Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hodný naivní intelektuál který se nevzdálil od svých ušlechtilých knih a teorií. Jak by vysvětlil Bataklan a stovky dalšík konfliktů způsobených muslimy v Evropě?

0 0
možnosti
Foto

Kdyby bylo multi-kulti pouze otázkou folklóru, bylo by zpestřením. Jenomže o tom to bohužel není.

4 1
možnosti
PP

> není třeba se bát multikulturalismu ...

nesouhlasím, důležité je sledovat reálný dopad ideologie na společnost:

https://ponec.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=590232

0 1
možnosti
Foto

Mně přijde, že většina lidí se multikulti nebojí. Jen si myslí, že to nefunguje. To jsou dvě rozdílné věci (já si třeba myslím, že nefunguje "perpetuum mobile", ale v žádném případě není pravda, že bych se ho bál).

To, co je v této věci potřeba, je racionální diskuse o soužití s jinými kulturami (což bude v přelidněném světě asi nutnost). A ta by měla - mimo jiné - důkladně proprat jednak náboženskou kompatibilitu a jednak pracovní etiku, pokud možno za pomoci tvrdých dat, a ne nějakých politicky korektních pocitů.

7 0
možnosti
RW

Neodarwinista, pan Dawkins kdysi popsal ideální strategii pro přežití druhu, který stojí uvnitř potravního řetězce (nemá ambice nejvyššího predátora, ani nechce být pouhá potrava) - "Při prvním setkání se k novému chovej obezřetně přátelsky, při druhém setkání se chovaj stejně jak se to k tobě chovalo při prvním setkání".

Nemám rád neodarwinisty, ale tohle opravdu sedí.

1 0
možnosti
ZH

Aha. Takže jestli jsem to správně pochopil, vy se snažíte dekriminalizovat nacistickou kulturu a nechat ji volně šířit Evropou. Je to tak?

1 1
možnosti
AK

Abych nezapomněl odpovědět na vaši otázku, řekl bych, že ne, jen není třeba multikulturalismus doporučovat.

Vzájemné obohacování se jinými kulturami je to, co zůstane, když všechna ostatní pozitiva zmizí.

Pokud je třeba se něčeho bát, je to islám.

Ten je mylně považován za pouhé náboženství, zatímco obsahuje i ucelený právní systém a způsob vládnutí (řízení státu). A oboje je s evropským právním systémem a demokratickým řízením státu neslučitelné.

Tak jako odmítáme nacismus s jeho mesianismem rasovým, komunismus s jeho mesianismem třídním, musíme odmítnout i islám, s jeho mesianismem náboženským.

3 1
možnosti
PB

P35e28t64r 47B62u13r38i41a12n

20. 6. 2019 20:24

Naivních optimistů jsou plné hřbitovy.

3 0
možnosti
KK

Předpokládám, že poslední odstavec tohoto nesmyslu platí po celém světě a ve všech těch kulturách, které hodláte smíchat.

3 0
možnosti

Evidentně si neuvědomujete základní princip Cimrmanvy filosofie externismu, totiž že věci jsou tam, kde nejsou. Copak nevíte, že na téhle planetě se láska k bližnímu projevovala upalováním; svornost, rovnost a bratrství gilotinou; že se dnes proti skleníkovým plynům bojuje zavíráním jaderných elektráren a jejich nahrazováním uhelnými? A stejně tak i s tím multikulturalismem je to přesně naopak, než jak píšete. Jsme to my xenofobové, kdo se snaží udržet kulturní rozmanitost a mír, podle hesla "dobré ploty dělají dobré sousedy", zatímco multikulturalisté vaří pole receptu pejska a kočičky stokrát dobrou celosvětovou monokulturu.

Podle ovoce poznáte je. Bojovníci proti nenávisti mají tu drzost sprostě nám nadávat do nácků a fašistů (nic nového pod sluncem, na to jsme si už zvykli za 40 let totáče), zatímco evropští židé jsou jimi kulturně obohacováni tak, že už se zase musí bát vyjít na ulici a mnozí se raději stěhují do Izraele, kde jim sice na hlavu prší palestinské rakety (dotované z EU), ale zato jim tam nikdo nezakazuje bránit se.

6 1
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 3,92
  • Průměrná čtenost 1502x
Soudní překladatel (NJ).

FFUK obor filosofie.

Bibliografie:

Svatý grál na čtyřech rovinách bytí, Malvern 2014

Hérakleitos ve světle mythické moudrosti, Malvern 2017

Ódinova cesta, Fabula 2023

Záliby - příroda, klasická hudba, šachy.

Seznam rubrik