Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A co trpaslíci?Ty potvory Vám vlezou všude!;-D

1 0
možnosti
Foto

Budoucnost patří aluminiu, abychom si jím obalili hlavu.

0 1
možnosti

Tak Z.Svěrák nerozumí názorům některých spoluobčanů...a Vy ho za to, co říká, kritizujete. Co je tedy jinak? Názor jako názor.

Viděla jsem nedávno pana Svěráka v pořadu Hyde park Civilizace, a jeho pohled na svět, tedy i na národ, je s ohledem na to, co ve svém věku prožil, určitě v pořádku.

24 2
možnosti
JN

Jednak neřekl, že nerozumí názorům některých spoluobčanů, ale že nerozumí vlastnímu národu (což je trochu rozdíl). Spíše mám však problém s některými jeho jinými výroky, především pak s tím, když poté, co volby v roce 2017 nedopadly dle jeho představ, řekl, že nám někteří spoluobčané hloupnou. Myslím si, že člověk jeho formátu by se měl něčeho takového vyvarovat.

4 2
možnosti
JR

J84a19n 48R95á47ž

13. 6. 2019 16:26

Pana Svěráka si nesmírně vážím, a to už hodně dlouho. Tedy přesněji od šedesátých let, kdy po prvé představili s Velebným, Smoljakem, Čepelkou, Ungrem a dalšími naší veřejnosti českého génia Cimrmana. Cením si jeho moudrých proslovů o běžném životě, ale jeho názory na politiku mají u mne naprosto stejnou relevanci, jako názory kamaráda Michala, když spolu u piva o politice vedeme řeč.

U nás nepochopitelně přetrvává ještě od dob mocnářství podivné hodnocení názorů podle toho, jakou společenskou prestiž má ten, kdo ho vysloví. Takže když něco pronese pan Svěrák nebo pan Drahoš, bere se to div ne jako etalon politické moudrosti, ale když řekne opačný názor veřejnosti neznámý starosta malé obce nebo nebo o věci veřejné se zajímající řezník, je automaticky považován za hlupáka.

Tím chci říci, že názory pana Svěráka na současné politické dění mne naprosto míjejí, neb jsou pro mne zcela nezajímavé, ale respektuji jeho právo vyjadřovat se jak chce.

17 3
možnosti
BV

Řekl bych, že se v jedné věci velmi mýlíte. Když "neznámý starosta malé obce" nebo "řezník" řekne něco rozumného, zcela jistě ho rozumní lidé nepovažují za hlupáka.

3 2
možnosti
AL

Nikdy ten pokleslý bulvár nečtu, ale nějakou záhadou se ke mně článek dostal.

Zdeněk Svěrák je už starý unavený muž, který se dlouhá léta snažil prorazit do politiky. Bohužel, nebo naštěstí pro něj i nás, ho žádná ze stran nechtěla a kulturní fronta ho nepodržela.

Ať si v klidu užívá na stará kolena života a raduje se z něj, i když se svět netočí, tak jak by chtěl.

7 14
možnosti
MM

Vy něco víte o tom, že se cpal do politiky? Nebo vyjádření občanského postoje považujete za cpání se do politiky?

No, u vás se nelze už ničemu divit.:-/

16 0
možnosti
JZ

No tak divíte se, že někteří svému národu pro jeho názorovou odlišnost "nerozumí" a přitom sám píšete, že moc nerozumíte těm, kteří nerozumí zase jiným. No tak nevím, aspoň si to nerozumění můžete tím pádem vyzkoušet sám na sobě a třeba trochu porozumíte....:-)

Já osobně si myslím, že je normální nerozumět těm, kteří mají odlišné pohledy na věc. Kdybychom i jim rozuměli, komu bychom tedy vlastně nerozuměli? To bychom všichni rozuměli všem. Některým lidem můžeme rozumět i když mají odlišné názory, jiným zase ne. Já osobně třeba taky moc nerozumím svým o generaci starším kolegyním v kanceláři, jejich určité myšlení a úsudky jsou mi prostě záhadné. A i když se snažím akceptovat odlišné názory, jejich postoje jsou pro mě prostě obtížně pochopitelné.

Moc nechápu ten poslední odstavec, že se Vám budou i nadále líbit Svěrákovy filmy. Tvorba je to sice pěkná, ale všeobecně známá a nerozumím, proč nás o takové věci informujete... to má být nějaký závazek, abychom se nebáli, že Svěrák přijde o jednoho fanouška či co?;-D

12 2
možnosti
Foto

To je to typické Nožičkovo ALE ...

Aneb já neříkám tak ani tak, ale na má slova dojde!

Zajímalo by mě, jak by pan Svěrák reagoval na pana Nožičku!

1 2
možnosti
JP

J66a84n 18P49a25v46l59i12š

13. 6. 2019 15:48

Takže výborně.Pan Ábelovský" a je to spíše smutná podívaná,činí-li to snad vzdělaný člověk,jakým by učitel měl bezesporu být".Podle Vás ,každý učitel,který nesouhlasí s Vašim názorem,tak je stejně špatný jako pan učitel Nožička?Ale pan Nožička a mnoho dalších učitelů to mají v hlavě výborně srovnané.Pan Nožička je naprosto objektivní bloger,který vše dobře vidí a cítí, a tak by to mělo být i u všech dalších.Bohužel,každý se nemůže ztotožnit s tím,že jen "pražská kavárna" má patent na rozum a jen ona je ta správná,i když právě ona zcela vůbec nerespektuje výsledky parlamentních a prezidentských voleb a slovo demokracie je pro ni neznámé slovo. Z Vaší strany to vypadá následovně: "KDO NEJDE S NÁMI,JDE PROTI NÁM"A mimo jiné,pana Svěráka a divadlo Járy Cimrmanna mám moc rád,stejně jako jeho herecké výkony na filmovém plátně.Ale do politiky by se neměl plést,stejně jako se tam plete většina herců,kteří nemají o politice a demokracii žádný Anung.

9 8
možnosti
Foto

... a z čeho prosím usuzujete, že o politice nemá pan Svěrák ani anung, jak píšete? Z toho, že má jiný názor než vy, než pan Nožička? Z toho, že má stejný názor, jako nějaká větší skupiny lidí, se kterou vy nesouhlasíte, a také všichni posměšně, po vzoru svého idolu (nejspíš) nazýváte pražskou kavárnou? Z jaké strany to pak vypadá "následovně" jak říkáte? A co bylo dřív? ;-)RvRv

9 0
možnosti
JN

Prozatím se loučím a děkuji všem za dosavadní příspěvky v diskusi. I když řada z nich byla nesouhlasná, oceňuji, že se týkaly tématu a až na čestné výjimky byly i bez osobních útoků. Byl bych rád, kdyby to tak vydrželo i nadále.

Pokud nicméně opět zaplevelí diskusi pod mým blogem pan Veverka, budou jeho příspěvky smazány. Hezký slunečný den.

2 0
možnosti
Foto

Až půjdete někdy do Divadla Járy Cimrmana, ukažte uvaděčce tento Váš blog. Obávám se, že ze změní ve vyvaděčku. ;-D

0 5
možnosti
FZ

On neodpovídal především na politické otázky jak neinformovaným sdělujete a o ničem národ nepřesvědčuje, jen sděluje své pocity tak,jako to děláte vy a proč by nemohl.Rozhovor obsahuje 40 otázek a z toho 5 se dotýká politiky a ve dvou z těch 5 se hovoří o antichartě ,takže o vašeho boha, nejvyššího spasitele se ani neotřel ,tak z něj nedělejte politického agitátora a přečtěte si to celý.

17 1
možnosti
JN

Vycházel jsem jen z toho, co je dostupné v elektronické podobě na reflex.cz.

1 1
možnosti
Foto

Laskavý slušný a vtipný pan Svěrák národ rozděluje. Zlý prolhaný hulvát Zeman ho stmeluje. ;-D

15 7
možnosti
JN

Zeman národ rozděluje, v tom máte pravdu. Což se ovšem nevylučuje s tím, že ho rozdělují i mnozí jiní (často paradoxně i ti, kteří tuto věc u Zemana kritizují).

3 2
možnosti
  • Počet článků 1584
  • Celková karma 39,79
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik