Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J93a27n 72R49á31ž

16. 6. 2019 15:50

Už tehdy, kdy byl vytvořen senát v této podobě, ozvaly se hlasy, že k ničemu nebude. A ukázalo se vskutku, že po celou dobu svého trvání neučinil ničeho, co by se podobalo činu. Naprostý úpadek jeho vlivu jest mimo jiné pozorovati také z té okolnosti, že jeho členové, ač je mezi nimi jistě řada významných osobností, byli úplně odsunuti stranou, jde-li o sestavování vlády. Zatím má senát pro politické strany jen tu nepopíratelnou výhodu, že mohou v něm umístiti své politické veterány, o které by se, kdyby nebylo tohoto pensijního ústavu, musili mnohdy postarati jinak... (F. Peroutka)

0 0
možnosti
JR

J40a77n 27R79á77ž

16. 6. 2019 15:32

Pan senátor Láska v sobě nezapře myšlení policajta, který o mechanismech fungující demokracie moc povědomí nemá. A že mu na tuto exhibici, kterou na sebe chce upozornit skočí i senátoři, o kterých si myslím, že jsou rozumní, mne hodně překvapilo. Je to důkazem, že relativně početná část našich zákonodárců je Zemanových nekonformním chováním už tak frustrovaná, že jim to přináší zatmění mysli. I když frustraci senátorů Drahoše a Hilšera se ani divit nelze.

0 0
možnosti
MK

M30i50l92a78n 86K34e21s76l

14. 6. 2019 22:59

Podepsali všichni senátoři,kteří chtěli konkurovat Zemanovi při prezidentských volbách.Je smutné,že se do dneška nezmohli na nic jiného než na nenávist k přemožiteli.Ubožáčci.Holt naši lidé rozhodli moudře,že nikoho z nich nevolili a nedali na doporučení našich t.zv.elit a mysleli hlavou.

1 0
možnosti

Počítání oveček je krásný film Karla Kachyni, plný lidskosti (ostatně takové byly všechny snímky tohoto režiséra) a skvělých hereckých výkonů V. Brodského, Věry Galatíkové + roztomilé Žanety Fuchsové. Spojovat ho s politikou? No, fujtajbaj;-)

1 0
možnosti
MK

M74i25l86a61n 70K70e80s53l

14. 6. 2019 23:03

To počítání oveček nespavci není vynález pana Kachyni.To se doporučovalo již dávno před natočením filmu.

1 0
možnosti
SN

:-).......Včera jsem se díval v TV na senátora Čunka v interewiev s Tvarůžkovou. Doporučuji si to najít v archivu, kdo to neviděl! Ta doskakovala jak ratlík, Čunek si ji namazal na chleba.

Pamatujete, jak ve Vsetíně ho obvinila jeho sexuchtivá sekretářka? Roky se po něm novináři vozili! Ten ví o tom jak to se žalobami, zabavit se politického protivníka, ví své! R^R^R^

6 0
možnosti
JS

Nejhorší na tom je, že za podobné naivní návrhy berou páni senátoři a dámy senátorky peníze.

1 0
možnosti
MK

Pane prezidente, konejte vše vůči všem lidem jedině s láskou; pak Vás bude milovat i ta druhé půlka, teda lidí.

1 0
možnosti
PK

No ano získat 2/3 senátu a pak sněmovny to bude dlouhá cesta a patrně tato aktivita usne až Milouš důstojně odkráčí na svou chajdu na Vysočinu a bude si užívat svého nafukovacího člunku ;-D

Ve Státech bývá senátor velmi ctěná a považovaná osoba, tady je to takový vejminek pro neúspěšné politiky, naší sousedi mají jednokomorový parlament a pojistku nepotřebují, proč my?

14 0
možnosti
JR

J74a17n 59R15á29ž

16. 6. 2019 15:49

Pamatuji se na ty, kdo myšlenku Senátu vehementně prosazovali a aby to dobře znělo, dali mu i punc "strážce demokracie". Jednalo se vesměs o politiky, jejichž politicko společenský koncept voliče neoslovil a tak se stali politickými mrtvolami i když stále to byly relativně respektované osoby, jako např. Pithart, či Dienstbier st. , aby se mohli ještě politicky angažovat . Jeden čas jsem byl přesvědčeným že si náš Senát vytvoří stejný respekt , jako mají senáty v zemích jako jsou Spojené státy nebo Velká Británie, ale nestalo se. Dnes jsem přesvědčený, že v zemi s deseti miliony obyvatel je tak početný Senát obrovských a poměrně zbytečným přepychem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 6212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Televizní režisér a publicista

       MYSLÍM TO VÁŽNĚ - často i smrtelně

 

Seznam rubrik