Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je vidět, že vy nechápete technologie. Je takový problém, aby děti koupili svým prarodičům chytrý telefon a k tomu i chytré hodinky s tím telefonem spojené? Dnešní hodinky fungují jako monitor EKG a dovedou mnoho věcí zcela automaticky. A jsou to stále taky hodinky. Velká část seniorů má rodinu a ani zdaleka na tom nejsou tak špatně.

0 0
možnosti

J10a90n 19R65á65ž

22. 6. 2019 18:53

Raději ušetřit za nějakou zbytečnost a koupit si mobil alespoň s SOS tlačítkem vysílajícím automaticky GPS souřadnice. To je nutnost, ne zbytečnost! Oznamuji to jako senior, který dostal na procházce v lese hypoglykemický šok. Nemám cukrovku, ani vysoký tlak, ani jinou chorobu, která by mi preventivně signalizovala, že něco podobného zažiji. Propocený, na pokraji mdloby, neschopen orientované chůze jsem seděl u stromu a třepající se zimou jsem čekal buď na smrt nebo na zázrak, Naštěstí se zázrak v podobě chlapíka se psem, který mne vyčuchal přišel.

Od té doby se bez mobilu natolik chytrého, aby vyslal při zapnutí nouzového tlačítka na krizový dispečink i GPS souřadnice mého pobytu a automaticky poslal i SOS SMS příbuzným, nehnu.

PS. Mít nebo nemít "chytrý" mobil je každého volba, neb rozhodovat jestli chci umřít bez pomoci v bytě nebo v lese, či být zachráněn, je každého právo, ale navážet se do kluka, který vymyslel něco chytrého, co může mnoha lidem pomoci, je hloupé! Vždyť koupě dobrého, byť dražšího mobilu, může dobrý tip na vánoční dárek pro seniora od dětí nebo vnoučat!

2 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, pro seniory je ideální malý jednoduchý a poměrně levný mobil se SOS tlačítkem na zadní straně. Kdysi jsem podobný opatřil i své matce. Nevím, jak mobily pro seniory vypadají nyní. Doufám ale, že po stlačení SOS tlačítka vyšlou i GPS souřadnice místa, kde se mobil nachází. To je dost důležité, protože senior může být doma v bytě, na chatě nebo třeba někde na procházce v lese.

3 0
možnosti

P24a24v40e92l 46Š76t10e84k32l

20. 6. 2019 22:36

Je to stejně jenom otázka času. Za cca dvacet let už bude mobil implantován někam za ucho, napojení akustiky na kochleár bude jasné, propojí se to se sítnicí a bude vymalováno. Napájení bude přes rozdílová salinický potenciál z krve a bude to umět všechno včetně například analýzy krve in-vivo. Kdo by to nechtěl? Já třeba...

0 1
možnosti

To je jako bych si ztěžoval, že někdo vyrábí zimní pneumatiky, protože nemám na auto a žiji na Kypru...

4 2
možnosti
Foto

To není otázka peněz. Staří lidé mají prostě problémy s ovládáním smartphonů, které každou chvíli musejí být na nabíječce a nabízejí instalace různých aplikací.

1 0
možnosti
Foto

Tuhle jsem vnuka poprosil, aby mi spočítal, kolik je 27 x 5,4 a podal jsem mu logaritmické pravítko. Zíral na to jako na zjevení páně a opatrně se zeptal kde, se to zapíná. ;-D

13 4
možnosti

Zapíná se to tak, že se vysune ta prostřední placatá tyčka. Položí se na bílé kolejničky a troubí se do toho ! Vydá to onen ideální zvuk - Jožina z bažin = Tá tá tá tá, jel jsem kolem Moravy. Tak v létě u pípy na chalupě - počítám známé ! Kdo čumí, tak ještě vytasím Šupleru a poměřím tu tvar lebky! ... . :-)

3 0
možnosti

Jak řekla jedna moje známá /je jí asi 80/. Nevadí, když si myslí, že jsem stará, ale že stará = blbá. To mi také vadí.

8 0
možnosti

A co teprve my, co máme ty "hloupé" telefony. Na ty si nestáhneme nic. Žádnou aplikaci.

3 0
možnosti

To je opravdu skoda, nemate moznost seznamir se s viry.;-D

A o spoustu reklam prichazite taky.

4 1
možnosti
Foto

Pěkný článek, karma ! Akorát nevím, co je to ten smartphone.....

8 0
možnosti

:-)......Také se připojím....jsem mlád,, přes 80, chytrý tlf. mám, ale ......jako druhý foťák, když jsem na cestách....jako navigaci, sledování politiky, messenger, FB. Je to k ničemu, za sluce ani s dvěma brýlemi nic nevidím. Cena ...2 500. Počítač mám už skoro dvacet roků....to je parádní. Pivo vedle sebe a hádat se v diskusích na Idnesu, ev. FB!

Používám už roky malý tlf., stál 520,kč, sám si nastavuje při změně čas, je to sekretářka, když se nastaví upomínka na akci, když jedu ne koni, mohu v pohodě telefonovat, ev. napsat SMS-ku, to napíšu i poslepu a nepotřebuji k tomu dvě ruce.

Navíc....máme na FB skupinu, dcera, vnuci, brzy i pravnuk, víme o každém vše, pokud to tam někdo dá. A hlavně...fotky a videa když se někomu něco podaří a nebo něco objeví.

Ještě zmíním jedno. Byl jsem hrát na narozkách starší paní, byli tam lidé i starší než já. Někteří měli internetové bankovnictví, pořídil jsem si to také, už žádné lítání po poštách. Ještě zmíním kamarády a kamarádky v zahraničí......pomyslel by si někdo v minulosti, že si přes net budeme vykládat a posílat fotky! Je to nádherné " R^

14 0
možnosti

Nóó Stando - chválím ! Věk 80, přesně naplňuje to, co říkám dceři - Mladý člověk je limitován pouze sám sebou! Věci - mají sloužit člověku - nikoliv naopak! Jsem rád, že jste Odhalil své "Doupě, odkud vysíláte" ! Mé - Rumburakovo TV studio je za zahradě, v obytné kůlně + Wi-FI ! Odhalen nemohu být ani bývale proslulým - Funkabwehr ! ... :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,24
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.