Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ty infantilní narážky na to, že AB mluví napůl slovensky fakt sedí zejména od lidí, kteří se po opuštění rodné hroudy domlouvají rukama, nohama, nebo nanejvýš indiánskou angličtinou. A kdyby jen řadoví občané, ale naši politici jsou to samé, čest výjimkám.

2 0
možnosti
Foto

Když myslíte, že největší problém AB je v kritice jeho mluvy...

0 1
možnosti

Pokud Agrofert pěstuje jen 7% řepky u nás, kdo pěstuje tu další? Moji přátelé tvrdí, že by jejich rodinná farma bez pěstuvání řepky přišla na buben; řepka jim každoročně zajistí předpokládanou část zisku a tak mohou pěstovat i brambory a jiné plodiny, které jsou rizikovější, třeba mák a kmín.

3 0
možnosti
Foto

No a nebylo by zajímavější si položit otázku, proč není ziskovější pěstovat u nás brambory, které jsou v současné době dražší, než cizokrajné pomeranče...?

2 1
možnosti

Doufám, že nikdy nebudu tak hloupej, abych si o sobě myslel, že jsem nade všechny chytrej.

Už jste překonal sám sebe.

4 3
možnosti
Foto

Možná i Vás a to Vás asi strašně hňácá...:-)

0 1
možnosti

Dovolil bych si jen něco doplnit. Podle oficiální zprávy vědců z Katedy ochrany rostlin (ČZU Praha) bylo v roce 2017 poškozeno aplikováním pesticidů jen 0,08 % včelstev (tedy pouhých osm setin procenta včelstev). Jde tedy pouze o jednotlivé případy porušení předpisů v aplikaci chemie na pole. Více než 93 % plochy, která je oseta řepkou, tvoří takzvané hybridní odrůdy, které chemickou ochranu nepotřebují. Pokud se používají pesticidy, tak jsou zcela specifické (nezaměřené na včely nebo motýly) a navíc obsahují repelentní složku, která včely odpuzuje (právě proto, aby se včely takové řepce vyhnuly).

Aniž bych chtěl hájit Babiše, řepka skutečně představuje naprosto zásadní zdroj nektaru a pylu pro hmyz, a to zvláště v chladném jaru. Ideální jsou samozřejmě pestré louky, které se střídají s lesy, jenže nežijeme v národním parku, ale v zemědělské krajině. Řepková pole jsou pro včerlaře zárukou vysokého výnosu kvalitního medu. Řepka není problémem pro včely, ale pro krajinu jako celek. Monokulturní lány (nejen řepky) poškozují a vyčerpávají půdu, a navíc je naprostá šílenost pěstovat řepku jako povinnou tzv. biosložku do paliv. Jenže to nevymyslel Babiš, ale zelení aktivisté z EU. V krajině, kde chybějí remízky, hájky a tzv. "nášlapné kameny" v podobě ostrůvků přirozené krajiny, mohou včely po odkvětu řepky dokonce hladovět. Řepku včely skutečně milují, ale nesmějí se z ní stát nekonečné monokulturní lány, kvůli nimiž není místo pro nic jiného.

8 0
možnosti

Díky za info, nejsem v tomto oboru zrovna pln znalosti. V mládí, než jsem odjel, jsem se dosti toulal a v tudobu bylo normální všude plná pole vojtěšky a dalších krmných směsí, dnes už asi vojtěšku ani nikdo nezná.

4 0
možnosti

Křivdíte mu pane Kroupo. Mrkněte jen na něj, jak mu řepka vyhlazuje vrásky.

3 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám