Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Demokracie není jednoduchá, nepřináší většinou rychlá řešení a je někdy zdlouhavá. Nicméně je to prozatím nejlepší řešení spravování státu, které kdy kdo vymyslel. A podstatou demokracie jsou svobodné volby. A ty u nás máme, to snad ani nikdo nezpochybňuje. Taky jsem nevolil prezidenta Zemana. Ale respektuji volbu většiny. Musím se zkrátka jako menšina přizpůsobit a počkat si další 4 roky než bude zvolen jiný prezident. Ano, můžu jít proti němu demonstrovat, nadávat mu (to je taky mimochodem výdobytek demokracie), ale je to tak všechno, co proti tomu můžu udělat. A demonstrace proti Babišovi jsou totéž. Je to hodně snadný cíl pro všechny frustrované. Ale ve volbách získal cca 30% a tuto laťku si drží víceméně ve všech současných průzkumech. Piráti a ODS dohromady by dali stěží podobný výsledek. O ostatní zoufalcích ani nemluvě. Takže o čem se tu bavíme ? Volby jsou volby. Nechcete Babiše ? Poražte ho ve volbách.

3 4
možnosti

Souhlas. A když už tady máme ty výdobytky co to zkusit - demokraticky pochopitelně - jestli on ten arcilotr neodstoupí sám. Volby jsou daleko a kdoví jak to ještě bude. Ty průzkumy nám byl čert dlužen.

0 0
možnosti

Volební výkřik???

0 0
možnosti
Foto

J10a95n 14H14o78r61n58í34k

17. 6. 2019 14:07

Vidím to stejně :-)R^.

2 0
možnosti

J54i75ř72í 65H83o63r43á72k

16. 6. 2019 11:22

Je nefér, když podvodník koupí chemičky bez peněz. A stejně je nefér, když někdo zvolený uplácí své voliče z peněz všech, spíše z peněz těch, co je musí vydělat prací na rozdíl od 30% voličů...

5 0
možnosti

J81a47n 68R52á71ž

16. 6. 2019 15:13

To dehonestující oddělení babišových voličů od těch, kdo si vydělávají prací, je velice nefér i notně hloupé a ukazuje to na mentalitu mnoha babišových odpůrců. Takové názory jen přinášejí Babišovi další voliče.

Citát od člověka, který je ve své profesi velice úspěšný a respektovaný: "Ty prndy Pražáků, že Babiše volí jen nevzdělaní burani z vesnice mne už natolik štvou, že to snad Babišovi v příštích volbách hodím."

6 2
možnosti

Vážená paní. Váš článek patří do řady těch nepotřebných článků kde se jen naříká a opakuje již stokrát napsané. Nic nového, nic objevného, žádný návrh jak dál pokračovat. Přesně v tom samém duchu jako demonstrace, které obhajujete.

Vyberu jen některé věty :

"Demonstranti jsou považováni za ty, kteří si chtějí něco vydupat silou."

Zdroj: https://mariekolarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=716997

Demonstranti, kteří si nechtějí něco vydupat jsou partou shromážděnou na domluveném místě, která nezaslouží pozornost. Ti aktuální se domáhají silového řešení přetrvávajícími požadavky na demisi premiéra. Jedna z vět kde nemáte pravdu.

"Ti, kterým není lhostejné, co u nás děje, přicházejí ....především proto, aby se cítili dobře sami před sebou. "

Jestli je důvodem demonstrací cítit se sám dobře před sebou je to opět zcela individuální postoj a pokud je podobných víc - je to opět pro stát/vládu nezajímavý počin. Tímto způsobem se ničeho nedosáhne. Krom dobrého pocitu zůčastněných. Těžce komentovatelný názor.

Myslím, kdybychom se setkali určitě najdeme hodně společných témat, která nás oba mrzí a štvou na současném stavu. Demonstrace, které obhajujete, nemohu zatím chápat jinak než jako objednanou multimediální zakázku někoho, kdo dosud nevykoukl zpoza paravánu.

10 3
možnosti

J67a66n 82R24á34ž

16. 6. 2019 15:23

Taky jsem se nad důvody, které autorka uvádí jako inspiraci k účasti na demonstracích, zarazil.

Například jestli je pro někoho motivem k účasti snaha cítit se dobře sám před sebou, přímo inzeruje, že je nesebevědomý a docela tím frustrovaný jedinec.

2 2
možnosti
Foto

„Socialismus se nezalekl ani atomového vydírání a před škrabálky reakčních pamfletů má tím spíše pro strach uděláno.“ (Rudé právo, 12. ledna 1977)

1 1
možnosti
Foto

Rudé právo má v tom jasno:

„Je to v polickém smyslu pestrá směsice lidských a politických ztroskotanců.... jakési svérázné politické panoptikum, jehož herci již přestali být domácím divákům známí a zajímaví.“

1 1
možnosti

Ano, mění se letopočet, jména lidí, směr vanutí větru ale jednoduché praktiky na mnoho lidí stále platí a tak přežívají.

0 0
možnosti
Foto

J57i23r33i 73C42i31z

14. 6. 2019 13:08

V okurkove casti roku je diskuse pro a proti demonstracim docela zabavne tema. Osobne nevim, kde je pravda a jsem zalozenim predevsim Evropan s durazem na krestanske hodnoty, proto bych velmi rad videl nejake konkretni dukazy proti soucasnemu predsedovi vlady (zatim jen nejaka nepodepsana predbezna utajena-verejna zprava). Demonstranti at se schazeji kdy se jim zachce, proc ne? Ovsem kdyz na podiu vidim politiky partaji, ktere tady vladly a provadely ty svoje nechutne kejkle skoro 30let, tak to ma u me jediny zaver. Soucasny predseda vlady to dela asi dobre, protoze kdyz vadi temto radoby "politikum z demobloku", tak necim na ne doslapl a sponzori "demobloku" ho nutne potrebuji vyautovat. Ze tam saskuje na podiu "dedek s babou" se da cekat, ma asi malo prace a jako par dalsich se potrebuje verejnosti pripomenout.

12 2
možnosti

Souhlasím. Patří Vám karma. Ty - aktuálně pidistrany - nic jiného se současným profláklým vedením neumí. Čekal jsem palácové převraty, mladé lidi ve vedení klasických stran a opětovné zaujetí klasických postojů. Do voleb je daleko a oni jsou nedočkaví.

2 2
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik