo jednoduché, stavělo by se o stošest a ceny bytů by tak klesly, že by se jich chtěl každý zbavit. Taková situace s přebytkem bytů byla asi před 40 roky v bývalé Jugoslávii. Není to prostě jednoduché a vaše pravda je jen taková polopravda.

0 0
možnosti

Já se přiznám, že nechápu tu touhu lidí po práci a bydlení ve městě. Vždyť je to do budoucnosti cesta do pekel. Už dnes začíná být situace taková, že půlka lidí může pracovat prakticky odkudkoliv na zemi. A to číslo stále poroste. Proč v takové situaci bydlet ve smradlavém a špinavém městě a ne někde na klidném místě na venkově, nad jezerem nebo u lesa? A navíc za menší peníze...

1 0
možnosti
DM

Ke stáru to pochopíte...

A na venkově nemáte to co dnes lidé považují za důležité,restaurace kde si můžete fotit jídlo,kina,divadla a hlavně nákupáky..-to je ironie

Já bych osobně ve velkoměstě žít nemohl a nikdy nechtěl,maximum myslitelného je něco na úrovni Plzně,Prahu ani za zlaté sele.

Ale je fakt, že se vám bude zajídat pořád za vším jezdit autem,od nákupů,protože na vesnicích už ty obchůdky nejsou,po poštu tamtéž,úřady tamtéž,děcka do školy tamtéž,kroužků tamtéž.

Ve finiši pak zjistíte že denně nalítáte 100km autem,navíc ta auta musíte provozovat 2,bo manželka.

Ale jo,až budou děti z domu,tak je vesnice fajn, jenže to je zas jen na pár let,v 65 už aby člověk špekuloval nad dosařitelností zdravotní péče,doktorů atd..

0 0
možnosti
JH

J47a82n 26H36u28r45k33a

26. 6. 2019 3:07

socialistické inženýrství v záp.němec??? kdepak jen 8 milionu bezdomovců pohnulo rukou kapitalistického trhu...kopie kopie u nás...

0 0
možnosti
JP

J23o37s69e63f 44P79o26t12r

25. 6. 2019 22:30

Můj kamarád z Postupimi mi tenkrát vysvětloval jak to v NDR dělají. Dopoledne vedou syna na zápis do 1. třídy, odpoledne se jdou zapsat do seznamů čekatelů na Trabanta a když je mladíkovi 18 let, právě na něj přijde řada, aby si koupil vysněný přidělený vůz.

2 0
možnosti
MP

Rv..je s podivem, že Německo, ekonomicky nejsilnější stát Evropy, aby se dostalo ze svého marasmu, zatím nevzalo v potaz rady paní Š.Stejně tak jistě nešťastná paní Merkelová.A"veskrze odporný zjev" Karel Marx. ....trochu silné Kafe..

0 0
možnosti
OM

..a úplně nejhorší na tom je, že až se vrátíme zpátky do socíku nebude kam zdrhnout, protože ta komančská sebranka bude úplně všude.:-/

3 0
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,21
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články