Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Já teda viděl nejméně dva dokumenty a v novinách taky něco. Lidice mám za mezí a tak vlastně ten příběh pořád na očích.

5 0
možnosti
Foto

Díky za připomenutí!R^V P.S. Dnes bude na ČT1 film Lidice a v sobotu na ČT24

Pietní vzpomínka k 77. výročí vyhlazení obce Lidice

4 0
možnosti
Foto

Já vím, Marku, něco málo proběhlo. Já jsem však psala o včerejším večeru v hlavním vysílacím čase. A prošla jsem na internetu důkladně všechny velké noviny, ale kde nic, tu nic. Hledala jsem i glosu nebo poznámku ke dni od někoho novinářsky neromovaného, ale fakt jsem nic neobjevila. A jestli jsem něco přehlídla, tak se kaji:-).

0 0
možnosti
Foto

Zdeni, děkuji ti, že jsi to napsala. A připomèla tuto tragedii a svinstvo. Také jsem čekal, i zde. Nedočkal jsem se. Moderní je přeci téma antibabiš a antizeman. Ani já se tomu přímo nevěnoval. Hledal jsem onen počátek toho zla. A tak jsem o něm i včera napsal. Zdeni, moc děkuji.

4 0
možnosti
Foto

Pavle, napsal jsi to výborně. Zrovna před chvílí jsem Tvůj článek četla a ocenilaR^. Je správné a nutné nacházet souvislosti, protože svět se nenarodil až s každým z nás, to se jen někdo snaží, aby si to nastupující generace myslely, ono se pak líp manipuluje.;-)

0 0
možnosti
Foto

Zdeňko, díky za připomenutí té hrozné události, vyhlazení Lidic, která se stala před 77 lety. V Lidicích jsem byla před mnoha lety na školním výletě, tehdy tam právě kvetly dlouhé záhony červených růží, vysazených na památku zavražděných lidických občanů. Pravda je, že ve večerních programech TV se o Lidicích nezmiňovali, velká pozornost byla na ČT2 věnována vylodění spojeneckých vojsk v Normandii. (Výborné dokumentární pořady). I za to jí patří velký dík. Ještě jednou poděkování díky za Váš blog, zasloužená karma. R^[>-]

2 0
možnosti
Foto

Díky za článek, Zdeni. Na tyto tragedie se nesmí zapomínat. Stačí se rozhlídnout po světě a hned je vidět, že podobná zvěrstva se dějí stále. Že tomu tak není v našem okolí, je spíš štěstí než naše zásluha. Takže připomínat, připomínat, připomínat jako varování pro nás všechny a zejména lidi, kteří žijí jen dneškem a něco takového si ani neumí představit.

1 0
možnosti
Foto

Zdenko díky za blog a máš pravdu, naštěstí lidi to zajímá stále a památník je hojně navštěvován, včetně hostů z celého světa.

4 0
možnosti
Foto

Za nějakých 10 roků místo Lidic budou jako oběti II. světové války připomínáni sudetští Němci a ukrajinští banderovci, kterým se už nyní staví pomníky.

5 5
možnosti
OK

O92t61a 45K47i66n94c

11. 6. 2019 0:11

Opět lžete.

3 2
možnosti

Vyplatilo se mi nahlédnout do blogů i krátce před půlnocí. Děkuji moc.

6 0
možnosti
Foto

A já děkuji Vám za zastavení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 511
  • Celková karma 31,99
  • Průměrná čtenost 2186x
Jsem spisovatelka, knihovnice, blogerka a žena s hlasitým úsměvem

Facebook: Zdeňka Ortová, BLOG, BLOK, BLOČEK:

https://www.facebook.com/people/Zde%C5%88ka-Ortov%C3%A1/100006730388524

Seznam rubrik