Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Za tohle by měl autor sedět v Báni galejnické. Rouhahač jeden. Ze svatých bložích těl zůstaly jen ostatky, nepietně uložené v relikvidáři jeho svěcenou vodou nevymáchaných úst. Íkvé heretykve nám tu bude kázat vodu a slopat čaj po konvicích. Zrádná liška tovaryška, Ykea našich snah o funkční celek, zpátečka našich vznešených šaltrprincipák a Ariadnina nit do pekla. Chce se mi biblejt.

1 0
možnosti
Foto

Již jsem byl zabáňován i zabanován a po obligátním sešlehání kopřivami jsem vyrazil do obuvnictví, abych zakoupil pět párů treter s hřebíky dovnitř pro svatou pouť do Říma. Vážené čtenáře, kteří si snad tento pamflet vytiskli, touto cestou žádám, aby veškeré papírové kopie přivezli 6. července do Kostnice, kde budou ceremoniálně spáleny. Vuřty a špekáčky s sebou. Pokud si snad někdo text uschoval elektronicky, je nutno ho z hard disku seškrabat vysvěcenou vidličkou. :-)

2 0
možnosti

Úplně první evangelium sepsala Eva a jednalo se o soupis činností a domácích prací Adamovi na sobotní odpoledne.

1 0
možnosti
Foto

Jednou z nejdůležitějších domácích prací byla péče o vlasy, za kterýmžto účelem si Eva zřídila salon "Eva and Gel", později přejmenovaný na "Eva'n'Gel" (podle vzoru rock'n'roll). Obřadné mytí vlasů se stalo tak populárním, že bylo později institucionalizováno ve formě křestu.

Zajímavé je, že mísením různých mastiček, gelů, šamponů a voňavek vznikl zcela nový chemický prvek nazvaný evangelium (atomové číslo 129). I když se o tento objev pře Marek, Matouš, Jan a Lukáš, již teď je jasné, že v přírodě se vyskytuje převážně ve formě kysličníku evangeličitého. :-)

0 0
možnosti
Foto

R^:-) už bys měl napsat knížku:-)

2 0
možnosti
Foto

Text jsem zaslal do Vatikánu, takže sedím u telefonu a hryžu si nehty... :-)

1 0
možnosti
ZH

Renesanční malíř Paolo Veronese (1528 - 1588) namaloval rozměrný obraz Hostina v domě Leviho. Autor byl předvolán Svatou inkvizicí, aby vysvětlil to, co inkvizitoři považovali za skandální...(zde je o tom stručně pojednáno): http://www.stavitele-katedral.cz/umeni-nebo-skandal-posledni-vecere-jako-zranice-v-benatskem-palaci/

Z mého náhledu je tento blog též Hostinou (v domě Janově), a to o několika lehkých, středních i těžkých chodech servírujících, např. aluze (narážky), parafráze, humor a další výživné kousky...Dobrou chuť přeji.

Žijme vesele!

3 0
možnosti
Foto

Díky za rozšíření. Krásný obraz i příběh. R^

Máme opravdu kliku, že žijeme v relativně osvícené době a o uměleckou svobodu nemusíme bojovat. Je smutné, že velikáni kalibru Veronese, Goya nebo El Greko se museli utkávat v nerovném zápase s inkvizičními papaláši na jejichž jména už si dnes nikdo nevzpomene.

A to si ta inkvizice ještě nevšimla, že jeho Ježíš v Káně Galilejské vypadá úplně jinak než v domě Leviho. :-)

2 0
možnosti

Tak to je neuvěřitelný blog!

Skoro bych se nebála říct nejlepší (kromě matykání - jiná kategorie).

Přečetla jsem to jedním dechem, tedy se málem udusila:-)), ale stálo to zato.

Díky moc, Honzo!

5 0
možnosti
Foto

Já se při psaní musel nadechnout. Na jeden dech jsem se dostal pouze k (4). :-)

3 0
možnosti
Foto

R^!;-D Jináčej, nemíními opponovati, natož jakkoli, ovšem, ač nejsem si jist, tedy asi. Poněkud mně v onom proccesu, až procesí, chybí i veliký C., potažmo i jeho zákon. Zákon z až málem nejvyšších. ZÁKON

Charlese-Augustina de Coulombeho 8-oAč chápu,či se domnívám, že by mohl do mnohého vnésti jak až jasno, tak i až zmatečno. A přitom až historicky ověřeno, že sejde-li se osoba A naserděná na potencial a, s osobou B, naserděnou na potencial b, rozcházejí se tyto osoby naserděné na součet obou potenciálů. V případě opačném, tedy nikoli v onom naserdění, alébrž až nadšení, může platiti totéž. Ač časově omezeně. Neb i tento výsledek se, a opět,,,překlápí do onoho až naserdění. Proč tomu tak je, to asi ví vskutku jen ON:-/;-)

2 0
možnosti
Foto

Jo, je celkem zajímavý, že všechny ty lásky a nenávisti, ve kterých se plácáme, jsou jen nějaké průsaky elektrolytů. Ale ono si to serdíčko nakonec vždycky nějak přebere. :-)

3 0
možnosti
Foto

Tak tomuhle říkám VIP level. R^

4 0
možnosti

...level těžko dosažitelný.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS