Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AJ

Skvěle napsáno,úplně mi mluvíte z duše. Jsem jen zaměstnanec, ale ohromně fandím vám i všem živnostníkům, štve mě EET a kvanta buzeračních předpisů. To mě odradilo od podnikání (ráda peču). Živnostníci, které znám nejsou žádní milionáři. Stát by měl hlavně hlídat výběry a úniky daní u velkých firem.R^

3 0
možnosti
VV

;-D Vzpominam na napisy v obchodnich domech ve Vidni pocatkem devadesatych let: Cesi nekradte nam tady. ;-D

Opravdu vam tu zem neukradl zadny cizinec. Byli to radne obcany zvoleni zastupitele.

0 0
možnosti
RR

Vysvětlete mi jak vás s vašimi superprodukty, může poškodit EET váš podnikatelský záměr, pokud nechcete šidit daně. Děkuji za odpověď.

0 1
možnosti
DP

To není ani tak o EET, jako o dalších nesmyslných předpisech. Přečtěte si článek.

1 0
možnosti
PM

Že Vás nenapadlo si ten krámek otevřít během víc než dvacetileté vlády tzv. "demokratických stran"? To měli drobní podnikatelé ustláno na růžích:-/

3 0
možnosti
Foto

Pane Vlku, já jsem teď přestala učit češtinu, na čas, protože mám pocit, že mi ji taky ukradli. Ale fakt za to nemůže Babiš, nýbrž úředníci, kteří nahrabali dotace na hloupý model maturity, nasypali úřadu a učiteli, zlob se.

Problém je systém dotací, nespravedlivý a podivný. Ale ten si nevymysleli vládní politici (byť na něm jistě profitují). Ten prorostl Evropu shora, řízeně. A DLOUHO SE HO BUDEME ZBAVOVAT.

Takže kontrolní dotaz - kdo nám naši zemi ukradl? Já tomu systému provizorně říkám BYROKRATISMUS.

3 0
možnosti
PB

P87e87t18r 48B88u22r89i68a56n

20. 6. 2019 13:24

Jak chcete, Davide, do šrůtky masa dostat konzervanty a éčka? To uzení je konzervant.

0 0
možnosti
PS

Souhlasím, karma.

A pro podporuji Trikoloru hnutí občanů. Protože vše co jste popsal, jsou hlavní body Trikolory.

3 3
možnosti
DV

D36a32v34i95d 79V67l43k

20. 6. 2019 9:46

No to teda nevím..........

5 0
možnosti
MR

Na druhou stranu ale farmářské trhy fungují a lze si tam mnohé z domácího koupit ...

0 0
možnosti
DV

D88a25v47i84d 30V47l11k

20. 6. 2019 9:18

je spousta statečných lidí kteří do toho i tak za cenu sebezničení jdou a taky spousta podvodníků ,kteří na farmářských trzích prodávají nefarmářské výrobky,nebo fixlujou doklady. A mezi námi, já když tam vidím jakým způsobem tam na tom slunku prodávají třeba uzeniny............to by si kamenný obchod nemohl dovolit.

1 0
možnosti
Foto

Davide , souhlas na 95%. Domnívám se ale , že u (zejména) potravinářských výrobků jakási hygienická kontrola být musí. Netvrdím , že řezník musí investovat do tuny nerezu, ale "pořádek holt bejt musí". V Polsku jsou tyto normy zřejmě volnější než u nás , potom to tak dopadá s (ne)kvalitou dováženého masa nebo vajec.

Naproti tomu - byl jsem jednou s přítelem , který měl síť automatů na kafe, doplňovat tyto v prostorech nejmenovaného masného gigantu v Ostravě. Nerezu všude opravdu asi tuny , ale před směnou operátoři spouštěli všechny ty míchače , hnětače a bůhví co NAPRÁZDNO ! Když jsem se optal proč - odpověď mne docela šokovala.

Ony totiž ty známé hlodavce nelze v potravinovém provozu hubit jedem - prostě - musí se , no , vyplašit.....

Dlouho , dlouho jsem nepozřel kousek salámu....:-(

7 0
možnosti
DV

D44a61v64i83d 51V18l53k

20. 6. 2019 9:22

Ale to já souhlasím Otakare,ale ta anglická vařička marmelády taky prošla kontrolou a musí dodržovat pravidla a zákony,ale kdyzž rodině vaříte oběd ,taky přece dbáte na hygienu. Víte to je takové zaklínadlo ty hygienické předpisy a zdravotní předpisy ,lidí jako je současný ministra zemědělství agrobaron Toman. a pak přivezou nakažené maso z Polska,namelou to s kůžema, chrupavkama a jiným svinstvem do salámu, napresujou to konzervantama a jedama a je to ok???

0 0
možnosti
MR

Problém je spíše v tom, že je potřeba stát a lidi nejdříve naučit. Nestačí jen umět něco vyrobit, ale taky prodat a řešit problémy kolem. Jinak řečeno je zde další cesta a zde jsou různé podnikatelské, zemědělské asociace, svazy, cechy... Dále je zde Hospodářská komora a tripartita jež jedná s vládou. Podobně jako v občanské rovině je potřeba aktivita i ve firemní a živnostenské rovině. Je potřeba aby váš hlas byl slyšet jak ve vládě, sněmovně, senátu. Jsou zde nástroje, cesta a možnosti, ale pokud je jiná část populace společnosti hlasitější tak ta další má prostě smůlu. I to je demokracie.

0 0
možnosti
DV

D78a73v68i10d 15V83l32k

20. 6. 2019 9:25

To jste to nepochopil. Ty lidi to vyrábějí a prodávají načerno bokem.Mohli by toho vyrábět a prodávat oficiálně mnohem víc a stát by dostal daně,ale nemůžou ,protože nemají peníze na to aby splnily nesmyslné předpisy ušité na míru velkovýrobě a dostali těch deset nutných razítek. A Hospodářská komora a ostatní organizace? To je k smíchu tyhle zájmové organizace velkokapitálu fungují jako lobisti jen pro velké firmy. Malý řezník nikoho nezajímá.

3 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 39,38
  • Průměrná čtenost 4982x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik