Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Politický aktivismus známých osobností je mnoha lidem z duše protivný a proto není divu, že jej kritizují. Je to přirozené a lidské.

2 1
možnosti
Foto

Já teda rozdíl mezi známou a NEznámou osobou NEdělám!

To už je fakt na palici!!!

1 0
možnosti
PK

S vašimi sovy naprosto souhlasím. Problém vidím v tom, že člověk sotva pozná co jsou fakta, co polopravdy a co lži. V politickém boji jsou podpasovky zcela běžné a o skutečnostech se prosťáček vůbec nedozví. Snad Joseph Goebbels vyřkl něco v tom smyslu, že opakovaná lež se stává pravdou a ten svoje slova ověřil v praxi.

4 0
možnosti
ZB

A předpokládám, že podpis Anticharty se taky počítá k slušnému chování.

8 3
možnosti
ZB

Že nechápeš Nožičkuv blog je pochopitelné. je psaný inteligentně a to znamená mimo tvé možnosti. Jinak Svěrák byl mnoho let v KSČ. Následně spolupracoval s Stb . Bez té spolupráce by nebyly filmy ani Cimrmanovo divadlo. Jestli to je kvalifikací na slušného člověka je velká otázka. Stejně jako jeho lpění na až nesmyslných autorských právech a celoživotní lpění na penězích.

A ano něco společně se Smoljakem vytvořili a národu dali.

Ale to nic nemění na tom, že prohlášení o nerozumění čechum je nepopiratelně arogantní a hloupé.

15 14
možnosti
LL

Arogantní a hloupý je váš komentàř. A lživý k tomu.

5 3
možnosti
KT

Tentokrát stoprocentní souhlas.

Mimochodem, v poslední době jsem se dosti často objevovala v diskusích a přesto, že chápu a ctím různé názory, je skvělé, že nejsme všichni stejní, nerozumím smířlivým postojům ke lžím a podvodům.

Mám ale za to, že určité normy by měly platit pro všechny a ti kteří adorují nekalosti, by měli být společností ostrakizováni. Začíná to vypadat jako za totality, kdy bylo dětem potřeba doma říkat, jak mají na tehdejší společnost nahlížet, stejně tak dnes poukazovat na skutečnost, že ti, co tleskají podvodníkům a lhářům, skončí v propadlišti dějin a slušnost se opět navrátí.

10 2
možnosti
ZB

Dobře, takže budeme adorovat člověka co byl v 60 letech nadšený komunista, který komunismus podporoval v Československé lidové armádě, v době kdy spousty lidí bylo zavřeno. Člověka co po vystoupení z KSČ udržel vlastní divadlo a v dobách nejostřejší normalizace začal točit filmy. To mohl jen člověk s režimem naprosto spolupracující. Bez spolupráce s Stb to naprosto není reálné.

6 11
možnosti
TH

Kdyby to takto napsal pan Nožička, tak ho snad začnu nosit na rukou. Místo toho se, jako obvykle, o aktuálně ožehavé téma trochu ušpiní.

7 0
možnosti
Foto

Každý má meze svých možností. Moudrý člověk si je jich vědom. R^

5 1
možnosti
MB

Já mám Svěráka hodně rád a považuji ho za velmi slušného člověka ..ačkoli některým jeho civilním názorům a postojům nerozumím..

Třeba tomu, že když tak vehementně bojuje za uznání známého odpůrce a rozvratitele Rakousko-Uherska Járy Cimrmana, že sám pak adoruje jiný mnohonárodní slepenec - Evropskou unii..;-D

2 1
možnosti
Foto

No, předpokládám, že argumentace rozvratitelem Rakousko-Uherska Járou Cimrmanem je žert. Těžko soudit jestli model Rakousko-Uherska se Svěrákovi zamlouvá nebo ne, konečně ani EU a R-U rozhodně nejsou totéž.

Nicméně postoj k EU je zrovna tím, co v případě rozumných argumentů může být v různých podobách legitimním názorem.

3 0
možnosti
Foto

Se svým národem si pan Svěrák nemůže moc rozumět, protože si neumí vsadit na vítězného koně. Kdyby národ vsadil na něj, tak bychom se ze svobody, demokracie a prosperity moc dlouho netěšili. Chce to filuta, chce to umět plout mezi Scyllou a Charybdou. A ještě mít u toho mít Paraple v ruce.

2 9
možnosti
Foto

V tom to má podobně jako Vy. Akorát Vy jste vsadil na silně dopovaného.

4 4
možnosti
Foto

J82a17n 41Š58i27k

14. 6. 2019 16:40

Jasný názor i postoj k věci a srozumitelně podaný. Žádné jo, jo, je to tak, ale...A navíc s článkem souhlasím a děkuji za něj pane Turnere

13 0
možnosti
Foto

Já děkuji, pane Šiku.

0 0
možnosti
MS

Souhlas.R^ Velmi se líbil názor pana Hebelky v diskusi k článku pana Nožičky. Myslím, že je to tam řečeno zcela jasně:

https://nozicka.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A190613_717328_blogidnes&vlakno=96397928 R^

3 0
možnosti
Foto

R^Argumentace pana Hebelky mi také přijde velmi rozumná a zdařilá.

1 0
možnosti