Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

P64a41v68e37l 51V38é94b89r

15. 6. 2019 13:05

Paní Dano, jen houšť a větší kapky. Takových článků (navíc s vaší tradiční vysokou úrovní informovanosti) není nikdy dost.

2 0
možnosti
DT

Děkuju. Jsem ráda, že se vám líbilo. Mějte moc hezký zbytek večera. :-)

0 0
možnosti

jejda - Mars tedy nesleduji, vím o něm fakt málo, rudá planeta, pojmenovaná po římském bohu války s tajemnými skvrnami - a pořád se někdo hádá o to, zda tam voda je, či byla či nebyla vůbec. To je tak všechno. Dík za zajímavý článek. Zdravím. R^

0 0
možnosti
DT

Jsem ráda, že se vám líbilo - přeju krásný zbytek víkendu. :-)

0 0
možnosti
MK

R^ No, očekával jsem, že podáte zprávu o přistání americké rakety s japonskými turisty a pár záběrů, jak vyrábějí selfíčka; a Vy zatím "jen" o nějaké sondě. :-/;-):-)

Ale i tak díky.

0 0
možnosti
WW

Už byste měli sbíjet slavobránu s podiem pro dechovku a řečnický pult. Za dva roky, tedy co nevidět, má odstartovat nákladní raketa s ubikacemi a za další dva roky odstartuje 120 muskonautů. Je možné, že to dopadne jako v Bílé paní při slavnostním otevírání neexistujícího mostu, ale i na takové "anomálie" PR oddělení určitě myslí.;-D

2 0
možnosti
DT

Děkuju a přeju hezký den. :-)

0 0
možnosti
TT

Děkuji za info, Dano, a omlouvám se za dlouhou odmlku - práce je nad hlavu, budu mít co dohánět, ale doženu, doženu... Ovšem když jsem tento článek tak četl, napadla mne taková přirozená myšlenka v brněnštině, až jsem se nad ní zarazil, že bych ji prostě nemohl jenom tak mir nix dir nix reprodukovat v komentáři. Ale než jsem dočetl, řekl jsem si, že se pokusím Vás obveselit jazykovou minivsuvkou. Tož tady je:

Podle Vašich textů usuzuji, že nejste původem z Brna (opak by donutil chirurgy nainstalovat moji ze země zvednutou a donesenou čelist na své místo). Inu vězte, že když jsem si přečetl Váš parodizující titulek "(Ano - Američané skutečně byli na Měsíci!)", s chutí jsem se zasmál a na mysli mi vytanulo: "Ta holka má smysl pro humor!" A s tou "holkou" je to tak, že Brňačky zůstávají holkami do konce svého života, stejně jako muži z Brna kluky. No a pak všichni dohromady jsme řekněme od puberty do smrti děcka. ;-)

0 0
možnosti
DT

:-)R^ Z Brna nejsem, ani vlastně nikoho z Brna v reálném životě neznám a přiznám se, že jsem tam nikdy nebyla. Já jsem z Polabí. :-) Ale holkou jsem ráda, díky. A virtuálně znám z Brna vás. R^

Děkuju za milá slova i zájem o věc. Mějte moc hezký den, Tomáši. :-)

0 0
možnosti
WW

R^ Pěkný článek. Také jej průběžně sleduji na mars.nasa.gov. Příjemných -20 až -24 stupňů C. :-) Škoda, že se vyplnila moje předtucha ohledně krtka, byť tenkrát nebyla myšlena vůbec vážně, ale na tu svrchní část mohl být osvědčený zemní vrták, který už zřejmě nebylo možné přidat do výbavy. :-)

4 0
možnosti
DT

R^ Už by to bylo asi moc těžké, ale váš seismometr funguje na výbornou. Alespoň něco! R^

Krásný den, Waldo, mějte se moc hezky. :-)

1 0
možnosti
MS

Zajímavé.R^ Je vidět, že nikdy nelze předvídat všechny alternativy, které mohou při takových průkopnických akcích nastat. Jinak ten pohled na "marsovský" západ Slunce je trochu skličující - sluneční kotouč je vzhledem k větší vzdálenosti Marsu od Slunce o dost menší, než při pohledu ze Země.

1 0
možnosti
MS

P.S. A svou roli určitě hraje i řídká atmosféra Marsu.

1 0
možnosti
Foto

Přeji úspěch s krtkem i tobě, Dano, v dalším dlouhém životě!!R^R^R^R^

1 0
možnosti
DT

:-) Děkuju. :-) Snad bude dost dlouhý na to, abych se dozvěděla, jestli jsou na tom Marsu skutečně nějaké tamní baktérie (nebo kdysi byly). Krásný den, Horste. R^

0 0
možnosti
Foto

Pěkný článek. Toho krtka je škoda, snad ho přimějí k práci. Zatím se o něm šíří, že je to nejdražší robertek ve Sluneční soustavě.

1 0
možnosti
DT

Děkuju. :-)

Škoda, že při tom všem šetření zdroji (penězi a váhou) nemohli udělat zařízení, co by šlo vtáhnout zpátky do kapsle, aby ho mohli v případě neúspěchu přeložit robotickým ramenem jinam a zkusit to na jiném místě. I když problémy se sypkostí materiálu budou asi kolem celé sondy, všude to bude podobné.

Mějte moc hezký den, Rudolfe. :-)R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 967
  • Celková karma 18,99
  • Průměrná čtenost 1332x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.