Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zákon o střetu zájmů nikde neříká, že převod do svěřeneckého fondu je dostačující řešení. To byla konstrukce se kterou přišel Babiš a pouze mu to nikdo nerozporoval, což se ukázalo jako chyba či možná záměr aby to bylo že se vlk nažral a koza zůstala celá.

0 0
možnosti
Foto

To je nesmysl, nikdo ho nenutil převést Agrofert a ostatní firmy do svěřenského fondu. Klidně mohl Agrofert i všechno ostatní prodat a bylo by to i logické, když se ten "pracant" chtěl plně věnovat politice, dalo se předpokládat, že na nic jiného už mu nezbyde čas.

1 0
možnosti

P26e68t73r 12A96l51t48m64a79n

19. 6. 2019 16:19

Z takového čtení mě jímá hrůza... a) dotace Agrofertu z velké části nejsou nárokové - něco si prosím nastudujte třeba přímo na stránkách zmíněné firmy a jejích účelově zakládaných dcerušek... b) Sobotku jsem neměl rád, ale svádět na něj, že může za Babiše on a nikoliv Babiš? c) Svěřenecký fond - to je obrovský alibismus... víc snad není třeba ani dodávat d) Porazit ve volbách? Myslíte v těch, kde uplácí ty nejchudší různými pamlsky, koblihami a oni na to logicky naskakují, protože jinde nevidí životní šanci? To nejsou demokratické volby, ale materiální vydírání...

Vy fakt nevidíte, že v případě Babiše je téměř jakýkoliv prostředek k jeho odchodu omluvitelný a pro budoucnost země nezbytný? A jestli je to střet zájmů nebo cokoliv jiného mě nezajímá... hlavně ať už tuhle zemi nechá být!

10 3
možnosti

:-)......Pane autore, nepsáno perfektně! Píšu to stejně, protože jsem byl na Babišovi v Ostravě-Zábřehu, když zakládal hnutí ANO. Byl jsem tam s několika kolegy a při cestě zpět jsme si říkali....to je náš člověk a nemýlili jsme se.

Přišlápl pazourky, těm co to tu bez obav od sameťáku rozkrádali a měli to výborně obšancované! Jedna sexuchtivá dáma z Vévéček, říkala po sladkém uvolnění svému milenci.

, který se s tím pak pochlubil....my klečíme na policii, oni drží justici! Stačí Vám to pane Kindle, Hrubý a další oponenti autora? R^R^R^

3 7
možnosti
Foto

Nestačí chtěl bych znát jména těch, kterým přišlápl pazourky ???

4 0
možnosti
Foto

Dotace nejsou nárokové. Je to balík peněz a kdo je chce musí splnit určité podmínky. EU dotace od zemědělství soustředuje mezi farmáře od 5 ha do 10 ha. Babiš si dotace upravil tak, že je dostávají velkoagarofarmy. Takže z balíku peněz na ty drobné nezbude. Babiš ohospodařuje 6 700 ha. a chudák malý se bez dotací neobejde, ale ti malí ano.

3 2
možnosti
Foto

Takže Babiš vedle premiérské funkce stačí obhospodařovat 6700 ha? HA HA

2 2
možnosti

Tak já osobně vidím problém v tom, že Babiš vůbec lezl do politiky.

Jsou zde i jiní koumáci, jako třeba Rittig a nevím, jak se všichni ti další vykutálení bossové jmenují. Každopádně oni jsou alespoň trochu soudní, přiznají si, že vše, co dělali a dělají není košer, že mají máslo na hlavě a politice se vyhýbají, raději si politiky zaplatí.

Oproti tomu nebezpečný psychopat toužící po moci není schopen si připustit, že by mohl dělat něco špatně, že by měl máslo na hlavě a je bytostně přesvědčený o tom, že koná dobro

https://www.youtube.com/watch?v=ms2DDtXH9bs

6 1
možnosti
Foto

To by platilo, kdyby v politice neuspěl. To byste se mohl divit, proč do ní lezl. Jenomže on v politice zvítězil na celé čáře a to, co mu zazlíváte je jen toho důsledek a mohou za to právě ti, které odstavil od zlodějen.

3 6
možnosti
Foto

Že jsou Babišovi předchůdci lumpové, málokdo pochybuje. A není lepší cejch, než nenávist lumpa.

2 7
možnosti

Kdy už to pochopíte, pane Bicero. To, že Franta ukradl 50 tisíc a Pepík jen dvacet neznamená, že Pepík není zloděj. Jo, Pepík samozřejmě křičí - chyťte zloděje. Známá kouřová clona. (A taky trochu pláč nad tím, že mu tady Franta těch padesát nenechal, že zbylo jen dvacet :-).)

Jen na okraj: Na tom Václaváku nebylo 120 tisíc nenávistných Babišových předchůdců.

Dejte si, prosím, fakta dohromady.

Hezký den přeje VH

5 1
možnosti

1. Zákon o střetu zájmů byl reakcí na eurounijní legislativu. Křik pana Babiše o "Lex Babiš" byl zejména snahou o jeho co největší bezzubost.

2. Zákon o střetu zájmů platí a jakékoliv diskuze o tom, zda je proti někomu namířen jsou tedy irelevantní.

3. Zákon o střetu zájmů zejména stanoví, že ve střetu zájmů je mj. politik, který:

- Má vliv na řízení podniku, který žádá o státní (krajské) zakázky - což v případě fondů pan Babiš nesporně má, neboť vedoucí pracovníci jsou v jeho moci (jmenování, odvolání). Kromě toho by byl ve střetu zájmů i proto, že jedním z řídících pracovníků je osoba blízká (manželka, případně potomek a jeho rodinný příslušník) - - a/nebo

- Má z provozu společnosti benefit - což pan Babiš nesporně má, byť jeho čerpání bude možné až po převzetí majetku z fandu zpět. (Fond nemůže zisk nikam vyplatit, neb formálně nemá majitele). Případně zisk budou mít jeho dědici.

Pregnantně je zdůvodnění uvedeno právě v Auditu EU - proto tolik křiku.

4. Nikdo pana Babiše neomezuje ani v podnikání, ani v politice. Jen je požadováno, aby v případě střetu zájmů tento byl vyloučen (střet zájmů, nikoliv osoba) tím, že není žádáno o dotace či státní zakázky. Prostě se požaduje vlastně zcela normální (bezpříspěvkové) hospodaření. Je to pouze snaha, aby jednání politika bylo v maximální možné míře prosto jakýchkoliv podezření. To je zase právo voliče, občana, daňového poplatníka.

8 1
možnosti

Ještě PS k tomu "zpackanému" zákonu:

Zákon není zpackán (alespoň ne natolik, aby nebyl zřejmý střet zájmů pana Babiše). To jen státní úředník - jsa podřízeným podřízených "střetozájemného" šéfa nemá odvahu podle tohoto zákona jednat. Náprava se zřejmě blíží. (I proto ta dehonestace Auditu.)

2 0
možnosti

Kam dal Babiš oči, vy jste ten pravý ministr spravedlnosti, ani ta paní co si tam s Milošem instalovali by si na tohle netroufla.

0 0
možnosti
Foto

dokud bude pan Babiš se vehementně bránit zastropování dotací velikostí podniku, lze hovořit o střetu zájmů.

6 0
možnosti
  • Počet článků 2650
  • Celková karma 31,93
  • Průměrná čtenost 2023x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články